krolowa_kier
18.04.11, 13:54
Witam,
Mam pytanie - w poprzedniej ciązy poroniłam w 20 tygodniu. Nie znam przyczyny. W tej chwili jestem w 16/17 tyg. ciąży i strach towarzyszy mi każdego dnia. Chciałabym mieć zalożony szew pochwowy, bo być może przyczyną poronienia była niewydolność szyjki macicy (miałam jeszcze wcześniej jedno poronienie w 2 miesiącu ciąży i miała abrazje macicy - szyjka rozwierana mechanicznie, no wiadomo). I teraz mam pytanie - w którym szpitalu w Krakowie potraktują mnie poważnie - byłam w Żeromskim, nie widzieli wskazań do założenia szwu, bo szyjka (teraz) jest w porządku, a tak w ogóle oni nie zakładają i odesłali mnie na Kopernika, gdzie termin mam za tydzień. Tam pewnie będę musiała wykonać dodatkowe badania (z tego co wiem na pewno na mykoplasmę i ureoplasmę i coś tam jeszcze) i mogę nie doczekać założenia szwu jak mi znowu ciąża "poleci" w 20 tygodniu a może wcześniej, i nikt nie weźmie oczywiście odpowiedzialności za to.
Nie leżę, oszczędzać się też jakoś specjalnie mi się nie kazali, tyle co u wszystkich, bez dźwigania i przemęczania się, a ja się boję każdego dnia.
Gdzie w Krakowie znajdę sensownego/lekarza szpital, gdzie zakładają ten cholerny szew np profilaktycznie?