mamasloneczka
05.02.14, 23:10
Witam Mamy, chciałabym uczulić Was przed tą firmą. Mam wątpliwą przyjemność mieć tam abonament (z pracy, mam go od 2 miesięcy). Niestety okazało się że przed wykonanymi badaniami diagnostycznymi (pilnymi, nie mogłam zrezygnować) musiałam za nie zapłacić, mimo że mój abonament je obejmował (był problem ze skierowaniem). Oczywiście zgłosiłam to i moja reklamacja została pozytywnie rozpatrzona na co nie mam potwierdzenia, bo zostałam poinformowana telefonicznie. Niestety od 2 tygodni próbuję odzyskać moje pieniądze, bezskutecznie. Moje pisma pozostają bez odzewu. Gdzieś wczoraj czytałam, że nie jestem jedyna jeśli chodzi o trudności z odzyskaniem od nich pieniędzy.
Ponadto, druga sytuacja - próbuję w najbliższych mi placówkach Medicoveru w poniedziałek umówić pediatrę do chorego dziecka - brak terminów do końca tygodnia!!!!!!!
Dzwonię do Lux Medu - dostałam na drugi dzień do wyboru 3 terminy. Kiedyś posiadałam abonament w Lux Medzie, generalnie nie miałam zastrzeżeń. Jeśli chcecie skorzystać z opcji abonamentu w firmie prywatnej i bierzecie pod uwagę Medicover- zastanówcie się.
Co do Lux Medu - nie pracuję tam, nie znam tam nikogo - miałam tam abonament bezproblemowo przez 4 lata. Aha, jakości usług lekarzy nie oceniam.