Dodaj do ulubionych

Gdańsk Zaspa

09.03.05, 11:13
witam,

mam termin na 20 kwietnia i chciałabym prosic o opinie na temat szpitala na
Zaspie.Jak jest ze znieczuleniem zzo, czy ktos ma kontakt do polożnej, która
mogłaby asytowac przy porodzie.Będe wdzięczna za jakiekolwiek szczegóły.
dzięki
Obserwuj wątek
    • andzia7777 Re: Gdańsk Zaspa 09.03.05, 12:11
      ja mam termin na 2 maja i też zamierzam rodzić na Zaspie słyszałam dużo dobrych
      opini, teraz zaczynam od 11 marca szkołe rodzenia w szpitalu na zaspie więc
      może czegoś się dowiem.
      • agnieszkaturyn Re: Gdańsk Zaspa 10.03.05, 11:53
        termin mam na przedwczoraj i też zamierzam rodzić na Zaspie, gdzie już 2 razy
        rodziłam (2002 i 2003 rok); za drugim razem trafiłam na dobrą położną i
        pielęgniarki były bardziej pomocne, choc mnie ta pomoc juz tak bardzo nie była
        potrzebna; super była połozna laktacyjna (Agnieszka); niestety nie wiem, czy
        nie zmieniło sie coś w kwestii tego- co trzeba wziąć do szpitala, do tej pory
        zapewniano koszulę dla rodzącej i kaftanik, pieluszki tetrowe oraz kocyk dla
        dzidzi. Plus Zaspy to: 1. indywidualna sala dla rodzącej, 2. specjalna sala
        odwiedzin
        • balbina16 Re: Gdańsk Zaspa 10.03.05, 15:42
          No z tym plusem dla sali odwiedzin to chyba coś nie tak. Jest to sala, do
          której wychodzi się z maleństwem i do której przychodzą wszyscy odwiedzający,
          niejednokrotnie przeziębieni, zasmarkani, kaszlący... No i wiadomo jak może się
          to niestety skończyć dla takiego maluszka. Zdecydowanie lepiej jest to
          rozwiązane w Wojewódzkim, gdzie mama idzie do specjalnej sali odwiedzin, a
          malucha można zobaczyć przez szybkę.
          Jak byłam oglądać porodówkę na Zaspie, to widziałam właśnie taki "dziki tłum" w
          tej salce odwiedzin, brrrr.
          Pozdrawiam,
          Gosia
          P.S. A indywidualne salę dla rodzących są też w Wojewódzkim i z tego co wiem od
          niedawna też na Klinicznej, więc to chyba nie jest jakaś rewelacja tylko już
          chyba standard.
    • ola_la_la Re: Gdańsk Zaspa 11.03.05, 15:33
      Powiedziano nam w szkole rodzenia na Zaspie, że zzo nie ma, chyba że ktos sobie
      zapłaci anestozjologa.
      Ale dają jakies inne przeciwbólowe np Dolargan. Już bezpłatnie.
    • mamamai4 Re: Gdańsk Zaspa 13.03.05, 12:34
      A czy ktoras z Was sie orientuje jaki jest koszt poloznej jezeli chcialabym sie
      umowic z polozna indywidualnie? Czy w ogole w Trojmiescie jest jakis cennik,np.
      w Warszawie sa ogolnie przyjete ceny (coprawda zabojczo wysokie!!!!)A jak to
      jest u nas?
      • ola_la_la Re: Gdańsk Zaspa 15.03.05, 13:46
        Około 300 zł za położną
        • andzia7777 Re: Gdańsk Zaspa 15.03.05, 14:11
          a masz namiary na jakąś dobra położną.
          • agnieszkaturyn Re: Gdańsk Zaspa 16.03.05, 17:50
            niestety nie mam nr tel do położnej, ale z dwóch niezależnych źródeł słyszałam o
            400 zł - właśnie na Zaspie
    • agape76 Re: Gdańsk Zaspa 16.03.05, 18:01
      Witam, mam termin na 9.04 i tez planuje rodzic na Zaspie. Czy ktoras z Was
      orientuje sie co trzeba z soba zabrac??

Pozdrawiam. Aga.
      • kkkasiaaa1 Re: Gdańsk Zaspa 16.03.05, 19:52
        Witam, rodzilam na Zaspie w listopadzie, cena poloznej 300 zl. A do szpitala
        koszula,reczniki, kapcie, laczki pod prysznic, przybory toaletowe, talerzyk i
        sztucce bo daja jednorazowe, dla dzidzi pampersy, ciuszki dla dziecka jesli
        chcesz bo daja szpitalne. Pozdrawiam Kasia.
      • mamamai4 Re: Gdańsk Zaspa 16.03.05, 20:20
        Hej! tez mam termin na 9.04 i tez planuje rodzic na Zaspie. Powodzenia
        • magda289 Re: Gdańsk Zaspa 17.03.05, 10:35
          Witam,

no to tych kwietniuwek widze że jest więcej!!!!gdyby ktoś dysponowała
          informacjami o poóżnej(słyszałam ze to ok 350 zł) ; jak to sie załatwai i
          wogóle czy warto!!
          Magda 35 t.c.
          • agape76 Re: Gdańsk Zaspa 18.03.05, 10:38
            Podciągam do góry. Też jestem zainteresowana, a czas nagli. A może orientujecie
            się czy Zaspa wymaga "świeżego" badania Hbs - mam tylko z początku ciąży, albo
            potwierdzenia przebycia szczepienia przeciwko WZW typu B - miałam tylko dwie
            dawki przed ciążą, trzecią przegapiłam, zresztą nawet nie wiem czy w ciąży można
            się szczepić.
            Pozdrawiam. Agnieszka.
            • malizna74 Re: Gdańsk Zaspa 18.03.05, 10:59
              HBS miałam też tylko z pocczątku ciąży, a szczzepienia na żółtaczkę nie trzeba
              mieć.
              A tak ogólnie, Zaspa to bardzo dobry wybór. Mam porównanie z Kliniczną - tam
              też nie było źle, ale tu jest super (tylko żarcie ohydne). Miałam planowane cc,
              więc nie pytajcie o położną itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka