Dodaj do ulubionych

Medicover - ostrzegam

05.02.14, 23:10
Witam Mamy, chciałabym uczulić Was przed tą firmą. Mam wątpliwą przyjemność mieć tam abonament (z pracy, mam go od 2 miesięcy). Niestety okazało się że przed wykonanymi badaniami diagnostycznymi (pilnymi, nie mogłam zrezygnować) musiałam za nie zapłacić, mimo że mój abonament je obejmował (był problem ze skierowaniem). Oczywiście zgłosiłam to i moja reklamacja została pozytywnie rozpatrzona na co nie mam potwierdzenia, bo zostałam poinformowana telefonicznie. Niestety od 2 tygodni próbuję odzyskać moje pieniądze, bezskutecznie. Moje pisma pozostają bez odzewu. Gdzieś wczoraj czytałam, że nie jestem jedyna jeśli chodzi o trudności z odzyskaniem od nich pieniędzy.
Ponadto, druga sytuacja - próbuję w najbliższych mi placówkach Medicoveru w poniedziałek umówić pediatrę do chorego dziecka - brak terminów do końca tygodnia!!!!!!!
Dzwonię do Lux Medu - dostałam na drugi dzień do wyboru 3 terminy. Kiedyś posiadałam abonament w Lux Medzie, generalnie nie miałam zastrzeżeń. Jeśli chcecie skorzystać z opcji abonamentu w firmie prywatnej i bierzecie pod uwagę Medicover- zastanówcie się.
Co do Lux Medu - nie pracuję tam, nie znam tam nikogo - miałam tam abonament bezproblemowo przez 4 lata. Aha, jakości usług lekarzy nie oceniam.
Obserwuj wątek
    • mima14 Re: Medicover - ostrzegam 06.02.14, 17:34
      Dlaczego, skoro abonament obejmował wykonywane badania, płaciłaś za nie?
      Ja mam abonament w medicover od października ub.r, i nigdy nie miałam z nimi problemów, a korzystam bardzo dużo. Różnica w tym, że ja sama wykupuje sobie abonament, nie pracodawca, może tu pies pogrzebany? Rodzinny abonament mamy w lux medzie i tutaj jest kosmos, oczekiwanie z dzieckiem do okulisty (fakt, że wskazanego przeze mnie) 6 miesięcy, z chorym dzieckiem na wizytę 3-5 dni (pozostaje jeszcze ich szpital, gdzie nie ma zwykle tłumów, w razie czego na miejscu robią badania itp). Podobny problem z naliczaniem opłaty za usługi w abonamencie, miałam w lux medzie u stomatologa, ale wyjaśniłam to na miejscu nie płacąc ani grosza, fakt trwało to trochę. Ogólnie, jestem zadowolona z obu pakietów.
      • cibeles Re: Medicover - ostrzegam 11.02.14, 13:42
        Mam abonament z pracy w Medicover od 7 lat i nigdy nie musiałam za nic płacić. Co do terminów wizyt - fakt, czasem trzeba czekać, szczególnie do specjalistów. Niektórzy lekarze są świetni, niektórych trzeba omijać szerokim łukiem, ale to tak jak wszędzie. Ogólnie jestem zadowolona.
        • magda899 Re: Medicover - ostrzegam 12.02.14, 11:25
          Mam abonament w Medicover od 3 lat i jestem bardzo zadowolona. Nie musiałam płacić za żadne standardowe badania. Teraz prowadzę tam ciążę i nie mam powodów do narzekań. Pełen profesjonalizm
    • nowedding Re: Medicover - ostrzegam 13.02.14, 13:15
      Chyba naprawdę miałaś pecha. Przede wszystkim to powinien załatwić opiekun Twojej firmy z koordynatorem w zakłądzie pracy. Przez ponad 6 lat korzystam tylko z usług medicoveru. Mam podstawowy abonament. Dostępność specjalistów - czasmai mogłaby być lepsza, ale gdy prosisz o pomoc w umówieniu wizyty zawsze możesz liczyć na dobrą obsługę. Pediatra - zawsze w nagłym przypadku znajdowałam pomoc - i tez nie lubię pędzić na drugi koniec miasta. Zazwyczaj bez problemu umawiam się do lekarza prowadzącego.

• nutka135 Re: Medicover - ostrzegam 06.05.14, 13:33
        ja korzystam obecnie z Medicavera ,korzystałam z Lux medu ,jedno jest pewne L.M ma zdecydowanie większy wybór lekarzy także w razie wtopy można szukać dalej . dla mnie dziwne jest to że w Medicaverze jest jeden gastrolog i to niestety nie najlepszy . co do skierowań bez problemu załatwiam je na czacie ,na wszystkie badania . to akurat bardzo opcja bez wychodzenia z domu . a kogo z ginekologów polecacie w Medicaverze ? w L.M.też pod tym względem było bez fajerwerek .
    • fumica_turystyczna Re: Medicover - ostrzegam 03.03.14, 05:34
      Korzystam z Medicover od 8 lat - abonament pracodawcy i nigdy nie miałam żadnych większych problemów. O ile pamiętam ok. 4 lat temu mieli problem z dostępnością wizyt, ale obecnie jest to dość dobrze rozwiązane przez wybór tzw. swojego lekarza. Owszem do specjalistów trzeba czasem poczekać, ale w przypadkach nagłych zachorowań nigdy nie odmówili pomocy, a pamiętam też że byli jedynym miejscem, które udzieliło mi pomocy kiedy roczne dziecko w nocy miało blisko 41 st. temperatury, bo publiczna służba zdrowia olała oczywiście.
      Zwracają też bez problemu pieniądze, jeśli zapłacisz za usługę, która Ci się należy a oni akurat nie mogą jej zrealizować - wielokrotnie korzystałam. Ale fakt, podstawą jest SKIEROWANIE. Jak go nie mialaś, to stąd problem.
      • pdf14 Re: Medicover - ostrzegam 17.03.14, 15:27
        Nie polecam szpitala Medicover na ul.Rzeczypospolitej - nie informują pacjenta o kosztach zabiegu. Żona miała zabieg łyżeczkowania, na który zresztą wyraźnie nalegał lekarz. Niestety nikt nie poinformował, ile taki zabieg kosztuje. Okazało się to już po: 1900 zł. Gdyby raczyli łaskawie poinformować to podziękowalibyśmy za ich usługi i poszli do innej placówki lub do NFZ.Żeby było śmieszniej sami też to robią z NFZ. Dla mnie to najgorsze chamstwo i ku..stwo. Z drugiej strony dobrze,że nie krzyknęli 100 000 zł bo też trzeba byłoby zapłacić...Zamierzamy przenieść się do Luxmedu.
    • katesummer Re: Medicover - ostrzegam 24.03.14, 11:58
      Ja też mam możliwość porównania medicoveru i luxmedu. Mialam pakiet z pracy w Medicoverze przez 6 lat, teraz jestem w nowej firmie i jestem w związku z tym od 3 lat w LuxMed i mam porównanie. Ponieważ dużo podróżuję po całym kraju, ważna jest dla mnie ilośč placówek- Luxmed ma ich ponad dwa razy więcej niż Medicover...Poza tym mają aż 3 różne pakiety opieki dla dzieciaczków, a w Medicoverze nie miałam takiej możliwości i musiałam doubezpieczać je w pakiecie dla dorosłych. Mam wrażenie, że wszystko dzieje się tu szybciej i czeka się krócej. Co do lekarzy, to jest różnie, zarówno w Luxmed i Medicover- jednak szala idzie na korzyść Luxmedu.
    • valtho Re: Medicover - ostrzegam 24.03.14, 22:02
      Zdecydownie wolę Medicover, z Luxmedu korzystałam przez rok i to była porażka. Przede wszystkim nie mieli (może się zmieniło) centralnej bazy pacjentow, poniewaz nigdy nie udało mi sie umowic do lekarza w najblizszym centrum, kolejny lekarz nie mial pojecia jaka była poprzednia diagnoza. Trafilam tez tam na zdecydowanie gorszych lekarzy, ale to moze przypadek, bo Medicover tez pod tym wzgledem nie jest swięty. Z Medicover nigdy nie mialam problemu z wizytą - jak nie ma wolnych wizyt, dzwonie na infolinie, jak nic nie znajdą, to do koordynatora medycznego - w pilnych przypadkach zawsze znajdowali wizytę. W Medicover wazne jest, żeby lekarz prowadzący wiedział jak działać - bywało, że lekarz rodzinny dzwonił do koordynatora i mówił, że musze mieć jakieś badanie natychmiast i miałam. Byłam też w szpitalu Medicover na drobnym zabiegu i moge polecić z czystym sumieniem.
      Kilka lat temu w bardzo poważnej sytuacji lekarz z Medicover pomógł zorganizowac leczenie poza Medicover (nie miałam wtedy abonamentu szpitalnego) i bez wahania w razie najmniejszych wątpliowści byłam wysyłna na badania również poza Medicover.
      • basia610_op.pl Re: Medicover - ostrzegam 23.04.14, 10:41
        Ja się nie zgodzę z tym wpisem. Z usług lux med korzystam od długiego czasu, do tej pory nie trafiłam na jakiekolwiek problemy, wizyty umawiane na bieżąco i opieka jest zadowalająca. Może miałaś pecha, zdarza się wszędzie. Oczywiście jeśli nie byłaś zadowolona, możesz zmienić klinikę, ale nie zgadzam się, że luxmed jest porażką. Co kto woli smile ja mam bardzo pozytywne odczucia i polecam szczerze...
    • mad_milk Re: Medicover - ostrzegam 30.03.14, 12:16
      Mam takie same doświadczenia. W lux medzie różowo nie było ale w medicover to jednak dno. Każda wizyta jest wykłócona z menagerem, panienki z infolini pytają po co mi specjalista. Podstawa to skierowanie a ja mam abonament bez skierowan. Lekarze w większości fatalni, ginekolodzy wręcz chamscy, terminy kilkunastotygodniowe, mało placówek a większość w miejscach odległych lub zatłoczonych i zakorkowanych. Ponieważ w naszej firmie jest duzo skarg, wiec pewnie wróci luxmed. Eksperyment sie nie udał.
      Jedyny plus, ze bez szemrania na wizyty domowe jeżdżą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka