nena_v 09.09.11, 10:50 Prosze drogie forumowiczki o pomoc, obecnie przebywam w Warszawie i chcialabym zrobic test krew/USG na s.Downa w sobote lub nadchodzacym tygodniu prywatnie. Prosze o rekomendacje. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosbi Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 11:01 Ja bede robic w przyszlym tyg. w Multimedzie na Waryńskiego, ale nie wiem czy uda Ci sie gdzies bez wczesniejszego zapisu. Tak czy inaczej tam podobno są dobrzy lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
amsila Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:23 nie syndrom a zespół Downa Odpowiedz Link Zgłoś
anka000001 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:23 test ????chyba amiopinkcja? Odpowiedz Link Zgłoś
od.czasu.do.czasu Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:55 Test? Syndrom? Skąd Ty się urwałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
foxy30 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:57 na czym polega to badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 11.09.11, 09:36 Pewnie z UK albo Irlandii Bo to kalka z lengłydża. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszew Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 16:46 Moze chodzi ci o test PAPPa i usg genetyczne? To ja moge polecić Babka Medica, jest koło ronda Babki na przeciwko Arkadii.W soboty przyjmują. www.babkamedica.pl/ Poleciłabym dr Szewczyka ale do niego są chyba dłuższe terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepparkakor Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 17:46 usg genetyczne np. w przychodni Zdrova (dr Kulik) na Floriańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 10.09.11, 13:09 Jedynym badaniem, które da wynik w 100% pewny, jest badanie kariotypu płodu, przez amniopunkcję jest pobierany płyn owodniowy. Test PAPPA tylko określa prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z ZD. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Triss 17.09.11, 09:05 tez niestety nie Badania inwazyjne nie daja 100% pewnosci w przypadku gdy matka i dziecko sa tej samej plci, znaczy zenskiej Zdarza sie, niestety, ze przebadane zostaja komorki matki, a nie dziecka. Tak mi powiedziano na Sobieskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarp Re: Triss 01.10.11, 18:57 ariella, mylisz biopsję kosmówki z amniopunkcją. Przy biopsji tak faktycznie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia8325 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 02.10.11, 21:50 Ja robiłam badanie u dr. Roszkowskiego w Warszawie. Saska Kępa. polecam !!! lekarz oschły, ale bardzo dokładny. badanie ok.300zł. Odpowiedz Link Zgłoś