aguha28 06.04.10, 22:27 Rodzę za niecałe 7 tyg i nie wiem.. Myślałam o wojewódzkim.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
one_lala Re: Jaki szpital w Gdańsku wybrać? 07.04.10, 10:27 Najlepiej poczytaj w internecie opinie o danym szpitalu, moj wybor szpitala ustalilam z gin prowadzaca ciaze..zapytala w jaki sposob chce rodzic czego oczekuje itp, wtedy doradzila mi odpowiedni szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha28 Re: Jaki szpital w Gdańsku wybrać? 07.04.10, 15:48 W wojewódzkim pracuje moja Dr i rodziłam tam już 9 lat temu..Pytam bo może zdecyduje się na inny szpital niż wojewódzki. Odpowiedz Link Zgłoś
one_lala Re: Jaki szpital w Gdańsku wybrać? 07.04.10, 18:11 Ja zdecydowalam sie na Kliniczna, Np w wojewodzkim z opini wiem , ze jest nacinane krocze , na klinicznej jest ochrona krocza.Nie nacinaja "w standardzie". Trzeba popytac, najlepiej lekarzy tam pracujacych lub polozne, one beda wiedzialy najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: Jaki szpital w Gdańsku wybrać? 08.04.10, 09:40 Jestem świeżo po pobycie na Klinicznej, skąd przywiozłam śliczny pakuneczek w postaci mojego synka I z czystym sumieniem mogę polecić ten szpital. Piękne pokoje porodowe, prysznic przy pokoju, BARDZO miła i profesjonalna opieka. Dlaczego zdecydowałam się rodzić właśnie tam? Bo to chyba jedyny szpital w Gdańsku, gdzie można poprosić o ZZO. I zdecydowałam się skorzystać z tego dobrodziejstwa. Wszystkie niuanse związane z podaniem ZZO zostały mi przekazane, wytłumaczone. Potraktowano to jako normalną, naturalną sprawę. Dlaczego nie wybrałam Szpitala wojewódzkiego? Bo z wielu źródeł, również lekarskich, wiem, ze w tym szpitalu jest straszne parcie na porody siłami natury. Mnie takie podejście do sprawy nie podobało się, bo przewidywano przed porodem, ze mój synek jest bardzo duży, ma bardzo dużą główkę i że mogą być problemy. I rzeczywiście były, Młody zawiesił się na pępowinie i spadało mu tętno, dlatego zakończono poród cesarskim cięciem. Gdyby nie to, też nie wiem, czy nie zaklinowałby się barkami w kanale rodnym. Nie twierdzę, że w wojewódzkim nie zrobionoby mi cc, ale znając opinię o tym szpitalu, zamiast zająć się oddychaniem, martwiłabym, czy wszystko będzie ok, czy dziecko nie urodzi się niedotlenione itd. Chętnie odpowiem na pytania, gdyby takie się pojawiły Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mage2 Re: Jaki szpital w Gdańsku wybrać? 08.04.10, 12:19 Witaj, ja mam pare pytan jesli chodzi o Kliniczna. Czy maialas swoja polozna czy z dyzuru? Czy sale porodowe sa oddzielne? Czy do sal poporodowych moga wchodzic odwiedzjacy np. maż? Jak wygladaja, czy sa z lazienkami i ilo osobowe? Odpowiedz Link Zgłoś
sinusoidaa Re: Jaki szpital w Gdańsku wybrać? 08.04.10, 12:42 Nie miałam swojej położnej, ale w związku z tym, że byłam już sporo po terminie, miałam dwa razy indukowany poród. Więc poznalam różne położne i każda z nich była miła, kompetentna. Ponadto na porodówce są studentki położnictwa, bardzo miłe dziewczyny, które na okrągło doglądają pacjentki, sprawdzają kroplówki, praktycznie są co kilka minut. Tzn wygląda to tak, ze każda pacjentka jest jakby przypisana do jednej studentki. Położne też zaglądają często, uśmiechnięte, rzeczowe. pokoje porodowe są osobne, jednoosobowe. Takich pokoi jest chyba 5. Przy dwóch jest pełen węzeł sanitarny (WC, prysznic), przy 3 pozostałych jest tylko WC bez prysznica. Ale żeby z niego skorzystać -nie ma problemu. Pielęgniarki tak to aranżują, ze można skorzystać z prysznica zlokalizowanego w innym pokoju tak, że nie zaburza to spokoju i intymności innej rodzącej. Ja właśnie w taki sposób korzystałam z prysznica, mąż był tam ze mną. U mnie poród skonczył się cc, a w związku z przepełnieniem oddziału położniczego, jedną noc spędziłam na patologii i bezpośrednio po zabiegu był u mnie maż. Z tego, co wiem, można odwiedzać w salach na położnictwie. Po tej jednej nocy na patologii, przeniesiono mnie do tzw. pokoju komercyjnego (płatnego), który zaklepał mi maż, więc w pokoju byłam sama.W tym pokoju był pelen węzel sanitarny, dzielony tylko z dwiema pacjentkami z drugiego, dwuosobowego pokoju komercyjnego. leżąc na normalnej sali ( są one chyba 3 i 4 osobowe), trzeba korzystać z sanitariatów na korytarzu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katty26 Re: Jaki szpital w Gdańsku wybrać? 09.04.10, 09:02 Rodziłam w marcu i również polecam Kliniczną, mimo że lekarza również mam z Wojewódzkiego. Polecam wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,588,102788652,108602164,Re_Kliniczna_urodzilam_.html Odpowiedz Link Zgłoś
aguha28 katty26 10.04.10, 21:15 Możesz mi napisać dlaczego zdecydowałaś się rodzić na klinicznej a nie w wojewódzkim? Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 Re: katty26 10.04.10, 22:12 Kliniczna to nie jedyny szpital gdzie mozna poprosic o znieczulenie,ja rodzilam w wojewodzkim i o 1 w nocy gdy juz nie moglam poprosilam i za 10 min przyszedl anestezjolog i podal mi znieczulenie,bezplatne.Nacieli krocze,ale dopiero wtedy gdy wiedzieli,ze inaczej sie nie da.Co do pokoi to osobiscie uwazam,ze jednak dwuosobowe są o tyle lepsze,ze gdy idziesz sie wykapac czy do wc to sasiadka z lozka obok,moze popilnowac dziecko.Ja w wojewodzkim bylam w sali dwuosobowej.Zawsze to jakos razniej nie samej. Na wojewodzki zdecydowalam sie bo tam rodzily znajome i bylo wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
merci77 aha:) 10.04.10, 22:14 i dodam,ze bardzo duzy nacisk jest na karmienie piersią,polozne sluzą pomocą,pokazują,tlumaczą,mnie nawet tłukły liscie kapuchy jak mialam nawał i naladaly na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha28 Re: aha:) 13.04.10, 20:27 Ja mam bardzo fajną gin,i już zdecydowałam że urodzę w wojewódzkim. Szczególnie że za tydzień być może wyląduje w szpitalu bo mam problemy i może będzie mnie ciąć. Dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiri77 Zaspa 03.05.10, 11:48 Dla mnie tylko Zaspa tam uratowali mojego synka wczesniaczka. Pozatym opieke jaka mialam na porodowce i po porodzie jest fenomenalna. Pielegniarki bardzo mile sluzace pomoca wogole same plusy. Swoje drugie dziecko napewno bede tam rodzic i z czystym sumieniem polecam. Odpowiedz Link Zgłoś