ankhab 23.08.04, 19:52 za ok 2 tygodnie bede rodzić. najprawdopodobniej na Polnej w Poznaniu prosze powiedzcie co mam ze soba zabrać do szpitala i czego sie spodziewac podczas porodu.jestem przerażona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psotna Re: co zabrać 23.08.04, 22:51 Aniu, Spokojnie, dasz sobie radę ze wszystim. Do szpitala dla ciebie: koszula z rozpięciem z przodu x2, stanik do karmienia, wkładki laktacyjne (wypróbowałam wszystkich firm -polecam firmy Fixies), laktator (dostałam takiego nawału mleka i ponieważ nie miałam laktatora wszystko polożna wycisnęła w pieluchę), skarpetki, klapki do chodzenia i pod prysznic, wodę niegazowaną - dużo, oczywiście wszystkie przybory toaletowej ( suszarka również może być przydatna). Dla maluszka : na początek wystarczy 4*body ( w razie czego ktoś zawsze ci doniesie więcej i najlepiej rozpinane z przodu od szyjki do pupy-na początek kiedy masz mało wprawy to jest najlepsze rozwiązanie),4*pajacyki, skarpeteczki, rękawiczki,pieluchy-paczkę, maść do pupy, chusteczki do wycierania pupy,czapeczka, prawdopodobnie spirytus do przemywania pępowiny będzie w szpitalu. Ja jestem z Warszawy nie z Poznania ale myślę, że te rzeczy się zawsze przydadzą. Dla noworodków są takie specjalne pieluchy z wycięciem na pępowinkę też firmy Fixies. Chyba to wszystko jeśli coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę. Jak masz jakieś pytania chętnie ci pomogę. Jestem mamą od dwóch miesięcy i pamiętam, że też prosiłam o pomoc w tej kwestii. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
edzia251 Re: co zabrać 24.08.04, 23:03 Niemartw sie poradzisz sobie.Ja rodzilam 2 lata temu i mam super wspomnienia.Zabralam ze soba klapki pod prysznic,skarpetki,recznik,karte ciazy,badania,dluzsza koszulke(ja np.wzielam pizame i polozna mnie wysmiala),szlafrok,ubranka dla malucha.Pic niestety nie moglam,a chce sie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
marjotka Re: co zabrać 24.08.04, 10:14 Hej, ja tez mam podobnie termin, chociaz nie wiem, czy doczekam...Podaje Ci link do strony szpitala. www.sk3.usoms.poznan.pl/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś