09.03.05, 12:22
przezylam tam wiele. Powiem krotko - jest to profesjonalna tasma. Polecam ja
mimo wszystko mamom z zagrozonych ciaz, ciaz blizniaczych i trojaczych. NIe
spodziewalam sie az tak dokladnej diagnistyki i opieki. O czulych slowkach
nie bede wspominac, bo na takie tam nie ma czasu, ale za to profesjonalizm
jest wspanialy. I to chyba jest najwazniejsze.
Obserwuj wątek
    • mila.pl Re: Karowa 09.03.05, 14:11
      Proszę napisz coś konkretnego. Czy możesz polecić jakiegoś lekarza z tego
      szpitala. Co powiesz o profesorze Krzysztofie Czajkowskim, bo chciałabym udać
      się do niego, ale na forum w opinii o lekarzu nie mam żadnych odpowiedzi. Może
      znasz tam szczególnie lekarza który zna się na cholestazie cięzarnych, którą
      miałam w poprzedniej ciąży i efekt był taki że mój malutki syneczek umarł.
      Proszę daj jakieś namiary. Ewentualnie na mój adres kamisia62@wp.pl lub na tym
      forum
      • mamma_mia11 Re: Karowa 09.03.05, 17:22
        Wszyscy lekarze poloznicy, ktorych spotkalam na swojej drodze w szpitalu na
        Karowej okazali sie profesjonalistami w swojej dziedzinie. NIe wiem, ktory z
        nich specjalizuje sie w cholestazie, profesora Czajkowskiego nie poznalam, nie
        moge o nim nic powiedziec. Ale skoro jest ordynatorem i profesorem, to z
        pewnoscia dobry adres. Poza tym slyszalam, ze jest zyczliwy. Powodzenia.
      • aneta_jalowska Re: Karowa 09.03.05, 18:14
        jestem pacjentką prof. Czajkowskiego, z tym że chodzę do niego prywatnie -
        wyznacza wizyty mniej więcej co 3 tyg. Jest to bardzo miły, sympatyczny i
        kulturalny człowiek. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby nie odpowiedział mi na
        jakieś dręczące mnie pytanie w związku z ciążą (a to już 34 tydz.). Przyjmuje
        on na ul. Langiewicza 29 (naprzeciwko ambasady Izraela) na Mokotowie, tel. 825-
        66-53 (nr stacjonarny, pod którym możesz sie zapisać na wizytę (raczej po godz.
        16)). Aha - koszt wizyty = 150 zł sad Pozdrawiam serdecznie. Aneta i Szymuś
        • mamma_mia11 Re: Karowa 09.03.05, 19:50
          Aneta, a wykonuje w swoim gabinecie prof. czajkowski USG?
          • aneta_jalowska Re: Karowa 10.03.05, 12:40
            sam raczej nie wykonuje usg - mnie 2 razy (przed usg w 20 i w 32 tyg. pytał,
            czy mam gdzie je zrobić), ale widziałam, że na Langiewicza jest usg i chyba
            robi je dr Szczecina (nie wiem w które dni, na pewno nie w poniedziałki -
            dowiesz się tego od p. Marii, która przyjmuje tam zapisy na wizyty). Ja usg
            robiłam u dra Makowskiego w Pruszkowie, którego polecam Ci z całego serca
            (przesympatyczny, dokładny, rzeczowy, gdy nie jest czegos pewien konsultuje się
            z innym lekarzem). Moim zdaniem rybka ma rację - nie ma sensu przepłacać i że
            tak powiem "od razu" iść prywatnie, spróbuj najpierw "uderzyć" do przychodni na
            Karowej.Dopiero jeśli - odpukać - tam zostaniesz kiepsko potraktowana i twoje
            problemy zlekceważone, pójdź prywatnie (wierz mi - dziecko to skarbonka,
            zobaczysz to jak zaczniesz gromadzić wszystko to, co jest dla Maleństwa
            potrzebne). Moim zdaniem lepiej te pieniądze przeznaczyć choćby na fajne
            wakacje z Maluszkiem i mężem (ewentualnie coś innego). Ja nie musiałam chodzić
            do przychodni, dostałam od mojego Szefa troszkę inną propozycję związaną z
            wyborem lekarza prowadzącego ciążę, i tak juz zostało. Pozdrawiam serdecznie i
            życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Dziecinki.
      • rybka78 Re: Karowa 09.03.05, 19:56
        MIla, ja tez mam cholestaze i lecze sie w przychodni na karowej u pani dr Teligi
        - Czajkowskiej - zony prof. Czajkowskiego. Kazdy lekarz na karowej ma jakas
        specjalizacje i ona sie zajmuje m.in. cholestaza. Jestem bardzo dobrego zdania o
        pani Telidze, jak to powiedzial jeden moj znajomy gin: "mimo ze zona profesora,
        to bardzo dobry lekarz"l Nie ma potrzeby placic 150 pln za wizyte, powinnas byc
        normalnie pacjentką poradni patologii ciazy na karowej - bedziesz miec wzsystkie
        badania (a jest ich mnostwo) za darmo smile Gdybys chciala popytac wiecej, moj nr
        gg: 2822133
        • nula0 Re: Karowa 09.07.15, 00:26
          Hej wszystkim! Osobiście mam bardzo zle wspomnienia z pobytu w szpitalu na Karowej. Prowadził moja ciążę lekarz z tego szpitala. Miałam skierowanie na cesarce że względu na pochorzenia kręgosłupa. Profesor Czajkowski podważyl moje skierowanie na CC dwa.dni przed zaplanowana cesarka. Nagle. Czekałam z bardzo.bolacym odcinkiem lędźwiowym kręgosłupa tydzień na konsultacje. W tym czasie że stresu i bólu chyba złapaly mnie skurcze porodowe a oni na to mówią, że jeżeli zacznę rodzic to tylko SN, poniewaz Profesor zakwestionował moje skierowanie na CC. Zrobili mi burze emocjonalna. Byłam.przerażona, że zaraz mnie zmusza do porodu SN a ja po porodzie już z kręgosłupem moim pewnie nie wstanę. Skurcze przeszły całe szczęście po kilku godzinach. Wreszcie jak udało.się im ustalić termin konsultacji neurologicznej wysłał mnie w 9miesiacu ciąży, w upale karetka doninnego.szpitala gdzie spędziłam trzy godziny na twardej ławce na izbie przyjęć. Po konsultacji okazało się, że wskazanie do CC zostało potwierdzone. Podkreśla, że badanie neurologa w dziewiątym miesiącu dodatkowo z.moimi schorzeniami było bardzo bolesne. Po powrocie do szpitala wykonano CC, ale Profesor Czajkowski zadziałał na niekorzyść matki i dziecka. Ja w hormonach, złym samopoczuciu psychicznie byłam bardzo osłabiona, a po jego pomysłach czułam się fizycznie jeszcze gorzej. Uważam, że wyprawa pod koniec 9 miesiąca ciąży do innego szpitala karetka w upale była pomysłem nie na miejscu, było to zagrożenie dla dziecka. Jestem mocno rozczarowana postawa Profesora Czajkowskiego. Uważam go za złego człowieka. Rozumiem procedury szpitala, przyjmuje przekonania Profesora co do porodu SN, ale uważam, że wyżej opisana sytuacja była działaniem na niekorzyść matki i dziecka. Działamy wedle zasad, w które wierzymy, ale nie za wszelką cenę, nie po trupach!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka