Dodaj do ulubionych

co zabrać

23.08.04, 19:52
za ok 2 tygodnie bede rodzić. najprawdopodobniej na Polnej w Poznaniu prosze
powiedzcie co mam ze soba zabrać do szpitala i czego sie spodziewac podczas
porodu.jestem przerażona.
Obserwuj wątek
    • psotna Re: co zabrać 23.08.04, 22:51
      Aniu,
      Spokojnie, dasz sobie radę ze wszystim. Do szpitala dla ciebie:
      koszula z rozpięciem z przodu x2, stanik do karmienia, wkładki laktacyjne
      (wypróbowałam wszystkich firm -polecam firmy Fixies), laktator (dostałam
      takiego nawału mleka i ponieważ nie miałam laktatora wszystko polożna wycisnęła
      w pieluchę), skarpetki, klapki do chodzenia i pod prysznic, wodę niegazowaną -
      dużo, oczywiście wszystkie przybory toaletowej ( suszarka również może być
      przydatna). Dla maluszka : na początek wystarczy 4*body ( w razie czego ktoś
      zawsze ci doniesie więcej i najlepiej rozpinane z przodu od szyjki do pupy-na
      początek kiedy masz mało wprawy to jest najlepsze rozwiązanie),4*pajacyki,
      skarpeteczki, rękawiczki,pieluchy-paczkę, maść do pupy, chusteczki do
      wycierania pupy,czapeczka, prawdopodobnie spirytus do przemywania pępowiny
      będzie w szpitalu. Ja jestem z Warszawy nie z Poznania ale myślę, że te rzeczy
      się zawsze przydadzą. Dla noworodków są takie specjalne pieluchy z wycięciem na
      pępowinkę też firmy Fixies. Chyba to wszystko jeśli coś mi się jeszcze
      przypomni to dopiszę. Jak masz jakieś pytania chętnie ci pomogę. Jestem mamą od
      dwóch miesięcy i pamiętam, że też prosiłam o pomoc w tej kwestii. Powodzenia !smile
      • edzia251 Re: co zabrać 24.08.04, 23:03
        Niemartw sie poradzisz sobie.Ja rodzilam 2 lata temu i mam super
        wspomnienia.Zabralam ze soba klapki pod prysznic,skarpetki,recznik,karte
        ciazy,badania,dluzsza koszulke(ja np.wzielam pizame i polozna mnie
        wysmiala),szlafrok,ubranka dla malucha.Pic niestety nie moglam,a chce sie bardzo
    • marjotka Re: co zabrać 24.08.04, 10:14
      Hej, ja tez mam podobnie termin, chociaz nie wiem, czy doczekam...Podaje Ci
      link do strony szpitala.

www.sk3.usoms.poznan.pl/
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka