konstantyn2 17.01.07, 22:11 dziewczyny pomzcie.......... wiecie gdzie znajduje sie jakas przytulna, romantyczna herbaciarnia w londku......... gdzie mozna sie napic wspanialem zielonej jasminowej herbatki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anya.po.prostu Re: prosba o herbaciarnie........... 17.01.07, 23:46 heh...przytulne, romantyczne, pewnie jeszcze niezatłoczone... to chyba marzenie ściętej głowy w Londynie, niestety :-/ podpisuję się pod konstantynem, jeśli ktoś zna to niech się koniecznie ujawni! Odpowiedz Link
asica74 Re: prosba o herbaciarnie........... 18.01.07, 01:26 a ja wiem, gdzie taka jest :P i na dodatek wam powiem:) Otoz w niemal calym centrum zatloczonego Camden Town, jest kawiarenka, gdzie podaje sie tylko i wylacznie herbate parzona w obtluczonych czajniczkach, siedzi sie na krzeslach zbieranych zapewnie z pchliego targu, mozna zjesc pyszne ciasta i kanapki giganty. A do tego nie ma tam prawie ludzi! Otoz, w starej czesci Camden, zaraz od strony kanalu jest malenki placyk, otoczony pietrowymi domami, a na pierwszym pietrze, jakies 30 metrow za toaletami jest kawiarenka, ktora mi przypomnina klimatem, te z moich studench czasow. Nazwy nie pamietam, nie wiem tez czy maja herbate jasminowa, ale maja inne cudowne rzeczy. Aha i nie sadze ze jest czynna poza weekendem. Powodzenia w szukaniu :) Odpowiedz Link
vierablu Re: prosba o herbaciarnie........... 18.01.07, 10:32 Barnes (stacja kolejowa Barnes Bridge), na przeciwko pubu Ye White Hart jest herbaciarni-kawiarnia Orange Pekoe. Mozna tam tez kupic sypana herbate na wage. Jak zglodniejesz to na klejnym roku jest Corner Cafe - podaja tam absolutnie pyszne jedzenie w porze lunchu. Zreszta we wspomnianym pubie tez dobrze daja jesc, a poza tym ma on lawki na zewnatrz tuz nad rzeka. Tuz nad rzeka oznacza, ze w porze przyplywu trzeba uciekac, bo lawki sa zalewane przez wode :). Odpowiedz Link
vierablu Re: prosba o herbaciarnie........... 18.01.07, 10:33 Chyba raczej 'naprzeciwko' a nie 'na przeciwko' jak napisalam... Odpowiedz Link
annamaria0 Re: prosba o herbaciarnie........... 18.01.07, 11:35 Swego czasu prowadzilam "badania terenowe" herbaciarni w Londynie, przetestowalam wiele, dwie najlepsze to: w Notting Hill: www.teapalace.co.uk/index.php?selected=emporium w Soho: www.urbanpath.com/london/chinese/yauatcha.htm Obie nie naleza do tanich. Odpowiedz Link
annamaria0 Re: prosba o herbaciarnie........... 18.01.07, 11:37 W tej drugiej, Yauatcha, znajdziesz zapewne zielona jasminowa, bo maja 150 gatunkow herbaty. Odpowiedz Link
konstantyn2 Re: prosba o herbaciarnie........... 18.01.07, 12:45 dziekuje pieknie, moze wrescie znajde namiastke herbaciarn Krakowa:) serdecznosci zalanczam Odpowiedz Link
jaleo Re: a poza londynem? 19.02.07, 20:25 tuti napisała: > w north west np? > podlacze sie :) Na polnocy z tych najbardziej znanych to Betty's Tearooms - ja mam mieszane uczucia, bo niby herbata jest tam bardzo dobra, ale £3.95 za filizanke to jest lekka przesada (ceny sa od £2.95 fo £3.95 w zaleznosci od gatunku). W ogole po kazdej wizycie w Londynie ja mam wrazenie, ze na polnocy w restauracjach i kawiarniach jest drozej. Odpowiedz Link
beesok Re: prosba o herbaciarnie........... 19.01.07, 15:58 Tea Palace podobno swietnym - kolezanka mnie tam chce zaciagnac na "high tea" :) Co do Yauatcha - ile jedzenie na w restuaracji na dole jest boskie ale herbaciarnia sie rozczarowalam, desery takie sobie i atmosfera raczej nie jest przytulna ani romantyczna...... Odpowiedz Link
madelon1 Re: prosba o herbaciarnie........... 20.01.07, 01:01 > Tea Palace podobno swietnym - kolezanka mnie tam chce zaciagnac na "high tea" : > ) > Co do Yauatcha - ile jedzenie na w restuaracji na dole jest boskie ale > herbaciarnia sie rozczarowalam, desery takie sobie i atmosfera raczej nie jest > przytulna ani romantyczna Tea Palace w Notting Hill jest swietne, do tego polecam jeszcze Claridge's na idealna high tea. Yauatcha jest ok ale Hakkasan jest o wiele lepsze..mmm Odpowiedz Link
gosica37 Re: prosba o herbaciarnie........... 20.01.07, 17:55 W zeszlym tygodniu bylam w calkiem fajnej herbaciarni na Hackney, ktorej wlascicielka jest Polka!! Miejsce swojskie i wybor herbat calkiem spory (na pewno nie 150 ale ok;)blisko takiego targu...ale zapomnialam nazwy...dowiem sie i dopisze ale blisko Hackney Central (3 przystanki w strone Aldgate,wysiadka kolo kosciola). Odpowiedz Link
annamaria0 Re: prosba o herbaciarnie........... 21.01.07, 19:13 Hakkasan to restauracja, nie herbaciarnia, zreszta i Yauatcha i Hakkasan maja tego samego wlasciciela, Alana Yau. Pominelam high teas w hotelach, bo autorowi watku raczej nie o nie chodzilo. Ale jesli ktos chce sprobowac (warto!) to Claridge's, Ritz i Berkeley maja najlepsze - w tym ostatnim jest tzw. fashion high tea - ciastka sa dekorowane na wzor najmodniejszych ubran i butow slawnych projektantow. Odpowiedz Link
gosica37 Re: prosba o herbaciarnie........... 03.02.07, 22:00 Przepraszam,ze tak pozno,ale podaje adres fajnej herbaciarni na Hackney jak obiecalam: Gossip Cafe 62 Broadway Mkt London E8 :) Odpowiedz Link
konstantyn2 Re: prosba o herbaciarnie........... 07.02.07, 12:20 Ty nie przepraszaj, tylko sie nalezy mi Ci sie odemnie wielkie dzieki:) Odpowiedz Link