Dodaj do ulubionych

Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne!

09.09.11, 10:50
Prosze drogie forumowiczki o pomoc, obecnie przebywam w Warszawie i chcialabym zrobic test krew/USG na s.Downa w sobote lub nadchodzacym tygodniu prywatnie. Prosze o rekomendacje. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • gosbi Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 11:01
      Ja bede robic w przyszlym tyg. w Multimedzie na Waryńskiego, ale nie wiem czy uda Ci sie gdzies bez wczesniejszego zapisu. Tak czy inaczej tam podobno są dobrzy lekarze.
      • amsila Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:23
        nie syndrom a zespół Downa
      • anka000001 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:23
        test ????chyba amiopinkcja?
    • od.czasu.do.czasu Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:55
      Test? Syndrom? Skąd Ty się urwałaś?
      • foxy30 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 15:57
        na czym polega to badanie?
      • owianka Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 11.09.11, 09:36
        Pewnie z UK albo Irlandii smile Bo to kalka z lengłydża.
    • aniaszew Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 16:46
      Moze chodzi ci o test PAPPa i usg genetyczne? To ja moge polecić Babka Medica, jest koło ronda Babki na przeciwko Arkadii.W soboty przyjmują. www.babkamedica.pl/ Poleciłabym dr Szewczyka ale do niego są chyba dłuższe terminy.
    • pepparkakor Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 09.09.11, 17:46
      usg genetyczne np. w przychodni Zdrova (dr Kulik) na Floriańskiej
    • triss_merigold6 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 10.09.11, 13:09
      Jedynym badaniem, które da wynik w 100% pewny, jest badanie kariotypu płodu, przez amniopunkcję jest pobierany płyn owodniowy.
      Test PAPPA tylko określa prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z ZD.
      • ariella Triss 17.09.11, 09:05
        tez niestety nie sad Badania inwazyjne nie daja 100% pewnosci w przypadku gdy matka i dziecko sa tej samej plci, znaczy zenskiej smile Zdarza sie, niestety, ze przebadane zostaja komorki matki, a nie dziecka. Tak mi powiedziano na Sobieskiego.
        • annamarp Re: Triss 01.10.11, 18:57
          ariella, mylisz biopsję kosmówki z amniopunkcją. Przy biopsji tak faktycznie jest.
      • kasia8325 Re: Gdzie test na syndrom Downa - WAWA pilne! 02.10.11, 21:50
        Ja robiłam badanie u dr. Roszkowskiego w Warszawie.
        Saska Kępa. polecam !!! lekarz oschły, ale bardzo dokładny. badanie ok.300zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka