isia23 20.12.04, 15:23 11 listopada urodziłam swoją córeczkę na Jaczewskiego. Jeżeli macie jakieś pytanka to piszcie! postaram się odpowiedzieć. (jak Zuzia da mi 5 min wolnego:]) Pozdrawiam wszystkie oczekujące ciężarówki:]]. papa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e5121 Re: 11.11.04- urodziłam w Lublinie na Jaczewskieg 20.12.04, 19:19 Piękna data, moje gratukacje.Ja tez się starałam zeby 11.11, ale udało się szesnastego.I tez córeczkę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 Re: 11.11.04- urodziłam w Lublinie na Jaczewskieg 20.12.04, 21:30 Isia mam pytanie odnosnie porodu i pobytu w szpitalu,napisz jak było,jak lekarze,połozne...tez bede tam rodzic i jestem ciekawa czy jestes zadowolona! pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
mumi1 Re: do emid25 21.12.04, 09:02 cześć ja też mam zamiar tam rodzić napisz mi kiedy może się spotkamy, ja mam termin na 7.06.2005. jak sie czujesz i jak przbiega twopja ciąża. pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
szilak Re: 11.11.04- urodziłam w Lublinie na Jaczewskieg 08.02.05, 11:50 mam termin na 11.03.05, mam zamiar rodzić na Jaczewskiego bardzo mi zależy na obecności męża, ale dużo słyszałam o tym, ze rodzenie z mężem tam to fikcja ze względu na duży "ruch" i tylko jeden pokój do porodów rodzinnych, oraz że trudno o intymność i że jest bardzo dużo studentów - gapiów. jakie są twoje doświadczenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: 11.11.04- urodziłam w Lublinie na Jaczewskieg 21.12.04, 07:52 Serdecznie gratuluję Moja córeczka też się tam urodziła, całe wieki temu - 12.05.2003r. Teraz czekam na drugie maleństwo i również chciałabym aby się urodziło w tym szpitalu. Mam nadzieję że nadal jest tam taka fajna atmosfera jak kiedyś Pozdrawiam cieplutko Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mumi1 Re: 11.11.04- urodziłam w Lublinie na Jaczewskieg 21.12.04, 08:52 cześć. Bardzo się cieszę że chcesz opisać jak było bo mam zamiar tam rodzić w czerwcu. Napisz mi jak to wszystko wyglada od momentu przyjścia do szpitala i poród. jak jest ze znieczuleniem, szyciem jeśli miałaś, opieką lekarzy i położnych po porodzie, czy jest konieczne golenie,co trzeba zabrać do szpitala dla dzidzisia, kto odbierał poród, jak się czułaś po porodzie i twoje maleństwo. mam do Ciebie duzo pytań więc jeśli mozesz to opisz mi jak najwięcej o pobycie w szpitalu i porodzie. pozdrawiam Cię świątecznie i twoje maleństwo. zazdroszce Ci ze masz je juz przy sobie, aha kto prowadził twoją ciąże a kto odbierał poród Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 do mumi 21.12.04, 11:19 Czesc Mumi! mysle ze sie nie spotkamy w szpitalu,mam termin na polowe lutego! ale tez bardzo jestem ciekawa opini dziewczyn ktore tam rodzily!!!czekam z niecierpliwoscia na wszystkie informacje!!pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mumi1 Re: do emid25 21.12.04, 11:30 życzę ci dobrego porodu, wspaniałego maleństwa i dużo dużo radości, uśmiechu i szczęścia dla Ciebie, dzidzi i twojej rodzinki. jak urodzisz to napisz jak było, będę wdzięczna najlepsze życzenia świateczne Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 Re: do mumi1 21.12.04, 11:56 Dziekuje!!Tobie tez zycze duzo radosci z Malenstwa,juz teraz-slodkich kopniaczkow-oraz Zdrowych i pełnych miłosci Swiat!! na pewno napisze jak było,a teraz czekam na rady mamus ktore juz z Malenstwami w domku!! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 Re: do isia23! 23.12.04, 10:48 Bardzo prosze o relacje z pobytu w szpitalu,co trzeba zabrac ze soba itd! dziekuje i pozdrawiam serdecznie Wesołych Swiat!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do isia23! 23.12.04, 12:01 Może trochę podpowiem, bo Isia chyba jest zajęta maleństwem i nie ma czasu na internet Jak pisałam wyżej - urodziłam w tym szpitalu moją córcię w maju 2003. Dla dzieciaczka wtedy należało mieć tylko pieluchy jednorazowe i to tak właściwie nawet nie koniecznie od razu (mi mąż przywiózł dopiero na drugi dzień po porodzie) bo w szpitalu takowe są. Ubranka (codzień zmieniane), tetrówki, becik, kocyk - dzieciaczki na czas pobytu w szpitalu dostawały. Oczywiście nie było żadnych przeciwwskazań do posiadania tych rzeczy własnych. Kosmetyki dla maluchów też były ogólnie dostępne dla mam. Mamy dostawały tzw podkłady (duże podpaski), mogły też korzystać ze szpitalnych koszul (niezbyt eleganckie, ale bardzo wygodne i co dzień czyste). Bardzo przydały mi się (w związku z ogromną ilością mleka) wkładki laktacyjne, staniki, własny ręczny odciągacz do mleka (w szpitalu udostępniali duży elektryczny, który bardzo głośno pracował), a także krem Bepanten (do smarowania piersi, nie wymagający zmywania przed karminiem) oraz jednorazowe majtki poporodowe. No i oczywiście podstawowe rzeczy które zabiera się do szpitala: coś do ubrania (szlafrok, koszula...), kapcie, ręczniki, sztućce, papier toaletowy (czasem go brakowało w łazience), podstawowe kosmetyki. Tak właściwie to jednak nie ma co za dużo rzeczy zabierać, bo i tak zapewne ktoś będzie Cię odwiedzał i zawsze może podrzucić niezbędne rzeczy. Mój mąż, praktycznie codziennie przywoził i zabierał najróżniejsze rzeczy - proponuję wcześniej naszykować w domu to co byś chciała mieć przywiezione do szpitala, domownicy nie zawsze się zorientują po Twoim opisie którą np koszulkę lub ubranka dla Ciebie czy malucha (na wypis) dostarczyć. A i jeszcze przydatny i nie zakazany był telefon komórkowy, ewentualnie karta do automatu. Pytałaś o wrażenia - moje wspomnienia są bardzo pozytywne, dlatego chciałabym tam urodzić i moje drugie maleństwo Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 Re: do isia23! 28.12.04, 10:18 bardzo dziekuje za odpowiedz!!!a jak duze sa sale poporodowe ? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do isia23! 28.12.04, 10:38 Ja byłam na 6-osobowej i chyba taki jest tam standard. Do wszystkich nie zaglądałam, ale tam gdzie leżały moje koleżanki z porodówki było podobnie. Dodam, nie wiem czy wiesz/interesuje Cię że na porodówce jest jedna sala do tzw porodów rodzinnych + boksy, oraz 4 łóżka na sali przedporodowej. M. Odpowiedz Link Zgłoś
pineska14 Re: do isia23! 29.12.04, 14:22 Witaj! Mam wyznaczony termin porodu na 1 lipca i wstępnie zdecydowałam się na szpital na Lubartowskiej,ale usłyszałam już tyle złych opinii o tym szpitalu, że chyba z niego zrezygnuję. Jakiego lekarza możecie mi polecić z Jaczewskiego? Bardzo proszę o jakieś namiary.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do isia23! 29.12.04, 14:39 Ja właśnie czekam na odpowiedź Emid w sprawie lekarki do której ona chodzi i która tam pracuje. Ja także chciałaby zmienić lekarza. Moją pierwszą ciążę prowasził lekarz z tego szpitala, ale obecnie już tam nie pracuje (przeniósł się do stolicy) i nie bardzo wiem do kogo pójść. W poliklinice byłam kilka razy po porodzie, ale jakoś lekarze nie przypadli mi za bardzo do gustu. Chyba trzeba będzie wybrać się prywatnie - zauważyłam, że chyba lekarze którzy pracują na szpitalnych oddziałach nie przyjmują w przychodni przyszpitalnej. Monika P.S. Może się spotkamy na porodówce - ja mam termin wyliczony przez lekarza na 27.06.2005, a z USG na 03.07.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
anpiku Re: do isia23! 01.04.05, 10:02 Witaj Isia! Bardzo proszę napisz skąd wiesz te niezachęcające rzeczy o Lubartowskiej, bo ja właśnie wacham się czy Lubartowska czy Jaczewskiego. Pierwsze dzieciątko rodziłam na Lubartowskiej ale kusi mnie zmiana.Mam termin na 27 października. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do isia23! a właściwie Emid25 28.12.04, 11:24 Chodzisz może do lekarza który pracuje w tym szpitalu? Ja mam teraz beznadziejnego lekarza i wszystkie 'znaki na ziemi i niebie' nakazują mi go jak najszybciej zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 Re: do monika_oli! 28.12.04, 17:43 Dzieki za informacje!!tak chodze do lekarki z Jaczewskiego ale prywatnie!jesli chcesz podam Ci namiary! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do monika_oli! 29.12.04, 08:12 Bardzo proszę. Napisz też ile płacisz za wizytę. M. Odpowiedz Link Zgłoś
emid25 Re: do monika_oli! 29.12.04, 21:30 Za wizyte płace 70zł i Usg tez 70zł ale to nie przy kazdej wizycie! dr Beata Marciniak, tel.7404077 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli wątek lubelski na Oczekiwaniu 29.12.04, 14:41 wklejam link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=15232123 zajrzyjcie czasami, bo zostałyśmy tam tylko we dwie z koleżanką i smutno nam czasami. M. Odpowiedz Link Zgłoś
frania28 Re: 11.11.04- urodziłam w Lublinie na Jaczewskieg 01.04.05, 18:48 a ja własnie też się urodziłam 11,11-tyle,że całe wieki temu!!!!!!!!zawsze się śmieje ,że cała Polska ma wolne z okazji moich urodzin!!!!!!!!!!teraz widzę,że jest nas więcej!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś