Dodaj do ulubionych

Super Położne z Żelaznej

17.03.05, 11:54
Czesc
Wstepnie mam termin na polowe Lipca. Chciala bym by moje dziecko przyszlo na
swiat w szpitalu Sw.Zofii na Zelaznej.Zalezy nam by wybrac polozna i
podpisac z nia umowe. Chcemy by nas lepiej poznala , nasze obawy, lęki i
poczucie humoru. Moze podzielmy sie na forum dosiadczeniami i opiniami o
dobrych poloznych z Zelaznej. Jezeli juz wybralyscie lub sie zastanawicie to
napiszcie prosze o kim mowa, jakie ma zelety, jaka jest ?

dziekuje i serdecznie wszytskich pozdrawiam
Ange.
Obserwuj wątek
    • muki1 Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 16:12
      Ja zdecydowalam sie na porod na Zelaznej na pocztku marca, chcc sama nie wiem
      dlaczego nie wpadlam na to wczesniejsmile) Mysle, ze przy drugim dziecku nie bede
      sie wahac.. Pisze "mysle" bo porod mam planowo na 05 kwietnia, i miesiac przed
      to faktycznie jest ciezko o polozna, ktora ma jeszcze wolne terminy. Ale udalo
      sie i podpisalam umowe z pania Marzena Obsowska. Jest to osba mila i bardzo
      spokojna. Wiecej powiem/napisze juz po...smile) Mysle, ze dobrze robisz szukajac
      poloznej juz teraz. Pozdrawiamsmile
      • monikaj21 Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 16:20
        Ja mam termin na przelom marca i kwietnia i tez bede rodzic z Marzena smile
        Ciekawe, ktora z nas bedzie pierwsza smile - jesli ty to czekam z niecierpliwoscia
        na wrazenia po porodzie z Marzena.
        Pozdrawiam serdecznie

Monika
        • aniaszefer Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 20:18
          ja mam też termin na połowę lipca i chce rodzić u Zośki. Ale nie wiem jak się
          trzeba zakręcić by choć zdobyć namniary na położne. Ja wiem, ze wybiera się te
          polecone przez koleżanki, które już urodziły, ale czy to znaczy, że po porostu
          się dzwoni i ustala stawkę z położną, a szpital w to nie ingeruje??? Myślałam,
          ze płaci się szpitalowi za połozną, a ta dostaje wynagrodzenie ze szpitala. Jak
          to jest???
          • monikaj21 Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 21:52
            Namiary sa na stronie internetowej szpitala. Ja zdecydowalam sie na ta polozna
            bo polecila mi ja polozna ze szkoly rodzenia. Tak naprawde to chyba najlepiej
            jest miec polozna polecona przez kogos znajomego kto tam rodzil i jest
            zadowolony, ja niestety nikogo takiego nie znam. Duzo o poloznych jest na
            forum - wystarczy wpisac nazwisko do wyszukiwarki, ale o poloznych z Zelaznej
            sa prawie same dobre opinie, wiec trudno sie na tej podstawie zdecydowac na
            konkretna smile
            Do poloznej sie po prostu dzwoni i pyta czy mozna podpisac z nia umowe, nawet
            jesli rodzisz w lipcu a jestes zdecydowana na Zelazna to mozesz zadzwonic juz
            teraz - kazda polozna ma limit osob z ktorymi moze podpisac umowe.
            Jakis miesiac przed terminem porodu umawiasz sie na podpisanie umowy, zalozenie
            dokumentacji szpitalnej, a placisz za polozna po porodzie.

Pozdrowienia
            Monika
          • lolalilu Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 22:39
            Każda położna stawkę ustala indywidualnie. Płacisz za położną szpitalowi, który
            potrąca pewnien procent (chyba 30%) i resztę wynagrodzenia przelewa położnej. W
            ten sposób i szpital zarabia i położna, a pacjentka dostaje za wszystko
            fakturę. Na forum polecanych jest kilka położnych - każda z nich ma nieco inny
            charakter, dlatego dobrze jest poczytać. Do najlepszych i najbardziej
            doświadczonych na poród w lipcu trzeba się zapisywać już teraz... Zrobiłam na
            top liście położnych zestawienie położnych z całej Warszawy. Tam zobaczysz o
            której jest najwięcej pozytywnych opinii. Jeśli masz pytania o konkretne osoby
            możesz do mnie napisac na priva (lolalilu@gazeta.pl) znam kilka położnych z
            bloku porodowego - może będę umiała Ci coś podpowiedzieć.
        • muki1 Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 21:20
          No to rewelacjasmile) na pewno dam znac juz po, a i czekam na informacje od
          Ciebiesmile) to sie powymieniamy doswiadczeniamismile)
          A na pierwsze KTG kiedy idziesz? Czy moze juz bylas? I czy Twoj lekarz
          prowadzacy jest z Zelaznej? Bo moj niesad A do Marzeny trafilam po prostu z
          listy na stronie szpitalasmile
          Jesli chcesz napisz pod adres: gfk@kaoz.pl, Pozdrawiamsmile Grazyna
          • monikaj21 Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 21:54
            Nie bylam na KTG (mam isc jak cos sie bedzie dziac, a jesli nic to dopiero jak
            minie termin), lekarke mam z Zelaznej. A ty bylas na KTG? Mam nadzieje, ze nie
            zaczniemy rodzic jednego dnia, bo nie wiem jak sie podzielimy polozna smile))))))

Pozdrowienia smile
            Monika
            • muki1 Re: Super Położne z Żelaznej 17.03.05, 23:19
              Ha, no wlasniesmile tez mam taka nadziejesmile)
              Na KTG jeszcze nie bylam, ale moja lekarka kaze mi zrobic juz na dwa tygodznie
              przed terminem, a z kolei "szkola" z Zelaznej mowi wlasnie to co piszesz...
              No i nie wiem..sad
              Pozdrawiamsmile Grazyna
              • lolalilu Re: Super Położne z Żelaznej 18.03.05, 11:45
                szkoła rodzenia podaje standarowe procedury, a jeśli lekarz prowadzący zaleca
                inaczej to jego trzeba słuchać. On wie jak dokładnie przebiega Twoja ciąża i
                kiedy trzebaby skontrolować cznność skurczową i puls dziecka na ktg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka