2szczurki 25.01.13, 10:58 Czy w medicoverze bez problemu zrobią cc na życzenie? Zastanawiam się nad dedykowanym lekarzem, kogo polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2szczurki Re: CC w Medicoverze 31.01.13, 16:34 Byłam wczoraj na obejrzeniu szpitala i wszystkiego się dowiedziałam. Dla zainteresowanych: cc w cenie pakietu poród z lekarzem zrobią tylko ze wskazań, jeżeli chcesz na życzenie to musisz dokupić opcję - lekarz dedykowany w cenie 1600 zł. Ostatecznie chyba zdecyduję się ponownie na Damiana. Odpowiedz Link Zgłoś
elmo34 Re: CC w Medicoverze 01.02.13, 16:07 Ja osobiscie polecam cc nie robic jesli nie ma bezwzglednych wskazan. To jest naprawde powazna operacja, laparotomia, przeciecie otrzewnej, miesni. Brzuch nigdy nie bedzie wygladal jak wczesniej. Mialam cc 2 razy-po pierwszym cc gdy zaszlam w ciaze (po 7 latach dodam) lozysko wroslo w stara blizne po cesarce. To jest dosyc powszechne powiklanie-w Polsce konczy sie wycieciem macicy, masywnym krwotokiem i czlowiek jest naprawde jedna noga na tamtym swiecie. Akurat udalo mi sie bo mieszkam za granica i tu rodzilam w wielkim, publicznym szpitalu i bylam obstawiona najlepszymi specjalistami od patologii cesarskiego ciecia. Operowali mnie ponad 12 godzin, mialam kilkakrotna laparotomie, w tym czasie mialam transfuzje 12 litrow krwi. Tak, tak dobrze czytasz 12 litrow. Zapewne wiesz,ze czlowiek ma tych litrow 5. Transfuzji osocza nawet nie licze. Przez kilka dni bylam na reanimacji, dziecko po raz pierwszy zobaczylam po 3 dniach. Dla mnie to byl dramat i trauma. Potem mialam problemy z zajsciem w kolejna ciaza, dwa poronienia, zrosty mam w calej otrzewnej Synek przez moj krwotok urodzil sie z ciezka anemia, rowniez mial przetaczana krew w pierwszej dobie zycia-byl calkiem siny W Polsce takich masywnych transfuzji przy cc sie nie wykonuje-wycina sie macice, zeby ratowac zycie matki. Naprawde uwazasz ,ze cesarka jest taka swietna ??? Przeciez mozesz miec w tym Damianie czy Medicover znieczulenie od razu na wejscie, nic nie bedziesz czula, dziecko dostaniesz od razu na brzuch, bedziesz mogla z nim nawiazac najpiekniejsza wiez, miesiac po porodzie mozesz zaczac reedukacje krocza i po porodzie nie bedzie sladu a Ty bedziesz w formie i dobrym zdrowiu. Do sportu, do zycia bedziesz mogla wrocic od razu. Wiem ,ze sa bezwzgedne wskazania do cc i wtedy nie ma co dyskutowac-sama je mialam, ale jesli tylko jest cien szansy na porod silami natury trzeba probowac. Wiem tez, ze Cie nie przekonam, ale jesli widze podobny wpis to przepraszam nie moge sie opanowac... Odpowiedz Link Zgłoś
2szczurki Re: CC w Medicoverze 01.02.13, 16:44 Bardzo Ci współczuje, że miałaś takie przeżycia. Jednak tak jak mówisz nic mnie nie przekona. To będzie moja druga cesarka i jestem w pełni świadoma na co się decyduje. Nie jestem małolatą, która poddaje się modzie na cc. Już dawno rozważyłam wszystkie plusy i minusy. Pewnie zdajesz sobie sprawe, że po porodzi naturalnym także mogą być olbrzymie komplikacje. Ale to nie o tym wątek,.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilit2005 Re: CC w Medicoverze 25.02.13, 13:23 Poprzednia cc jest jednym ze wskazań do cc i moim zdaniem, to nie będzie cc na życzenie. Ja rodziłam w medicoverze dwa lata temu. Na spotkaniu wstępnym lekarz oczywiście opowiadał, że cc tylko ze wskazań, że tyle a tyle zagrożeń i że oni stawiają na naturę, ale jak przyszłam na konsultację jednym z pierwszych pytań było: "To na kiedy się umawiamy?" (od razu założył, że będzie cc, dowiedziawszy się, że to moja druga ciąża i poprzednio było cc). W dokumentacji wpisane mam kilka wskazań (które wyszły w dalszej rozmowie albo wręcz przy porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
tysiamama21 Re: CC w Medicoverze 09.05.13, 12:27 no chyba od tego są prywatne porodówki, żeby można było mieć cc na życzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś