Dodaj do ulubionych

USG Medicover -Mokotów

04.02.05, 08:15
witam,

czy któraś z Was mogła by mi dac namiar (imię i nazwisko) dobrego lekarza
wykonujacego USG ciaży w Medicover na Mokotowie. Będę bardzo wdzięczna.
Chodzi mi o lekarza przede wszystkim miłego i komunikatywnego od którego
dowiem sie czy z moim maleństwem wszystko jest w porządku. Niestety mam
niezbyt miłe wspomnienia po pierwszym USG - pani była wyjątkowo niemiła.
Dzięki serdeczne za odzew.
Obserwuj wątek
    • agnieszka30p Re: USG Medicover -Mokotów 05.02.05, 22:46
      CZEŚĆ
      Ja polecam ci lekarkę z Marynarskiej ale może ona przyjmuje także na
      Mokotowie.Tego nie wiem.Nazywa się Jezierska-Fijuth.Jest bardzo miła, rozmowna
      i wydaje się być kompetentna.Poleciła mi ją moja ginekolog.A w którym tygodniu
      jesteś???
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • wandzia1 Re: USG Medicover -Mokotów 07.02.05, 08:09
        Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Ja już jestem w 22 tygodniu ciaży.
        pierwsze USG przeprowadzała P. Dobek-Jakubczyk i byłam załamana. Po pierwsze
        była niezadowolona że przy badaniu chce aby był mąż po drugie badała badała i
        nic nie mówiła a jak sie jej coś spytałam to łaske robiła że odpowiedziała -nie
        wiem być moze miała kiepski dzien. Ale same rozumiecie ze już nie mam ochoty
        ponownie do niej trafić. Dzięki bardzo.
    • klubofaza Re: USG Medicover -Mokotów 05.02.05, 23:33
      ja polecam dr Dobek-Jakubczyk, jest bardzo dobrym specjalista, nic nei umknie
      jej uwadze, jesli chodzi o komunikatywnosc to jak z kazdym, roznie bywa, ze mna
      zawsze byla mila ale jest strasznie kometentna.
      • anettab Re: USG Medicover -Mokotów 06.02.05, 10:25
        klubofaza napisała:

> ja polecam dr Dobek-Jakubczyk, jest bardzo dobrym specjalista, nic nei umknie
        > jej uwadze, jesli chodzi o komunikatywnosc to jak z kazdym, roznie bywa, ze
        mna
        >
        > zawsze byla mila ale jest strasznie kometentna.

A ja wyjątkowo nie polecam dr Dobek-Jakubczyk (opisywałam USG u niej, przez
        swoja niekompetencję naraziła mnie na ogromny stres; powiedziała mi w 30 tc, że
        moje dziecko ma zrośniety żołądeczek, i że będzie musiiało przejśc operacje w
        pierwszej dobie życia. Tego samego dnia powtórzyłam USG u Roszkowskiego, był
        zszokowany umiejętnościami pani doktor, a dzidzia jest okazem zdrowia.
        Pozdrawiam
        >
        • fanta-girl dr Dobek-Jakubczyk 09.05.05, 11:52
          dr Dobek - Jakubczyk
          Nie polecam zdecydowanie.

robila mi USG w 5 tygodniu (ma specjalizacje w USG) i wszystko ok.
          w 9 tygodniu na badaniu uznala, ze mam twardy brzuch i zapisala luteine.

W 11 tygodniu zaczelam krwawic.
          wyladowalam w szpitalu.
          diagnoza: plod przestal sie rozwijac pod koniec 4 tygodnia.
          Wogole nie wyksztalcony woreczek zolciowy.
          Lyzeczkowanie jamy macicy.

Teraz jestem tydzien po i mam nadzieje, ze za pare miesiecy bede sie mogla znow
          starac.
          Mam 31 lat.
          Ale juz napewno nie wyladuje u tej pani.

Czytam i czytam i wynalazlam, ze twardy brzuch to I objaw obumarcia ciazy.

Za co mam zal?
          Za to, ze jako spec od USG nie zobaczyla na monitorze, ze cos jest nie tak pod
          koniec 5 tygodnia.
          I doszlam do konca 11 tygodnia marzac i urzadzajac pokoj dziecinny.

A i jeszcze:
          Po I wizycie nie bylam zachwycona, wiec przejrzalam opinie na forum.
          Uznalam ze jest pol-na pol wiec zaryzykuje.

Warto wiec wybrac takiego lekarza, ktory nam sie spodoba od poczatku.
    • koma.edziecko Re: USG Medicover -Mokotów 06.02.05, 09:53
      A ja Dobek nie polecam, robiła mi usg i nie zauważyła jakoś ośmiocentymetrowego
      torbiela na jajniku,była bardzo małomówna,badanie trwało strasznie krótko.
      Robiłam usg już u czterech lekarzy i mi najbardziej przypadł do gustu
      Dr.Pietrasik chociaż na forum są o nim dość skrajne opinie.
      • czarrrna Re: USG Medicover -Mokotów 06.02.05, 12:43
        Bardzo dobry lekarz, polecany także przez Roszkowskiego (polecił go mojej
        koleżance w 23 tyg. ciąży, z ciążą jest ok, ma abonament w Medicover, nie ma
        potrzeby aby chodziłą do Roszkowskiego),to dr Mrozek-wiem na 100 %,że robi USG w
        Medicover na Bitwy Warszawskiej, nie wiem czy gdzie indziej też, ale jak masz
        abonament możesz skorzystac z kazdego oddziału Medicover w Warszawie.
        • dazzle Re: USG Medicover - dr Mrozek 06.02.05, 18:59
          POlecam pana doktora. Jest uroczy, bardzo spokojny i wyważony, kompetentny,
          bardzo dba o samopoczucie mamy. Poświęcił mi ponad 20 minut samego badania, bo
          mój maluch nie chciał pokazać fałdu karkowego, a pomiary wychodziły różnie i
          nie za korzystnie. Więc doktor stwierdził, że poczekamy tydzień, aż małe
          urośnie, a ja się uspokoję i wtedy go pomierzymy jeszcze raz, bo nie ma sensu
          alarmowych wartości wpisywać do wyniku badania, jeśli on sam nie jest ich na
          100% pewny. Byłam bardzo zaniepokojona, więc poświęcił mi następne ileś minut,
          żeby pokazać to, co maluch dał pokazać, a co świadczyło o jego prawidłowym
          rozwoju, wyjaśnił wszystkie moje wątpliwości, dał popatrzeć na małe, obadał
          nawet jego kość nosową i wypisał skierowanie do siebie na przyszły tydzień. I
          kazał się nie martwić, tylko przyzwyczaić do myśli, że dziecko to istota od nas
          niezależna i nie musi jej się podobać że ktoś je "przygrzewa sondą USG i
          przygniata mu domek". Fajny facet.
          • wandzia1 Re: USG Medicover - dr Mrozek 07.02.05, 08:10
            Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Ja już jestem w 22 tygodniu ciaży.
            pierwsze USG przeprowadzała P. Dobek-Jakubczyk i byłam załamana. Po pierwsze
            była niezadowolona że przy badaniu chce aby był mąż po drugie badała badała i
            nic nie mówiła a jak sie jej coś spytałam to łaske robiła że odpowiedziała -nie
            wiem być moze miała kiepski dzien. Ale same rozumiecie ze już nie mam ochoty
            ponownie do niej trafić. Dzięki bardzo.

• wandzia1 Re: USG Medicover - dr Mrozek 07.02.05, 08:43
            mam pytanie czy obecność męża przy badaniu jest dobrze widziana przez dr
            Mrozek ?
            • czarrrna Re: USG Medicover - dr Mrozek 07.02.05, 11:11
              Mój mąż był obecny, nie było żadnych problemów, sam zadawał pytania, a dr Mrozek
              był dla mnie i dla niego przemiły.
    • olek141 Re: USG Medicover -Mokotów 09.05.05, 15:04
      skoro Mokotów, to niedaleko masz Atrium - tam jest (moim i koleżanek zdaniem)
      dobry lekarz - PIOTR SOŁOWIEJ. Przy zapisywaniu sie do niego zaznacz
      koniecznie, ze mam być USG ciąży (inaczej mogę Cię zapisać na zwykła wizytę.
      Pozdrawiam

> witam,
      >
      > czy któraś z Was mogła by mi dac namiar (imię i nazwisko) dobrego lekarza
      > wykonujacego USG ciaży w Medicover na Mokotowie. Będę bardzo wdzięczna.
      > Chodzi mi o lekarza przede wszystkim miłego i komunikatywnego od którego
      > dowiem sie czy z moim maleństwem wszystko jest w porządku. Niestety mam
      > niezbyt miłe wspomnienia po pierwszym USG - pani była wyjątkowo niemiła.
      > Dzięki serdeczne za odzew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka