Dodaj do ulubionych

cc na życzenie w Damianie

27.10.04, 11:49
Cześć,
Dziewczyny, czy może któraś z Was chce rodzić (albo rodziła) w Damianie z
cesarką na życzenie? Ja właśnie byłam tam, obejrzałam sale, oddział,
rozmawiałam z ginekologiem i pediatrą i jestem bardzo pozytywnie nastawiona
do tego miejsca. Warunki komfortowe, a personel sprawia bardzo miłe wrażenie.
Oczywiście jest drogo, ale chyba się zdecyduję.
I w związku z tym mam do Was pytanie - z długiej listy ginekologów tam
przyjmujących można wybrać sobie prawie wszystkich do odebrania porodu - czy
może macie jakieś u którego Wy będziecie rodzić i polecacie?
Będę wdzięczna za namiary, bo żadnego z nich nie znam.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • black_currant Re: cc na życzenie w Damianie 27.10.04, 12:19
      Hej,

Ja jestem tydzień po cesarce w Damianie. Co prawda u mnie nie było to na
      życzenie (tzn. najpierw miałam mieć planową cesarkę z powodu położenia
      miednicowego, potem dzidzia się odwróciła i chciałam rodzić naturalnie), tylko
      z powodu zbyt dużych rozmiarów synka (nie było żadnego postępu po 15 min.
      drugiej fazy porodu). Wrażenia mam doskonałe, zarówno z samego porodu jak i
      dotyczące opieki poporodowej.

Lekarz, który mnie prowadził i odbierał poród to Krzysztof Pancześnik - jest w
      Damianie od niedawna, ale to naprawdę cudowny lekarz - doskonały fachowiec i
      jest dostępny praktycznie o każdej porze dnia i nocy. Współpracuje z
      anestezjolog, którą też baaaardzo polecam (dr. Błaszczyk) - kobieta jest
      naprawdę do rany przyłóż - dodawała mi otuchy zarówno podczas porodu jak i
      samej operacji.

W czasie cesarki na sali jest dwóch lekarzy - nie wiem jak to wygląda w wypadku
      planowanej operacji, czy drugiego też wybiera sama zainteresowana, bo u mnie
      był to lekarz, który miał akurat dyżur w przychodni, ale tak jak napisałam
      powyżej - u mnie to była sytuacja nagła.

Pozdrawiam

Ania
      • pumisia Re: cc na życzenie w Damianie 28.10.04, 13:05
        mam pytanko - czy wiesz może w jakim szpitalu pracuje dr. Pancześnik? chodzę do
        niego prywatnie,rozpatruję kwestięcc w Damianie ale chciałabym wiedzieć gdzie
        jest dostępny w ramach NFZ a trochęg łupio mi zapytać go wprostsmile
        • black_currant Re: cc na życzenie w Damianie 28.10.04, 13:51
          Niestety w tej chwili w żadnym. Do lipca był jeszcze na Madalińskiego, ale
          zrezygnował z tej pracy. Więc zostaje tylko Damian (ja między innymi właśnie
          dlatego zdecydowałam się na poród w tym szpitalu - chciałam żeby odbierał go
          dr. Pancześnik).

Ania
        • dotus Re: cc na życzenie w Damianie 12.11.04, 12:26
          cześć
          ja chodze do tego lekarza, państwowo czyli za darmo. W Konstancinie,
          przychodnia półprywatna, ginekolog normalnie płatny 30 pln ale jak się jest w
          ciąży to za darmo. Przychodnia Grapa, ul. Piłsudskiego 3A\7 tel 717 40 02 lub 03
          pozdrawiam,
          dorota i 16t ktoś
    • dominika8 Re: cc na życzenie w Damianie 27.10.04, 13:11
      hej,
      ja bede miec cc w Damianie, kiedy dokladnie, to nie wiem, bo pierwsze spotkanie
      mam z lekarzem za tydzien ( termin wg OM to 6 grudnia, ale cc sie robi
      wczesniej). Ze wzgledu na to, ze LIM mam za darmo cala ciaze, badania mialam
      tam, tak ze jeszcze nie poznalam lekarza, ktory bedzie mi robil zabieg.
      Z tym co piszesz absolutnie sie zgadzam, siedze na forach od poczatku ciazy,
      pracuje w sektorze sluzby zdrowia i za nic nie bede rodzic w panstwowym
      szpitalu. Nie chodzi mi o sama estetyke, choc to tez wazne, i nie mowie tu o
      obrazkach na scianach, tylko w miare ludzkich warunkach i podejsciu. Poza tym
      bezplatne porody to mit, kosztuje teraz wszystko-szkola rodzenia, polozna,
      lekarz, znieczulenie, porod rodzinny itd.
      Napisze wiecej po moim spotkaniu z lekarzem, pozdrawiam
    • annab11 Re: cc na życzenie w Damianie 27.10.04, 17:36
      Będę rodzić w Damianie za ok. miesiąc. Wszystko wskazuje na to, że będzie to
      poród naturalny - chociaż oczywiście zdaję sobie sprawę, że pewnych rzeczy nie
      da się przewidzieć. Od początku ciąży (i jeszcze przed) chodzę do dr Leszczyka,
      który jest ordynatorem położnictwa i oczywiście będę z nim rodzić. Bardzo
      sympatyczny, opanowany i niezwykle cierpliwy smile))Polecam. Anna
      • makufka Re: cc na życzenie w Damianie 27.10.04, 19:35
        Będę miała cc na życzenie w Damianie. Moją ciążę prowadzi dr Południewski, z
        którego jestem bardzo zadowolona. Ciepły, cierpliwy, delikatny przy badaniu.
        Mogę do niego dzwonić o każdej porze i zadawać wszystkie pytania. Poza tym
        szczególnie bylam wzruszona jego postawą, kiedy pororniłam pierwszą ciążę, a on
        zajmował się mną troskliwie i nie wziął za to żadnych pieniędzy (przyjeżdżał
        kilka razy specjalnie dla mnie do Damiana). Polecam
      • 66cc66 Re: cc na życzenie w Damianie 28.10.04, 10:09
        Witaj Stephanio, ja również rodziłam w CM Damiana, szczerze polecam. Przez całą
        ciążę chodziłam do doktora Leszczyka, który jest z tego co wiem szefem oddziału
        gin.-poł. i również rodziłam przez cc z dr. Leszczykiem i położną Violą.
        Bardzo dobra opieka, fachowość, cudowna atmosfera, wspaniali ludzie . Jedyny
        minus to cena, ale co się nie robi dla komfortu własnego i dziecka. Pozdrawiam
    • lis_ka Re: cc na życzenie w Damianie 28.10.04, 16:58
      Miałam cc w kwietniu. Przeprowadzał je dr. Południewski, do którego chodziłam
      od grudnia. Jestem z niego bardzo zadowolona i poleciłam go już kilku moim
      koleżankom.
      Jest rzetelny, profesjonalny i cierpliwy. Poród przeszedł bez komplikacji, a ja
      b. szybko wróciłam do formy.
      I jeszcze jedno - dr wykonuje cięcie bardzo nisko, dzięki czemu blizna jest
      prawie niewidoczna.
      Z innych osób w Damianie - polecam położną Wiolę Wichman - wrażliwa i cudowma
      położna, natomiast odradzam położną Izę - która robi łaskę, że pracuje (np trzy
      razy prosiłam o zmianę opatrunku, a moja koleżanka po nocnym dyżurze tej pani,
      postanowiła wrócić do domu).
      Z anestezjologów - Beata Błaszczyk. Kompetentna i delikatna.

Pozdrawiam i polecam
    • malwina18 Re: cc na życzenie w Damianie 28.10.04, 20:15
      Miałam cesarkę w Damianie (dr Góźdż). Polecam (drugie dziecko na pewno
      chciałabym urodzić w tym samym miejscu i z tym samym personelem medycznym).
    • jaque Re: cc na życzenie w Damianie 28.10.04, 21:27
      Mam co prawda termin dopiero na maj ale już próbuję poznać temat (bo jeśli nie
      będe miała wskazań to chcę rodzić przez cc w Damianie).
      Dziewczyny, napiszcie proszę jak w praktyce wygląda cesarka w Damianie jeśli nie
      prowadzę ciąży u lekarza stamtąd (kiedy najpóźniej trzeba się umawiać, czy
      wczesniej chodzi się na jakieś wizyty itd.).
      Chciałam też spytać Was o koszty cc - oczywiście nie chodzi mi to te podstawowe
      (wymienione na stronie internetowej) ale o wszystkie dodatkowe, bo słyszałam, że
      takie zwykle się zdarzają... Z góry dziękuję za odpowiedź
      pozdrawiam
      Magda, Jaś (04.01.04) i Ktoś (19.05.05)
      • black_currant Re: cc na życzenie w Damianie 28.10.04, 22:04
        Co do kosztów to ja płaciłam opłatę wg. cennika za cesarkę (-350zł, bo wyszłam
        po trzech dniach), 60zł za konsultację anestezjologiczną przed porodem i jakieś
        grosze za badania krwi (zaraz po operacji i następnego dnia). W sumie wyszło
        niecałe 7000zł. Za KTG na które chodziłam przed porodem nie płaciłam wcale.

Nie wiem niestety jak to wygląda jeśli się ma lekarza z innego szpitala, bo mój
        tam pracuje.

Pozdrawiam

Ania
        • 66cc66 Re: cc na życzenie w Damianie 29.10.04, 11:00
          Ja chodzilam przez całą ciążę do CM Damiana, równiez do szkoły rodzenia 400 zł.
          a za cc wraz z 4-dniowy pobytem zapłaciłam 6940 zł.pozdrawiam.
    • mango.lassi Re: cc na życzenie w Damianie 09.11.04, 21:36
      Miesiac temu urodzilam w Damianie coreczke, a ze nie jestem zbyt zamozna,
      wzielam kredyt na ten szczytny cel wink I dobrze zrobilam. Dzieki fachowym,
      serdecznym i pelnym humoru lekarzom (operowal dr Piotr Hadas, znieczulala dr
      Beata Blaszczyk, dzidzia zajmowal sie neonatolog dr Maciej Potocki),
      doswiadczonym i przemilym poloznym (panie Iwona Radosz i Agnieszka Danaj)i w
      ogole calemu personelowi (nieoceniona, cierpliwa jak aniol pani Jola, ktorej
      nazwiska nie znam, a ktora zajmowala sie maluszkami) zarowno porod, jak i pobyt
      w szpitalu byly jednym z najpiekniejszych przezyc w moim zyciu. Goraco polecam!
    • ulanka_k Re: cc na życzenie w Damianie 09.11.04, 23:20
      A ja miałam CC w prywatnej klinice W-wie "Iatros", zapłaciłam za 4 dni pobytu i
      operację 4400, miałam cudowne warunki i opiekę, Damian jest bardziej znanym
      szpitalem, ale "Iatros" mu w niczym nie ustępuje, tylko cena trochę inna.
      Pozdrawiam
      Ula
      • yola13 do ulanka_k 11.11.04, 21:05
        A czy można sobie zażyczyć znieczulenie podpajęczynówkowe(lub ZZO) do cc, no i
        czy mąż może być obecny przy zabiegu? (oczywiście w sterylnym ubraniu)
        • mamana102 Re: yola13 11.11.04, 23:10
          sorry ze sie wtracam
          takie znieczulenie i obecnosc meza jest standardowe. ja mialam
          podpajeczynowkowe bo zzo nie zadzialalo (krzywy kregoslup) i po operacji
          dostalam srodki przeciwbolowe w kroplowce i zastrzyku a nie przez zzo ( a taki
          jest stanrad)
          pozdrawiam
      • honda1998 LATROS 20.11.04, 20:55
        Witam

możesz mi podac namiary na ten szpital

pozdrawiam,

Eliza
        • black_currant Re: LATROS 20.11.04, 23:45
          Tu jest ich strona internetowa ze wszystkimi danymi:
          iatros.pl/
          Pozdrawiam smile

---------------------------------------
          Ania - podwójna mama październikowa smile
          Emilka (1.10.2001)
          Grześ (18.10.2004)
    • kasiam25 Re: cc na życzenie w Damianie 11.11.04, 16:12
      wiecie co,jak czytam to to mi sie w glowie lasuje!
      Ja tez sie balam ale placic 5-7tys za porod!kobity ja to zrobilam zadarmo!w
      szpitalu ZWYKLYM na ZWYKLEJ porodowce i tez bylo to przezycie jedyne w swoim
      rodzaju.czy nie lepiej dziecku cos kupic za ta kase?????jestem teraz w 5
      miesiacu z drugim dzieckiem i tez urodze "za darmo"!Da sie przezyc ludzie ! a
      za taką kase wszedzie wszyscy beda zawsze mili i kochani....
      • dominika8 Re: cc na życzenie w Damianie 11.11.04, 23:50
        ja strasznie nie lubie takiego myslenia!!
        uwazam, ze kazdy ma prawo decydowac na co wydaje, zarobione przez siebie
        pieniadze, i nikomu nic do tego.......
        idac tym tropem-po co ludzie kupuja Mercedesy, skoro Fiatami 126 P tez dojada
        na miejsce, albo dlaczego kupujemy torebki, skorzane badz nie, skoro rownie
        dobrze mozna nosic wszystko w reklamowce? itd, itd
        Tez bede rodzic w Damianie, i nie powiem, ze kwota, ktora zaplace nie robi na
        mnie wrazenia. Zmuszeni bylismy czegos tam sobie odmowic, ale nie mam
        watpliwosci, ze beda to dobrze wydane pieniadze. Nie wspomne, ze w moim
        przypadku, moze byc to kwota warta zdrowia naszego wytesknionego dziecka, a to
        nie ma ceny!
    • mamana102 Re: cc na życzenie w Damianie 11.11.04, 23:08
      pewnie ze mozna, wszystko mozna ale po co kiedy mozna ulatwic i uprzyjemnic
      sobie zycie? jedni rodza w prywatnych szpitalach inni w panstwowych- dlatego
      powstaly i takie i takie. A moje dziecko nie ucierpialo z tego powodu ze ja
      rodzilam w damianie- wrecz przeciwnie szczesliwa mama = spokojne i odprezone
      dziecko
      pozdrawiam
      • anjadr Re: cc na życzenie w Damianie 20.11.04, 19:27
        Święte słowa. Niech każda rodzi tam, gdzie chce...Komentarz o wydawaniu
        pieniędzy na poród mnie przyznam zaskoczył. Czy to nie troszkę z zawiści? Ja
        też należę do tych dziewczyn, które chcą rodzić w Damianie, i to między innymi
        dlatego, ze z racji wykształcenia i zawodu jestem związana ze służbą zdrowia i
        myśl o rodzeniu w publicznym szpitalu przyprawia mnie o gęsią skórkę. Damian
        cieszy się takze na tym forum doskonałą opinię i chyba nie było ani jednego
        postu o wielogodzinnych męczarniach, manii porodu naturalnego w tym szpitalu...A
        całkiem sporo takowych o innych szpitalach.
        Muszę Wam zresztą przyznać, że brałam opinie na forum pod uwage decydując się na
        lekarza z Damiana, którego chciałabym poprosic o odebranie porodu-chodze do dr
        Południewskiego i moge powiedzieć tylko jedno: ON JEST FANTASTYCZNY!!! Nie
        spotkałam do tej pory tak serdecznego gina, traktującego kobietę po partnersku i
        jakoś tak bardzo ciepło. Miałam całą ciążę wspaniałą opiekę w LIMie ale dr
        Południewski bije tamtejszych lekarzy na głowę. Myślę, ze dziewczyny które
        prowadziły u niego ciążę wiedzą co mam na mysli. Rozmawialismy też o cesarce,
        była to bardzo rzeczowa rozmowa o wadach i zaletach, ale cały czas miałam
        odczucie że jestem traktowana w swojej decyzji z zyczliwością i szacunkiem.
        Serdecznie polecam, po porodzie zdam Wam relację-jak sie okazuje warto ufac
        opiniom na forum!
        Serdecznie pozdrawiam.
        PS I niech ten listopad się wreszcie skończy smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka