malta20 14.04.05, 20:15 Ktoś jeszcze ma zamiar tam rodzić? Ja mam termin na 27 września. może ktoś też sie wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leysa Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 00:59 Ja biorę pod uwagę Międzylesie, ale raczej się nie spotkamy, bo mam termin na koniec lipca Odpowiedz Link Zgłoś
jessi76 Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 12:45 Ja mam termin na 9 sierpnia i myślę o Międzylesiu. Czy któraś z Was już tam była? Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 14:08 ja tez sie tam wybieram. termin mam według OM na 6 sierpnia...ale wg. usg moze byc ciut wcześniej. w szpitalu lezałam w zeszłe wakacje na innym oddziale, na polożnictwie nigdy nie byłam...ale z całego pobytu w szpitalu pozostały mi dobre wspomnienia - o ile mozna mieć takowe ze szpitala. moze do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
malta20 Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 14:07 Ja byłam w 7 tc na patologii ciąży. Jedno moge powiedzieć,że atmosfera w szpitalu jest bardzo miła. Odpowiedz Link Zgłoś
eway11 Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 14:12 witam, ja mam termin ma 26 września, więc może się spotkamy w Międzylesiu )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
orange2005 Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 14:13 Wszystko wsazuje, ze bede tam rodzić. Termin mam na 23 września Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 14:40 Byc może tez tam się wybiorę około 24 - 25 września... Muszę pod koniec sierpnia wybrać się tam na zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Rodziłam w Międzylesiu 15.04.05, 15:14 Urodziłam tam córeczke 11 marca. Polecam szpital, ja byłam bardzo zadowolona. Jak macie pytania służę pomocą ( o ile moja malutka mi na to pozwoli) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: Rodziłam w Międzylesiu 15.04.05, 15:19 pytań oczywiście zawsze mamy mnóstwo na początek: czy były jakieś problemy (moze sama je miałaś albo słyszałaś od innych kobietek), zeby rodzić w sali do porodów rodzinnych lub w tej normalnej ale z mężem (wiem, ze do rodzinnych jest tylko 1, a szpital robi sie coraz bardziej popularny). To samo dotyczy indywidualnej sali poporodowej. I jak jest z łazienkami (przy salach porodowych, pokojach)? Dzieki i gratuluję !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Rodziłam w Międzylesiu 15.04.05, 15:37 Witam W sali do porodów rodzinnych można rodzić w każdej chwili pod warunkiem że już nie jest zajęta,na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Za to można rodzić z mężem na sali ogólnej, tam są 2 łóżka, wtedy poród rodzinny kosztuje 100zł ( na sali rodzinnej 200zł). Jeśli jesteś na ogólnej a zwolni się rodzinna to też można się przenieść, ale powiem szczerze, że w trakcie bóli porodowych jest wszystko jedno jaki jest wystrój sali i kto obok przechodzi)) Indywidualna sala poporodowa chyba na tej samej zasadzie, jak jest wolna to można zajmować.Ja bylam na 5 osobowej. Jest łazienka obok sali porodowej i na oddziale jedna dla całego położnictwa (czyli dla mamuś po porodzie i mamuś w ciaży na patologii). Odpowiedz Link Zgłoś
bruno31 Re: Rodziłam w Międzylesiu 15.04.05, 15:52 I ja tam się wybieram a mam termin na 08.08.2005 i to oznacza że w tym samym terminie możemy się spotkać przynajmniej z hyris i z jessi76, ale mam pewny dylemat czy opłacać położną czy też nie, jaka jest tak naprawdę różnica i czy jest??? Pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Rodziłam w Międzylesiu 15.04.05, 16:03 Nie ma sensu oplacać położnej. Wszystkie są serdeczne. Spędziłam 3 dni naporodówce to trochę się tych położnych przewinęło) Odpowiedz Link Zgłoś
katemama Re: Rodziłam w Międzylesiu 15.04.05, 15:19 Ja tez sie nad tym szpitalem zastanawiam - termin w polowie czerwca (przynajmniej tak wynika z pierwszych USG).Slyszalam ze tam wszystko odnowione jest i mlody zespol lekarzy. To prawda? i czy duzo rodzacych tam jest - boje sie ze mnie odesla a to i tak kawalek drogi od miejsca gdzie mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Rodziłam w Międzylesiu 15.04.05, 15:46 Co do ilosci porodów to rzeczywiście chyba coraz więcej,ale to nie regula, czasami jest spokój, a czasami rodzi się 9 dzieciaczków jednego dnia. Z tego co mówili lekarze to mają średnio 3 porody dziennie. Ale chyba nie odsyłają, ja nie słyszałam o takim przypadku. Szpital jest po remoncie,hotel to nie jest ale dosć sympatycznie, chyba jeszcze w planach jest remont porodówki bo łóżka do najnowszych nie należą. Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 16:02 Moze źle się wyraziłam - chciałam zapytac o to czy często sie zdarzaja przypadki, ze nie ma miejsc - jakie masz doświadczenie z pobytu? Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 15.04.05, 16:11 Wiesz, tak naprawdę to nie jestem w stanie odpowiedzieć czy często są takie przypadki. Jak ja byłam w szpitalu to był trochę gorący okres, ale chyba nikogo nie odsyłali. Może zadzwoń na oddział i spytaj co robią w przypadku nawału rodzących. Podaję telefon 51-35-153 Odpowiedz Link Zgłoś
katka.78 Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 18.04.05, 09:09 Ja już całkiem niedługo się tam wybieram - mam termin na 15.05. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek1978 Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 18.04.05, 10:07 Cześć dziewczyny, Szpital ma bardzo pozytywne opinie, a ponieważ planuję ciążę chciałabym wybrać się (prywatnie) do któregoś z lekarzy ginekologów pracujących w Międzylesiu. Czy macie może jakieś namiary na prywatne gabinety? Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
hyris Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 18.04.05, 10:37 ten temat wałkowałam sama jakiś czas temu. Kilku lekarzy przyjmuje prywatnie w Kol-medzie - przy szpitalu (tel/ 815-68-00), ul. Bursztynowa 2; poszukaj na forum opinii o poszczególnych lekarzach - dziewczyny juz trochę napisały. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annomi Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 22.07.05, 19:25 Ja chodzę do dr Tomasza Makowskiego - ordynatora, przyjmuje w Lecznicy Ursynów - Stokłosy (wizyta 70zł) i w Damianie (wizyta 100zł) Odpowiedz Link Zgłoś
izagrab Re: Która będzie rodziła w Międzylesiu i kiedy? 24.07.05, 19:02 Ja mam termin na 17.10, z usg na 30.10 i bede rodzila w Miedzylesiu Bylam juz 2 razy na poloznictwie w tym szpitalu, raz po wypadku a drugim razem z podowu boli i wszystcy byli bardzi mili i zyczliwi dla mnie. Poznalam tam polozna, p. Cecylie i musze przyznac, ze jest przesympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś