Dodaj do ulubionych

lekarze z Medicover-W-wa

08.07.04, 14:35
witam,
wiem,że taki wątek już jest ,ale chodzi mi o Wasze POZYTYWNE doświadczenia z
ginekologami z Medicover,zwłąszcza tymi z Bitwy W-wskiej. Mam tam firmowy
abonament i chodzę aktualnie do dr Lubaszewskiej, o której czytałam już
niezbyt pochlebne komentarze. Cóż, po dr Jurze z Jana Pawła ta lekarka wydała
mi się super.
Chciałabym poznać opinie dziewczyn, które miały kontakt z dr Lubaszewską z
Bitwy W-wskiej, może są jakieś pozytywy?
Jestem w 9tc i jutro mam u niej wizytę. Na 1-ej ciążowej wizycie byłam w
połowie czerwca (6 tc) i nawet mnie nie zbadała...Obejrzała tylko wynik USG.

Dlatego zastanawiam się nad zmianą ginekologa.

Będę wdzięczna za wszystkie komentarze.

Pozdr
Obserwuj wątek
    • franula Re: lekarze z Medicover-W-wa 08.07.04, 15:37
      Proponuje zajrzec - a najlepiej wrzucic nazwisko a takze haslo Medicover do
      wyszukwiarki (szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=medicover) .
      Kopalnia informacji...
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=611&w=10712435&a=10728496
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=12388988&a=12394444
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=11348558
      Pozdrawiam
      Fr
    • monsiu73 Re: lekarze z Medicover-W-wa 08.07.04, 15:52
      ok., bardzo dzięuję za linki,ale już je wszystkie czytałam wcześniej. Za wiele
      informacji o tej lekarce nie ma,a jeśli są, to zupełnie skrajne.
      No cóż, pójdę jutro do niej i przekonam się sama.

Pozdr
    • korzyna1 Re: lekarze z Medicover-W-wa 08.07.04, 16:37
      Witaj
      Nie chodze wprawdzie do Medicoveru, ale znam 3 dziewczyny, które byly przez
      jakis czas pod opieka tamtejszych lekarzy. Dwie z nich zrezygnowaly, poniewaz
      mimo ich prosb lekarki (niestety nie znam nazwisk) nie chcialy dac zwolnienia.
      Jedna z nich od poczatku miala zagrozona ciaze, ale jak przestala brac leki,
      pani doktor odmowila zwolnienia, mimo, ze dziewczyna wyraznie zaznaczala, ze ma
      tak ostre tempo w pracym,ze nie da rady. Dodam, ze razem z mezem o dziecko
      starali sie kilka lat... Druga znajoma w 28 tyg. poprosila o zwolnienie, gdyz
      podobnie miala trudna sytuacje w pracy - siedzial po kilkanascie godzin. I tu
      tez odmowa. Trzecia znajoma w 34 tyg. poszla na wizyte i okazalo sie, ze
      wlasnie zwolniono lekarke, ktora ja prowadzila.
      Jestem w 35 tygdoniu, wiec te wszystkie informacje mam na biezaco. Tez mialam
      okazje zapsiac sie do medicoveru, bo tam karte ma wykupiona moj maz i ijego
      firma. Na szczescie tego nie zrobilam. Te trzy przypadki to byc moze wyjatki,
      ale zdarzyly sie moim kolezankom. Nie znam innych kobiet w ciazy, ktore chodza
      do tamtejszych lekarzy. Mam nadzieje i szczerze ci zycze, zebys trafila na
      odpowiedzialnego i wyrozumialego lekarza. I zebys pod koniec ciazy nie musiala
      myslec o zmianie lekarza.
      Pozdrawiam cie serdecznie i trzymam kciuki.
      Korzyna
      • ewabart Re: lekarze z Medicover-W-wa 08.07.04, 17:33
        ja tez mam karte medicover ale gina mam prywatnego poza lecznica, chodze co
        miesiac tylko na krew i mocz a jak potrzebuje cos wiecejo to musze sie wlasnie
        udac do ich lekarza, tak sie stalo ze za pierwszym razem trafilam do
        lubaszewskiej i bylam bardzo mile zaskoczona, powiedziala ze nie ma sprawy ze
        bedzie mi wszystko przepisywac co lekarz prowadzacy zlecil itp., podczas mojej
        drugiej wizyty nie bylo juz tak kolorowo i pani doktor spytala po co mi badanie
        glukozy wiec musialam jej tlumaczyc to samo ze chce usg w 32tc a ona ze nie bo
        sie robi w 30 tc wiec musialam isc wczesniej, nie byla tym razem zbyt mila i
        dodala ze nie wazne jak ja sie czuje tylko jak dziecko,
        tak wiec zdziwilo mnie to bardzo gdyz mialam wrazenie ze dwie rozne osoby, ale
        dowiedzialam sie popoludniu od kolezanki z pracy ktora tez do niej chodzi ze
        jak byal u niej rano to ta lekarka mowila jej ze jest zla od samego rana bo ja
        glowa boli
        ale co to za tlumaczenie lekarza zwlaszcza jak przychodza przewaznie do niej
        koiety w ciazy ktore czesto wlasnie glowa boli
        mam nadzieje ze trafisz na jej dobry humor
        pozdrawiam,
        ewa
    • madziulek8 Re: lekarze z Medicover-W-wa 08.07.04, 17:44
      Pani doktor slusznie zrobila, przeciez na poczatku ciazy sie nie bada!!!!
    • ewa237 Re: lekarze z Medicover-W-wa 08.07.04, 20:52
      Witam,
      Z mojej strony moge polecić dr. Mirosława Rajtara który przyjmuje własnie na
      Bitwy Warszawskiej. Ja nie miałam żadnych problemów, całą ciąże się dobrze
      czułam ale jak poprosiłam o dodatkowe skierowanie na USG czy na dodatkowe
      badania to nie robił problemów. Wydaje mi się że gdybym poprosiła o zwolnienie
      to też by mi dał.
      Ja jakoś nie chciałam, do ostatniego dnia byłam w pracy i urodziłam zdrowego
      synka. Spróbuj może się zapisać na wizyte do niego. Ja też zaczynałam u dr
      Lubaszewskiej i nie żałowałam zamiany.
      Pozdrawiam i życze zdrówka Tobie i Dzidzi
      • o_la Re: lekarze z Medicover-W-wa 09.07.04, 11:40
        A według mnie dr Lubaszewska jest świetna! Niedawno pod jej naprawdę troskliwą
        opieką urodziłam cudnego synka i bardzo dobrze wspominam współpracę z nią
        podczas ciąży.Co prawda ciąża była zupełnie bezproblemowa, więc nie miałam
        okazji-na szczęście!-sprawdzić pani dr w trudniejszych warunkach, ale nie mam
        jej nic do zarzucenia. Wyczerpująco odpowiadała mi na każde pytanie, o żadne
        badania nie musiałam się dopominać, niczym nie byłam straszona, za to o
        wszystkim rzetelnie informowana, a z panią dr był ciepły, serdeczny kontakt.
        Nawet teraz gdy bywamy u pediatry i pani dr gdzies z oddali nas dostrzeże
        biegnie i pyta z troską czy nic złego nie dzieje się z dzieckiem smileJestem
        bardzo zadowolona, że do niej w końcu trafiłam, bo też miałam spore problemy z
        doborem lekarza. Z tym, że, zdaje się, nie pracuje już nigdzie poza Medicoverem
        więc nie można z nią rodzić. Pozdrawiam
        • monsiu73 Re: lekarze z Medicover-W-wa 09.07.04, 13:23
          Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i posty, trochę mi to pomogło w ogólnym
          rozpoznaniu.
          Byłam dzisiaj na pobraniu krwi,USG i u dr Lubaszewskiej, która znowu mnie nie
          zbadała, bo powiedziała,że mam się zgłosić, jak będą wyniki badań, czyli co
          najmniej za tydzień. Z USG wynika, ze wszystko jest OK, dzidziusiowi bije
          serduszko i ma 22 mm.
          Cóż, pójdę za tydzień i zobaczymy , co wtedy będzie się działo. Na razie ciężko
          mi cokolwiek powiedzieć, bo byłam u pani dr jakieś 5 min. Wypisała mi tylko
          zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy.
          Przyjęła mnie poza kolejnością, bo wizytę miałam umówioną na 11.20, a poszłam o
          9.50. To chyba plus?

Jeszcze raz dzięki za rady.
          W razie potrzeby zmienię lekarza na dr Rajtara.
    • olcia1 Re: lekarze z Medicover-W-wa 09.07.04, 16:29
      Tez chodze do dr. Lubaszewskiej. Wprawdzie to dopiero poczatek ciazy i bylam 2
      razy ale nie mam zastrzezen. Za drugim razem, ktory byl zaraz po usg tez mnie
      nie zbadala, tylko przejrzala usg, dostalam skierowanie na kolejne badania i
      usg i jakos przyznam sie, ze brak badania wcale mnie nie zmartwil. Do badan
      ginekologicznych mam stosunek jak najbardziej obojetny, tzn. jak trzeba to nie
      ma problemu, ale teraz jakos wole, zeby mi dzidzi nie sciskali.
      Czy te badania sa az tak niezbedne skoro jestesmy pod kontrola usg?
      • bietka2 Re: lekarze z Medicover-W-wa 12.07.04, 11:43
        Ja nie mialam co prawda przyjemnosci z dr Lubaszewska, ale moja kolezanka,
        ktora poszla do niej na poczatku ciazy i spytala sie czy to ma jakies
        znaczenie, ze niewiedzac jeszcze, ze juz jest w ciazy wziela 2 paracetamole -
        uslyszala w odpowiedzi - "a nawet jakby mialo, to co usunie pani?" Chyba nie
        musze pisac, ze kolezanka juz tam wiecej nie poszla.

Ja natomiast testuje dzisiaj zachwalana dr Pasiak - Owczarek.
        • ewabart Re: lekarze z Medicover-W-wa 12.07.04, 12:01
          ja za kazdym razem jak jestem u swojej dr to mnie bada ginekologicznie,
          sprawdza jak tam szyjka itp.
          nie wyobrazam sobie zeby tego nie robila, trwa to zwykle jakies 3 - 5 min, ale
          jestesmy obie spokojne
          uwazam ze skroo idzie sie na wizyte do gina to powinna badac a nie tylko usg
          pozdr
          ewa
    • nelly77 Re: a dr Świeściak - co sądzicie?? 13.07.04, 16:37
      A co sądzicie o dr Świeściak - przyjmuje na Bitwy. Proszę o Wasze opinie!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka