Dodaj do ulubionych

odradzam Medicover, a zwlaszcza...

07.12.04, 14:37
dr Dariusza Pietrasika z Bitwy, u którego wczoraj byłam na USG.Bardzo
nieprzyjemny, chamski, wszystkie moje pytania zbywał mówiąc "nie moge tego
stwierdzić". badanie przez brzuch było tak bolesne (sic!), bo tak mnie
uciskał,że miałam łzy w oczach i modliłam sie,żeby przestał. On na
to,że "jest Pani dużą kobieta, a ja muszę sobie jakoś poradzić".
Jestem w 31 tc z diagnozą zagrażającego porodu przedwczesnego,ale Pan doktor
nawet nie chciał o tym słyszeć, a już wyników USG z Żelaznej sprzed 3-ch
tygodni nie chciał w ogóle oglądać.Gdy powiedziałam,że właściwie nie widzę
poprawy od 3-ch tygodni, to zapytał,"PANI SAMA SOBIE BADA SZYJKĘ,ŻE NIE WIDZI
PANI POPRAWY?"

Ale lepsza była dr Lubaszewska wczoraj, bo dała mi skierowanie do szpitala
twierdząc,że jest wg wczorajszego USG pogorszenie i wydała mi już wszystkie
wyniki badań do porodu...

Dzisiaj byłam na Kasprzaka i po gruntownym zbadaniu mnie przez lekarkę i KTG
okazałao sie,że wczorajsze wyniki USG zostały opacznie zinterpretowane i wg
nich jest POPRAWA a nie POGORSZENIE. I nie musze leżeć w szpitalu,
wystarczy,że poleżę w domu. Jest nawet ZNACZNA POPRAWA, bo 3 tygodnie temu
szyjka rozwarła się na 15 mm, a wczoraj na 6 mm.

To był mój ostatani raz u dr Lubaszewskiej. Ta pani prowadziła moją ciążę od
początku,ale wczoraj najadłam się nerwów, razem z całą rodziną.
Nie będę więcej ryzykować błędnych diagnoz i lekarzy frustratów.

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • kasia.w Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 07.12.04, 14:45
      ja też byłam pacjętką Dr Lubaszewskiej- też całkiem długo (26 tyg) ale
      postanowiłam zmienić lekarza- u mnie sytuacja była trochę inna bo mną z kolei
      Pani Doktor sie wogóle nie przejmowała (co by mi nie dolegało było ok...)

Pozdrawiam
    • pelea Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 07.12.04, 15:49
      ja bylam u dr Pietrasika dwa razy, za pierwszym razem byl okropnie niemily, jak
      zadawalam jakies pytanie odpowiadal tak nieprzyjemnie, ze balam sie odezwac,
      poszlam do niego po raz drugi (tylko dlatego, ze akurat do niego byl najblizszy
      termin, a zalezalo mi na czasie) i byl przemily i cierpliwy. nie rozumiem go!
      • telimenka Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 08.12.04, 16:19
        Mam mieszane uczucia co badań USG i sprzętu w Mecicover.Ja na Twoim miejscu
        wybrałabym się do dobrego specjalisty szczególnie na tak ważne badanie USG.
        Osobiście robiłam u dr Makowskiego , ale słyszałam też dobre opinie o dr
        Morawskim.
    • majkq Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 07.12.04, 20:10
      a ja wybieram sie niedlugo na usg polowkowe do dr Kubika do medicoveru,
      slyszalyscie moze jakies opinie?
      pozdrawiam
      • fenka Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 08.12.04, 16:44
        U dr Kubika nie byłam, na ciążowe USG chodziłam do dr Renaty Andrysiuk
        (Atrium) - szczerze polecam, wrzu to nazwisko w wyszukiwarkę, a zobaczysz, że
        było sporo dziewczyn zadowolonych.
    • monsiu73 Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 08.12.04, 18:44
      dzięki za wszystkie posty, ale:
      -USG połówkowe robiłam i u dr Makowskiego prywatnie i właśnie u dr Andrysiak z
      Atrium, bo taka była chwalona na tym forum,że się skusiłam. Z P. Makowskiego
      jestem bardzo zadowolona, ale z Pani Andrysiak średnio,bo właściwie nic mi nie
      powiedziała, a sprzęt w Atrium jest gorszy niż na Bitwy.
      - Teraz jestem w 31 tc i ostatnie USG miało tylko stwierdzić rozwieranie się
      szyjki, długość itp., a nie aż tak dokładnie stan dziecka (b. dobry zresztą)

-będąc w sumie u kilku ginekologów z Medicover, na USG też, stwierdzam,że w
      pierwszym lepszym szpitalu są lepsi specjaliści, niż w tej klinice.
      Jeśli chcecie znać moje opinie na temat następujących lekarzy z medicover:
      dr Lubaszewska, dr Jura, dr Polkowski, dr Pietrasik, dr Przygoda, dr Młynarczyk
      i jeszcze jeden, ale nie pamiętam-wszyscy z Bitwy W-wskiej, to zapraszam na
      priv.
      Acha, porównanie ze szpitalami mam takie- szpital praski, Żelazna i Kasprzaka,
      więc jako takie doświadczenia już mam.
      Dzięki i pozdr.
      • pelea Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 08.12.04, 20:55
        Monsiu wyslalam Ci priva
    • janeausten1 Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 09.12.04, 11:45
      dr Jurę!!!!
      • plumcio Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 09.12.04, 15:45
        Zgadzam się z opinią.
        USG u dr Pitrasika na początku ciązy skończyło się u mnie rozstrojem nerwowym (
        dobrze, ze nie poronireniem). Też na wszystko mówił, że nie może stwierdzić...
        POgnałąm z tym wynikiem do dr Zwolińskiego i mimo iż wyznaczył mi USG za 3 dni
        i powiedział, że na podstawie badań i opisu dr PItrasika nie da się wykluczyć
        ciąży pozamacicznej i nawet cos o zagrożeniu życia wspomniał to przekazał mi to
        w taki sposób, ze wyszłam od niego prawie uskrzydlona. Nie zapomnę USG 3 dni
        pózniej w IMiD. Od tąd tylko Zwolinski i nikt więcej. Nie wim czy PIetrasik to
        dobry specjalista czy nie ale Na PEWNO BEZ PODEJSCIA.

A dr Lubaszewska prowdziała maja poprzednią ciążę. Nie mam do niej zastrzeżeń
        poza tym, że zostawiła mnie zupełnie samą pod koniec kiedy się okazało ze mam
        położenie miednicowe. sama dzięki forum odnalazłam dr Zwolińskiego ( to był mój
        pierwszy z nim kontakt)- dr dokonał obrotu i urodziłam naturalnie synka. Dodam,
        ze Pani dr przez lata pracowała w IMID a dr Zwoliński to nawet vhyba jej uczeń.
        Dlaczego nic nie zasugerowała? Chyba już po prostu jest zmęczona i nie
        podchodzi z secem doswojej pracy. Nie mogr jej jednak nic zarzucić jako
        specjalistce.

To tyle z mojej strony.
        W ogóle USG w Medicover to Śmiech na sali. Byłam tam u kilku lekarzy. Mam
        wrazenie ,że przynajmniej ci u których byłam sa po lekturze Nauka USG w weekend.

Plumcio
        • mharrison Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 09.12.04, 18:10
          dr. Zwoliński to "moja miłość platoniczna"smile

A z medicoveru polecam dr. Bańkowską - również pracuje w IMiD.
          • plumcio Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 11.12.04, 13:10
            Zauwazyłam, że chyba nie tylko Twoja... wink

Plumcio
    • lilaa A ja nie! 13.12.04, 11:11
      Ja nie odradzam Medicover.
      Jest to jedna z fajnieszych prywatnych przychodni, milo, sympatycznie.
      Cala ciaze prowadzilam w M. Badania na godzine, lekarze bardzo dostepni, moj
      gin to tez "moja milosc platoniczna", z ktorym mialam przyjemnosc rodzic. Itd.
      Ja uwazam, ze odradzanie calej placowki jest bardzo przesadzone. A lekarze jacy
      sa tacy sa, tak jak i my. Sa ludzie i taborety i tego nie da sie zmienic, ale
      jest tylu lekarzy ze jak mi jeden nie pasowal to szlam do nastepnego i kropka.
      Dla mnie pomylka sa nastepujacy lekarze:
      Jura, Mlynarczyk, i taki internista z dziwnym nazwiskiem ale nie pamietam...

Ale przychodnie bardzo lubie...
      • monsiu73 Re: A ja nie! 14.12.04, 10:22
        ok, poprawiam się w takim razie i odradzam większość ginekologów z Medicover na
        Bitwy + dr Jurę z Atrium. Większość ginekologów z medicover na Bitwy znam, bo
        miałam wątpliwą przyjemność być na wizycie, a dr Jura przez ponad rok wypisywał
        mi recepty i badal na kontrolnych wizytach. Zresztą, tylko ginekologię miałam
        na myśli pisząc ten wątek, bo co tu ma do rzeczy interna czy chirurdzy? Ja tez
        byłam u okulisty, ortopedy, internisty w Medicover, sporadycznie bardzo i nie
        mam raczej do nich zastrzeżeń, ale na tym forum chodzi głównie o ginekologów -
        mam rację?
        Sprecyzowałam teraz, czy jest już ok?
        • lilaa Re: A ja nie! 14.12.04, 12:57
          "Zresztą, tylko ginekologię miałam
          na myśli pisząc ten wątek"

Ale Medicover to nie tylko ginekologia, a juz w tytule postu odradziasz ta
          placowke.
          pozdrawiam
          • monsiu73 Re: A ja nie! 14.12.04, 14:25
            a co Ty się tak czepiasz szczegółów? Przecież to logiczne,że chodzi tylko o
            ginekologię, skoro piszę na tym forum. A kiedy inne dziewczyny piszą ogólnie -
            "szpital praski", "szpital bielański", "szpital na Solcu" - to o co niby im
            chodzi, jak myślisz? O chirurgię urazową? Jakoś się nie czepiasz innych watków,
            o dziwo, chociaż mało kiedy są precyzyjne.
            A Medicover odradzam tak czy siak.
            • lilaa Re: A ja nie! 14.12.04, 15:33
              Jesli ja sie czepiam to Ty jestes bardzo niemila.
              Uwazam ze krzywdzisz ta klinike czepiajac sie ginow z Bitwy i jeszcze paru.
              Pracuja tam ludzie godni uwagi, a prowadzenie tam ciazy to takze badania np.
              krew, mocz. I tutaj jest swietnie. Ciazowki sa przyjmowane poza kolejnoscia,
              bardzo milo i szybko zalatwiaja pobranie krwi.

Jesli urazilam Cie to trudno nie zrobilam tego specjalnie. I zycze troche
              dystansu do opinni i wlasnych zdan innych Forumowiczow.
              • monsiu73 Re: A ja nie! 14.12.04, 16:07
                doświadczenia z ginami z Bitwy mam tylko złe. Może oni są dobrzy jak nie ma
                żadnych komplikacji, ale jak się zaczynają schody, to umywają ręce,a często
                stawiają błędne diagnozy.
                na badania wszelakie zawsze (chodze tam od 3 i pół roku) trzeba zapisaywac się
                z dużym wyprzedzeniem, nawet kilkutygodniowym. Jako ciężarówka nigdy nie
                zostałam przyjęta poza kolejnością, nawet jak się spóźniłam kilka minut to
                musiałam swoje odstać, a juz na pewno na pobranie krwi.
                Ginów nie interesuje zupełnie mój stan zdrowia (mówię o tych prowadzących ciąże
                i tych od USG), a bardzo często ciężko czegokolwiek się od nich dowiedzieć. ja
                na każdą wizytę musiałam iść "przygotowana", czyli wcześniej się dowiedzieć
                wszystkiego,żeby potem wiedzieć o co pytać. Pytania zresztą są bardzo źle
                widziane. Reakcja ginów na moje pytania przeważnie była taka,że odechciewało mi
                się pytać.Nie mówię tu o jednym lekarzu-to nagminne na Bitwy.

jeśli masz pozytywne doświadczenia z tą placówką, to świetnie, ale weź pod
                uwagę,że nie wszyscy je mają - mają za to prawo do wyrażania własnego zdania na
                tym forum, na temat różnych placówek, co też właśnie uczyniłam.
                Moja opinia na temat lekarzy ginów w Medicover an Bitwy nie jest odosobniona.
                Ciekawe, dlaczego?
                • lilaa Re: A ja nie! 14.12.04, 16:52
                  Ile osob tyle opinni

pozdrawiam serdecznie
    • margonik Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 26.01.05, 13:23
      A ja słyszałam właśnie o Pietrasiku bardzo dobre opinie, jako o fachowcu.
      Aczkolwiek też przestrzegano mnie przed tym, że jest gburowaty.

A co do diagnozy, to z Twojego postu zrozumiałam, że jednak wydał dobrą. Ze
      zdania:
      >Gdy powiedziałam,że właściwie nie widzę poprawy od 3-ch tygodni,
      >to zapytał,"PANI SAMA SOBIE BADA SZYJKĘ,ŻE NIE WIDZI PANI POPRAWY?"
      można wnioskować, że on tę poprawę zauważył.

Co do ginekologów, cały czas chodzę do Medicover na Mokotowie i jestem
      zadowolona.
    • bietka2 Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 26.01.05, 14:19
      Ja akurat chodze do dr Pasiak - Owczarek z Atrium i jestem zadowolona. Ale
      mialam tez watpliwa prrzyjemnosc spotkac sie z dr Jura i kilkoma innymi. W
      Medicoverze jest bardzo wielu specjalistow i jak sie dobrze poszuka to mozna
      trafic i na kogos sensownego. Na przyszlosc polecam np pediatre dr Kraszewska -
      jest naprawde swietna, ok jest tez dr Lipka - obie z Bitwy.

A wracajac do ginekologow to dobry jest dr Reiter, ale to jest specjalista od
      cytologi, kapsologii i prawde mowiac nie wiem czy zajmuje sie prowadzeniem
      ciazy.

Co do usg to chodzilam tam tylko w pierwszej ciazy, pozniej juz zawsze do
      innych specjalistow. Niestety wiekszosc tych firm medycznych w przewazajacej
      czesci ma bardzo miernych specjalistow, ale jak napisalam jest ich na tyle
      duzo, ze zazwyczaj mozna kogos znalezc.
      • beata_78 Re: Polecam dr. Sołowieja z ATRIUM 26.01.05, 16:41
        A ja bardzo polecam dr. Piotra Sołowieja z Medicover w Atrium, jestem w 25 tc i
        jestem z niego bardzo zadowolona, jest bardzo delikatny, miły, konkretny nigdy
        nie żałuje badań, a do tego jest dosyć przystojny (około 40 lat)co mimo
        wszystko nie jest bez znaczeniasmile
        Chodziłam do niego jeszcze długo przed zajściem w ciążę wyleczył mi bardzo
        dobrze nadżerkę. Jestem naprawdę z niego zadowolona, bo zawsze bardzo dokładnie
        mi wszystko tłumaczy i jest naprawdę dokładny.
        Dr. Jurę tez odradzam, bardzo nieprzyjemny stary obleśny dziad.

Pozdrawiam,
        Beata
        • beata_78 Re: Polecam dr. Sołowieja z ATRIUM 26.01.05, 16:44
          A ha na Bitwy Warszawskiej podobno jest tak jak opisujesz, ale w Atrium jest
          duzo lepiej, nie ma aż takich kłopotów z terminami itd.
      • hania.wiecewicz Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 09.02.05, 22:42
        Hej,
        Ja bylam u pani Dr Pasiak-Owczarek z krwawieniem w 9 tyg. ciazy. Nie dostalam zwolnienia, nie zrobiono natychmiast usg. Mila babeczka ale co z tego...
        Musialam isc prywatnie do lekarza, ktory uratowal mojego dzidziusia.

Pozdrawiam
        Hania
    • m_godle Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 07.02.05, 10:10
      rzeczywiście dr Pietrasika odradzam. Byłam u niego na pierszym USG i nie był w
      stanie stwierdzić czy rzeczywiście jestem w ciąży. Może było za wcześnie, ale
      jego podejście do pacjenta pozostawia wiele do życzenia. Za to muszę pochwalić
      dr Katarzynę Przygodę. Miałam ciążę z komplikacjami (na początku ciąża
      bliźniacza) W ciąży USG miałam robione chyba ze 20 razy, w tym z 5 na Karowej.
      Tylko Pani Przygoda dopatrzyła się nieprawidłowości w łożysku. Rezczywiście po
      porodzie okazało się, że były po prostu 2 łożyska i żaden z "wielkich"
      specjalistów tego nie stwierdził. Była uprzejma, wszystko cierpliwie
      wyjaśniała, jedyne co można mieć zastrzeżenia to, że nie mają na Bitwy dobrego
      sprzętu do USG, a przynajmniej nie mieli rok temu. Teraz chyba będę mieć
      drugiego dzidziusia i na USG na pewno pójdę do dr Przygody.
      Dr Lubaszewska jest straszna. Niesympatyczna, stara baba. W 10 tyg. dostałam
      grzybicy pochwy, a ona kazała mi się męczyć bo do 12 tygodnia nie można leczyć.
      Myślałam, że zabiję tą babę.
      POLECAM dr Anitę Strojecką z Bitwy. Prowadziła mi ciążę i była bardzo
      wyrozumiała, jak tylko coś było nie tak w wynikach dzwoniła do nie do domu.
      Zawsze mogłam na nią liczyć. Czasami jest humorzasta, jak to kobieta, ale
      generalnie OK.
      • straszna.baba Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 07.02.05, 11:38
        A ja się nie zgadzam z opinią na temat dr Lubaszewskiej, prowadziła moją ciążę
        i do dzisiaj do niej chodzę. Nigdy nie miałam problemów z dostępem do żadnych
        badań u niej, być może ma specyficzne poczucie humoru, ale mnie to nie
        przeszkadza. I co najważniejsze dla mnie nie podchodzi do kobiet w ciąży jak to
        zjawiska paranormalnego, któe należy otaczać ochroną - z tego co opowiadała
        przychodzi do niej coraz więcej kobiet, które po prostu chcą wyłudzić
        zwolenienie lekarskie, bo są w ciąży a nic im nie dolega a ona nie jest
        zwolenniczką wydawania zwolenień lekarskich kobietom, które są w ciąży nic im
        nie jest a pracować im się nie chce.
        • psotna Re: odradzam Medicover, a zwlaszcza... 08.02.05, 16:33
          dziewczyny, czy któraś z was, która jest niezadowolona napisała do medicoveru
          informację zwrotną, co sądzicie na temat tych lekarzy?
          ja tak zrobiłam po wizycie u dr. Lubaszewskie, Przyodzie i Jurze napisałam im
          taką skargę, ze szef kliniki sam się ze mną spotkał - porozmawiał i
          zaproponował kilku dobrych lekarzy i powiedział, że gdyby coś mi się nie
          podobało to mam do niego dzwonić. Musicie pamiętać, że czasy się zmieniły i
          prywatnym klinikom zawłaszcza ich właścicielom zależy na dobrej opinii. Ja
          dzięki temu miałam super fachową opiekę i w ani jednym momecie nie czułam się
          obrażana, opuszczona i zaniedbana przez lekarza.
          • olida Re: skarga do medicover 09.02.05, 19:45
            Ja właśnie się przymierzam do napisania do medicover w sprawie kilku lekarzy
            oraz w sprawie .. jakości badań laboratoryjnych. Nie wiem, czy któraś z was
            miała ten problem, ale ja według morfologii Medicover (ich laborka na Bitwy)
            byłam prawie "umierająca" - hemoglobina dramat, płytki krwi dramat, cuda na
            kiju. Mój lekarz prowadzący - spoza M, - patrzył na mnie mnie i mówił - kobieto
            wyglądasz kwitnąco, a twoje wyniki są po prostu fatalne. Zrobiłam trzy kontrole
            badań w innej laborce w przeciądu dwóch dni po badaniu w M. Wyniki są
            dramatycznie odmienne - poprawne, a raczej bardzo dobre. Dzięki M prawie
            zaaplikowano mi zastrzyki z żelazna. Ostatnio - już pod koniec ciąży, znów
            robiłam tam badania i w efekcie zadzwonił do mnie lekarz, że mam bardzo złe
            wyniki.. następnego dnia powtórzyłam badanie moczu w zupełnie innym
            laboratotium - wyniki były bardzo dobre. Tak więc ostrzegam przed jakością
            badań w M. Muszę jeszcze powiedzieć, że ostatnio dostałam badania z M robione w
            laborce na Dzikiej i te były już zdecydowanie innej jakości.
            Ale skargę napiszę, bo to po prostu skandal. Ja nie mam już za grosz zaufania
            do tej firmy i lekarzy. A wkurza mnie to, bo moja firma płaci duże pieniądze a
            jakość jest naprawdę mniej niż średnia.
            czy ktoś może miał podobne problemy z medicover?
            • hania.wiecewicz Re: skarga do medicover 09.02.05, 22:49
              Hej,
              Ja tez pisze skarge do Dyrekcji Medicover. Przeleczono mnie 8 miesiecy temu na zapalenie przydatkow ktore okazalo sie zespolem jelita drazliwego.
              Ok. 8/9 tyg ciazy kiedy przybylam do medicover z duzym krwawieniem byl problem z przyjeciem mnie, potem lekarz praktycznie nie przejal sie moim stanem. Nie dostalam nawet zwolnienia. Teraz ostatnio skrocila sie szyjka macicy, silne skorcze macicy a lekarz powiedzial mi ze wszystko w porzadku i nie widzi podstawy do zwolnienia. Oczywiscie skonczylo sie to prywatna wizyta u lekarza, ktory zawsze ratuje moja dzidzie.
              Postanowilam ze juz dosc.

Dziewczyny uwazajcie na ginekologow... Oczywiscie nie wszyscy sa tam beznadziejni. Mam tam dobrego lekarza prowadzacego, ale problem pojawia sie kiedy nie ma jej, lub kiedy sytuacja jest nagla i jade do najblizszego centrum.
              Polecam dr. Bebelska, Marynarska.

Pozdrawiam
              Hania

• reklamacja Re: skarga do medicover 13.02.05, 13:49
              Szanowna Pani, w nawiązaniu do Pani zastrzeżeń do jakości wyników badań
              laboratoryjnych, bardzo proszę o zgłoszenie reklamacji oficjalnie do Medicover -
              bezpośrednio, lub za pośrednictwem Pani pracodawcy.
              • hania.wiecewicz Re: skarga do medicover 13.02.05, 20:37
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka