filipppka 13.08.04, 07:50 Kochane...porod juz mam za soba UDALO SIE urodzilam w Szpitalu praskim w warszawie... na sali porodow rodzinnych za co nie musialam doplacic nawet grosza..a przez caly czas maz byl przy mnie... pozdrawiam i wam tez zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzka26 Re: Rodziłam w Praskim- polecam 13.08.04, 12:01 Gratuluję serdecznie! Napisz coś więcej o porodzie i opiece po porodzie w Praskim - ja też się nad nim zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
filipppka Re: Rodziłam w Praskim- polecam 15.08.04, 21:56 Po porodzie.... salki sa male dwuosobowe wiec daje to duzy komfort , dziecko oczywiscie bylo na sali ze mna a rodzina mogla odwiedzac mnie kiedy chciala a personel byl zyczliwy krotko mowiac bylam zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: Rodziłam w Praskim- polecam 16.08.04, 09:35 Gratuluję i dziękuję za takiego posta - zamierzam rodzić w Praskim w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_de Re: Rodziłam w Praskim- polecam 16.08.04, 12:04 Gratulacje!!!!!!! Czy w praskim płaci się ( i ile) za poród rodzinny, zzo, lepszy standard pokoju po porodzie? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: Rodziłam w Praskim- polecam 16.08.04, 22:07 Z tego, co wiem - nie płaci się za poród rodzinny, natomiast jeśli w czasie Twojego porodu będzie rodzić inna kobieta - musi wyrazić zgodę na obecność dodatkowej osoby. Pokoje dwuosobowe to standard (a że obłożenie nie jest ogromne, to często się zdarza, że pacjentka jest sama w takim pokoju), jednak wygląd ogólny szpitala i oddziału nie jest zachwycający (jest to jeden z najstarszych szpitali w mnieście) i ktoś, dla kogo ważne są ładne miejsca może poczuć niechęć do przebywania w takim miejscu. Nie wiem pojęcia odnośnie zzo, ale zapytam mojego lekarza już pod koniec tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna4 Re: Rodziłam w Praskim- polecam 18.08.04, 09:27 Ja mam natomiast pytanko odnośnie szkoły rodzenia. Czy przy szpitalu Praskim znajduje się jakaś szkoła i czy któraś z Was może z niej korzystała. Pozdrawiam wszystkie "mamusie" Aśka i maluszek 23 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
battie Re: Rodziłam w Praskim- polecam 18.08.04, 11:16 Hej, Ja chodzilam do szkoly przy praskim, prowadzona, przez polozna p. Jolante Mizierska (nie sprawdzam, wiec moze przekrecilam, ale nie wydaje mi sie). Adres i telefon znajdziesz na stronie Fundacji "Rodzic po Ludzku". Cena to 320 zl (dane z czerwca). A teraz troche o samej szkole. Zajec malo (8-9 godzin dwa razy w tygodniu), glownie tylko cwiczenia, oddechowe i zwykle. Trzeba miec oczywiscie skierowanie-zezwolenie od lekarza. Jesli chodzi o zajecia, to zadnych luksusow: jeden tzw wyklad pediatry, jeden raz mozna sobie (po kolei bo jest jedna) poskakac po pilce, oprocz tego jedne zajecia, gdzie polozna pokazuje jak kapac i przewijac (ale sama, ty juz lalki do lapek nie dostaniesz zeby sprobowac). W programie zwiedzanie oddzialu, ale mysmy mialy troche uczucie, ze musialysmy o tym przypomniec. P. Mizierska nie jest wylewnie serdeczna, ale wyglada na kompetentna i wiedzaca co mowi (a to dla mnie znacznie wazniejsze niz przymilanie sie). Troszke mi bylo przykro, ze moj maz (jako jedyny chodzil na wszystkie spotkania) byl troszeczke kula u nogi, tzn. jego rola sprowadzila sie do wymachiwania ze mna nogami i rekami oraz oddychania - nic nie bylo na temat tego jak moze mi pomoc podczas porodu (no poza pilnowaniem skurczy, oddychania i prowadzeniem na spacerki). Ogolnie nie bylo tak zle, choc mialam apetyt na wiecej i wydaje mi sie, ze stosunak zalapanej wiedzy ma sie troche nijak do pieniedzy . Jesli chcesz wiedziec wiecej i lepiej pewnie warto znalezc inna szkole, a praski sobie obejrzec na wlasna reke. Dla mnie najistotniejszym kryterium wyboru bylo to, ze mozna szpital i jego poglady obejrzec troche od wewnatrz i pod tym wzgledem bylo ok. Ale sie rozpisalam, jak masz jeszcze jakies pytania to pisz na adres gazetowy, postaram sie odpisac, Elka (37 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
filipppka Re: Rodziłam w Praskim- polecam 18.08.04, 18:49 Tak jest szkoła rodzenia...i chyba nawet nieodplatna..w kazdym razie na pewno nie doplaca sie za porod rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
joanna4 Re: Rodziłam w Praskim- polecam 18.08.04, 12:32 Elu! Bardzo Ci dziękuję za tak miłą i wyczerpującą odpowiedź. Muszę zatem się jeszcze zastanowić, ale gdybym miała jakieś pytania bądź wątpliwości to pozwolę sobie napisać jeszcze do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie i trzymam za Ciebie kciuki bo widzę, że termin tuż tuż... Powodzenia Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
edzia251 Re: Rodziłam w Praskim- polecam 24.08.04, 23:13 Ja rodzilam na Karowej ale kolezanka rodzila w Praskim i bardzo chwali opieke po porodzie.Rodzi sie tam malo dzieci wiec polozne maja czas pomoc w opiece nad maluchem.Ale patologi niepolecam:kiepski sprzet i jak lekarz od usg jest na urlopie to przez ten czas nikt usg niewykonuje Odpowiedz Link Zgłoś