Dodaj do ulubionych

najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóżcie!!

06.02.13, 22:05
potrzebuję kontaktu do najlepszego lekarza w Polsce jeżeli chodzi o diagnostykę wad płodu. moja kuzynka jest w 6 miesiącu ciąży. dwa tygodnie temu poszła na usg 3d. lekarz wykrył na wątrobie dzidziusia 5 "guzów". piszę w cudzysłów, gdyż jak sam to określił nie wie do końca co to jest. kuzynka wczoraj była u innego lekarza na usg, który również stwierdził 5 "guzów", ale one są już porozrzucane w całej jamie brzusznej. stwierdził,że też nie wie co to jest, pierwszy raz to widzi. dodam, że ci lekarze są jednymi z najlepszych w białymstoku. konsultowali to z innymi w mieście, wszyscy rozkładają ręce. kuzynka jest załamana. pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • farfallina35 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 06.02.13, 22:46
      Jak dla mnie tylko dr Roszkowski! Wawa. Poczytaj o nim ale nie czepiaj sie opini typu: gburiwaty, chamski itp. Przyjezdzaja do niego z calej Polski i specjalista jest naj a to ze jest specyficzny i niewylewny to druga sprawa. Bylam u niego trzy razy i ani razu nie byl dla nas niemily. Wrecz przeciwnie i ja nie powiem zlego slowa na niego. Wizyta bardzo droga bo 450 zl ale jak powie tak jest i dla mnie wart kazdej zl
      • suuperbaba Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 06.02.13, 22:58
        Zgadzam sie z kolezanka...w takim wypadku tylko dr Roszkowski w Warszawie! I olac opisy charakteru - to jest doskonaly specjaliata! Powodzenia dla kuzynki!
        • farfallina35 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 06.02.13, 23:22
          I jesli kuzynka zdecyduje sie na niego to niech prosi pania co zapisuje, ze ma bardzo powazna sytuacje i wyprosi wizyte najwczesniej bo terminy tez sa czasem odlegle i trzrba sie przygotowac ze jak bedzie wizyta np na 11 to moze wejsc dopiero o 14-15. Tak to wyglada ale tez o czyms swiadczy. Powodzenia
      • kerri31 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 07.02.13, 08:28
        Whaaat ??? 450 PLN? Nieźle koleś kasuje, czy siedzi się tam chociaż pół godziny ??
        • farfallina35 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 07.02.13, 09:33
          Niestety ale zadna jego pacjentka nie patrzy na cene bo wie, ze jest tego wart.Jesli wszystko jest ok to jestes 15-20 min a jesli cos nie tak to nawet poltorej.stad te ooznienia.ja bylam 3 w kolejce a wrszlam z dwugodzonnym poslizgiem
        • devilyn Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 07.02.13, 12:10
          Roszkowski wart jest każdej złotóweczki.
      • mama-008 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 14.02.13, 15:41
        byłam u dr Roszkowiskiego 2x w ciazy - w 12tc i w 20 tc
        na żadnym z usg nie wykrył zespołu Downa u mojego dziecka
        nt było 2,2 przy CRL 54 - wg niego to był dobry wynik
        nawet pappy nie proponował...

wg mnie to nie jest dobry lekarz
        ale gratuluje tym mamą którym pomógł - miłyście dużo szczęścia w przeciwieństwie do mnie
    • kseniax dr Hamela 07.02.13, 12:57
      A ja gorąco polecam dr Hamelę ze szpitala na Karowej. Jest doskonałą specjalistką, a przy tym miłą, ciepłą i dobrą kobietą. Przyjmuje w przychodni na ul.Agatowej. Badanie kosztuje 250 zł.
      www.usgecho4d.pl/
      • jotka_k Re: dr Nocuń Kraków 07.02.13, 13:17
        www.dobreusg.pl/kontakt
        dr Nocuń świetna specjalistka, z dr Wiecheciem są najlepsi w Krakowie
        • chyba.ze Re: dr Nocuń Kraków 07.02.13, 17:32
          dr Węgrzyn, W- wa Multimed
      • renata_29 Re: dr Hamela 08.03.13, 22:51
        Potwierdzam opinie o dr Hameli-Olkowskiej - to świetna specjalistka od usg i wad płodu. Jak siedziałam kilka razy w poczekalni na Agatowej to widziałam że pacjentki przyjeżdząją tam z całej Polski na konsultacje. Raz karetka przywiozła na usg ciężarną z Lublina. Do trudnych przypadków przychodzi do pomocy rodzicom psycholog. Pełen profesjonalizm!
    • miacasa Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 07.02.13, 20:40
      Taki obraz usg występuje przy stwardnieniu guzowatym. Roszkowski kiedyś diagnozowała na NFZ na Czerniakowskiej w szpitalu w Warszawie.
      • tokoferolka Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 08.02.13, 09:58
        o matko!! poczytałam sobie o tym stwardnieniu, ale zazwyczaj te guzy zaczynają pojawiać się na sercu, a tu serduszko ok. ale może zawsze jest jakiś odstęp od normy. grunt żeby to ktoś poprawnie zdiagnozował.
      • aneta_k84 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 08.02.13, 21:59
        Byłam u dr Roszkowskiego na USG na NFZ w szpitalu Orłowskiego w lipcu i sierpniu 2012. Chyba nic się nie zmieniło. Potrzebne jest skierowanie.
        • miacasa Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 08.02.13, 22:17
          No to chyba nie ma co dalej szukać. Dziecko mojej siostry tam zaczął diagnozować i potem pokierował na specjalistyczne badania do Centrum Zdrowia Dziecka i na Działdowską, badań i konsultacji było dużo a skierowania od doktora na cito pozwoliły na sprawne przeprowadzenie wszystkiego.
        • pomfrey0 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 17.02.13, 13:28
          Polecam dra Makowskiego ze szpitala na Żelaznej. Prywatnie przyjmuje m.in. w Gabinetach Łucka.
          • 1malutka78 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 20.02.13, 12:13
            Dr.Makowski moze i dobrze robi usg, ale wybitnym specem nie jest. Najlepszy jest dr.Roszkowski, ja miałam chore dziecko i on mna pokierował odpowiednio. Jest najlepszy i gdyby usg kosztowało 600zł to i tak bym do niego poszła choc raz w ciazy. to jest specjalista jeden z najlepszych w Polsce. Moze i gburowaty, ale nie o to tu chodzi. państwowo bym nawet nie próbowała, od razu prywatnie. Naprawde nikt inny tylko on. Wiem co mówie, bo sama przechodziłam przez koszmar mamy chorego dziecka.
            • milka1251 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 21.02.13, 10:42
              Ja też w 100 % polecam dr Roberta Makowskiego z Żelaznej ,mnie bardzo pomógł
              • glicea3 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 21.02.13, 19:57
                Też pole am dr Hamelę z Agatowej. Wspaniała specjalistka i b. Ciepła kobieta
    • mamucha40 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 22.02.13, 16:21
      Ja również polecam dr-a Roszkowskiego, dr Anita Hamela-Olkowska z Agatowej i dr Piotr Kretowicz ze szpitala Bielańskiego
      • malgosiek2 mamucha40 proszę o zmniejszenie sygnaturki 22.02.13, 21:42
        forum.gazeta.pl/forum/w,585,123231164,142728195,mamucha40_prosze_o_zmniejszenie_sygnaturki.html
      • anitamm Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 23.02.13, 12:34
        Roszkowski,Makowski,Kretowicz -najlepsi
        • fajkabar77 Re: najlepszy diagnosta wad płodu w Polsce- pomóż 22.03.13, 06:01
          jak dla mnie roszkowski i hamela.w obecnej ciazy calkiem zdalam sie na dr.hamele.w pierwszej ciazy konsultowalam usg u roszkowskiego(w 13tc),okazalo sie ze inny lekarz "pomylil" sie przy pomiarach nt o 0,8mm!!!mina roszkowskiego bezcenna,az sobie nazwisko zapisalsmileprzy problemach kardiologicznych dr.dangel,tez z agatowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka