Dodaj do ulubionych

Żelazna - Karowa

26.01.05, 12:07
Dziewczyny, chciałabym się dowiedzieć jak trafiłyście na żelazną?
Chodzi mi o to czy z rozpoczętą akcją (wtedy nie mogą odesłać) czy np. tylko
z lekkimi bólami (i nie było problemu żebyście zostały). Ja rodziłam gdzie
indziej, ale na żelaznej powiedzieli że jeśli nie mam odpowiedniego rozwarcia
to wcale mnie nie przyjmą, poza tym żeby mnie przyjęli to muszę być
prowadzona w ich przychodni przyszpitalnej i u nich mieć robione badania.
Ile kosztuje rodzinny na żelaznej?, ile osobna sala?, ile znieczulenie?
A jak to wygląda na Karowej?
Obserwuj wątek
    • aluc Re: Żelazna - Karowa 26.01.05, 12:18
      za każdym razem miałam prywatną położną, ze starszym synem przyjechałam z
      pełnym rozwarciem, z mlodszym - z rozwarciem 2cm i lekkimi bólami, ale biorąc
      pod uwagę mój pierwszy poród nie odesłano mnie do domu i słusznie smile Olafa
      urodziłam po dwóch godzinach od przyjazdu
    • badziunia Re: Żelazna - Karowa 26.01.05, 13:03
      Ja prowadziłam ciążę na Karowej i zostałam przyjęta, ale byłam po terminie, bez
      skurczów, tylko miałam tachykardię. Ciążę miałam patologiczną, więc często
      odwiedzałam i ambulatorium i izbę przyjęć. Jeśłi chodzi o Karową, to rozpoczęta
      akcja porodowa nie znaczy, że zostaniesz przyjęta. Nie raz napatrzyłam się na
      karczemne awantury na izbie przyjęć, bo dziwczyna maiła skurcze co 5 minut, ale
      jej nie chcieli przyjąć (nie mam miejsc - z reguły są; pani to dzisiaj nie
      urodzi itd). Dziewczyna płakała, jej mąż się awanturował i krzyczał - o ile
      potrafił. To nic nie daje. Jak tam raz czekałam na ktg w kolejce (a czeka się
      też parę godzin) to dziewczyna siedziała ze skurczami na izbie 2 godziny, w
      końcu sama zrezygnowała i pojechała do innego szpitala. Żeby przyjęli - mimo że
      nie chcą, to chyba trzeba mieć pełne rozwarcie i skurcze parte.
    • lolalilu Re: Żelazna - Karowa 26.01.05, 15:12
      szczegółowy cennik znajdziesz na stronie internetowej szpitala: www.zofia.it.pl
      • aniaop Re: Żelazna - Karowa 27.01.05, 08:46
        Ja mialam swoja polozna a na izbe przyjechalam z rozwarciem 8cm i skurczami
        partymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka