12olga 27.01.12, 14:18 Witam, czy są może jakieś mamy, ktore w ostatnim czasie mialy cesarkę na Ujastku? Z góry dziękuje za najnowasze wiadomości jak to teraz tam wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_k Re: cc na Ujastku 27.01.12, 16:26 nie wiem czy cc sprzed ponad 2 lat może być ? choć nie podejrzewam żeby coś się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
12olga Re: cc na Ujastku 28.01.12, 11:43 jasne, że może być i z góry dziękuję za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: cc na Ujastku 28.01.12, 14:20 planowe cc, zgłosiłąm się na IP o 7 rano, papierologia, szybkie USG i przejście na salę przed/pooperacyjną, dostałam koszulkę, podłączyli kroplówkę i zaraz mnie wzięli na operacyjną, tam po podaniu znieczulenia, założenie cewnika i cięcie, o 8:22 córka była na świecie co dokładnie chciałabys wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
12olga Re: cc na Ujastku 28.01.12, 14:46 A jak szybko pionizują po cesarce? To moje trzecie cięcie, ale pierwsze na Ujastku. Czy byłaś zadowolona z opieki po porodzie? No i ile czasu spędziłaś w szpitalu. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: cc na Ujastku 28.01.12, 18:10 cc miałam w piątek rano, do domu wyszłam w poniedziałek rano pionizacja na dzień następny, choć u mnie było tak, że po 3h na pooperacyjnej przewieźli mnie na oddział patologii ciąży i podejrzewam, że to przez to aczkolwiek nie leżałam płasko ani nic takiego, córka była ze mną cały dzień a na noc ją zabrano z opieki byłąm jak najbardziej zadowolona ale zaznaczam, że ja z pacjentek nie roszczeniowych, mąż był ze mną od rana do wieczora i radziliśmy sobie w zasadzie sami pisze tak bo znam sytuację gdy kobiety wymagają nie wiadomo czego i to w mało miły sposób a potem narzekają na personel ja w kwietniu będę mieć kolejne cc na Ujastku Odpowiedz Link Zgłoś
uffa1 Re: cc na Ujastku 28.01.12, 20:38 Kopiuje swoją wypowiedź, opisywałam swój poród w innym wątku na temat Ujastka Ja miałam CC 4.11.11. Jestem bardzo zadowolona z opieki po CC, jak i samej operacji. Po operacji zostałam przewieziona na salę pooperacyjną, gdzie czekał na mnie mój mąż, a synka przywieziono nam po godzinie i został z nami do 18.00. Potem został zabrany na noc na oddział noworodkowy. Akurat temu się nie sprzeciwiałam, bo naprawdę nie byłam w stanie opiekowac się małym, a przespana zupełnie noc bardzo duzo mi dała. Przez całą noc przychodziła do nas pielęgniarka i podawała środki znieczulające. Na sali byłyśmy we trzy. Rano pielęgniarka pomogła mi wstać, zaprowadziła pod prysznic i pomogła się umyć. Synka przywieziono o 9.00 i wtedy z pomoca pielęgniarki dostawiałam go do piersi. To moje trzecie dziecko, więc problemu z tym nie miałam. Mały cały dzień był już ze mną, ale do przewijania go zawsze prosiłam pielęgniarkę (nigdy, nikt nie odmówił mi pomocy). Na drugą noc też został zabrany na oddział noworodkowy. Od następnego dnia, dziecko jest juz pod opieką mamy. Więcej dzieci raczej już nie planuję , ale gdyby przyszło mi jeszcze raz rodzić na pewno wybrałabym Ujastek. Aha i jeszcze jedno. 4.11 wtedy gdy rodziłam synka, urodziło się w tym dniu 22 dzieci. Absolutnie nie odczułam tego w opiece nad sobą i nad dzieckiem. Co do pomocy w karmieniu. Jest Pani laktacyjna (wspaniała osoba), która bardzo pomaga i rzeczowo odpowiada na pytania. Mnie lekarz pediatra zalecił dokarmianie, a ona spędziła ze mną godzinę i cały czas poprawiała technikę ssania małego, że obeszło się bez tego dokarmiania. Jedyny bardzo duży minus Ujastka to to, że dokarmiają wszytskie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
12olga Re: cc na Ujastku 28.01.12, 20:53 A jeśli wolno zapytać to czy poprzednio też rodziłaś przez cięcia cesarskie? Ja mam w marcu zaplanowaną 3 cesarkę, będzie to moja pierwsza na Ujastku (poprzednie 2 w Żeromskim - nie polecam). Boję się tego trzeciego cięcia, po drugim już było mi ciężko, długo bolał mnie brzuch. Dziękuję Wam za tak szeroki opis, to mnie poprzepiło, bo opinie na temat Ujastka też są różne i choć ja też nie jestem roszczeniowa to trochę się bałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek337 Re: cc na Ujastku 31.08.14, 23:45 Miałam cc na Ujastku w 2012 roku. Jestem bardzo zadowolona, opis na gagarinek.com/704/cc-cesarskie-ciecie-krakow-ujastek/ Odpowiedz Link Zgłoś