bakaty 27.04.05, 11:05 Co sadzicie o szpitalu na Wołoskiej? Proszę o Waszą opinię. Lekarze, położne, pielęgniarki noworodkowe. Jaka opieka podczas porodu, jaka opieka poporodaowa ect. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlekliczka Re: Prosze o opinie - MSWiA. 27.04.05, 11:38 Będę tam rodzić w lipcu, bo pracuje tam położna, która odbierała mój poprzedni poród. Byłam bardzo zadowolona z jego przebiegu (a mam porównanie, bo przygotowuję się do 3 porodu). Wszystkie położne były miłe. Lekarze różnie, niestety szyła mnie doktor, która za mało znieczuliła krocze i bolało, jakby szyła na żywca. Miałam pecha, bo inne kobiety nie przeżyły tego. Oddział czysty, łóżka i wyposażenie stare, ale sale dla mam z maluchami sporych rozmiarów (w porównaniu z innymi spitalami, które oglądaliśmy) Ostatnio chodzą po internecie niepokojące słuchy o gronkowcu i tragicznych warunkach. Pytałam mojej położnej i powiedziała, że pacjentka zjawiła się tam z gronkowcem, a nie została zarażona. Nie mam absolutnie powodu, aby sądzić, że było inaczej, tym bardziej, że szpital nadal przyjmuje porody. Byłam tam 2 tygodnie temu na "inspekcji". Planują przeprowadzenie remontu, ale nie wiadomo, czy będzie w wakacje czy pod koniec roku. 2 lata temu za rzadko wymieniali podkłady na prześcieradło i wkładki jałowe, nie doprosiłam się o czyste prześcieradło. Początkujące mamy mogą poczuć się osamotnione, bo rzadko pielęgniarki pomagają przy dzieciach. Doświadczone mamy docenią swobodę. Dobre jest też to, że przy wypisie ze szpitala mój synek za dużo ubył na wadze i proszono mnie, abym przy zdjęciu szwów przyniosła go na kontrolę. Nie zostawiono mnie z tym problemem samą, żebym latała po rejonowych przychodniach z parodniowym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena15 Re: Prosze o opinie - MSWiA. 28.04.05, 22:32 Moja siostra rodziła dwa razy na Wołoskiej i była zadowolona. Sale duże jak pisała koleżanka. Ja rodzę w lipcu i też chciałam w MSWiA ale mój kochany małżonek uparł się na Solec, a tam znowu podobno przepelanienie. zresztą czytałam, że najczęściej wybierająten szpital. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annkall Re: Prosze o opinie - MSWiA. 13.05.05, 23:30 słyszałam ze tam wszystko jest platne łącznie z pobytem.czy to prawda?ile kosztuje znieczulenie zo? Odpowiedz Link Zgłoś
adju Re: Prosze o opinie - MSWiA. 28.04.05, 23:12 Rodziłam tam rok temu i jestem bardzo zadowolona. Sale czyste, obszerne.Położne (każda jedna choć nie byłe opłacone)były bardzo miłe i pomocne. Szył mnie dr. Zakrzewski bardzo sympatyczny-prowadzi tam szkołę rodzenia do której chodziłam (niewarto-tyle samo albo i więcej dowiesz się z Forum). Bez problemu dostałam prześcieradło, podkłady. Mogłam liczyć na pielęgniarki które zajęły się synkiem gdy np. szłam się kąpać. Co ważne w tym szpitalu dzieci kąpią połozne. Jakbym miała po porodzie jeszcze kąpać synka to chyba by się to nienajlepiej skończyło Bardzo drogie znieczulenie-650 zł nie korzystałam z racji ceny a nie dlatego że taka dzielna jestem Jakbyś miała jeszcze pytania to śmiało pisz Pozdrawiam Justa Odpowiedz Link Zgłoś
marlena15 Re: Adju mam pytanko 28.04.05, 23:26 Własnie słyszałam o szkole rodzenia prowadzona przez dr Zkrzewskiego czy możesz mi podac jakiś kontakt, lub gdzie się dowiedzieć ? dzięki Marlena Odpowiedz Link Zgłoś
celeste Re: Adju mam pytanko 29.04.05, 10:32 Podaję linka do strony szpitala, a właściwie podstrony o oddziale położniczym, są tam informacje również nt. szkoły rodzenia. www.cskmswia.pl/index.php?option=content&task=view&id=45&Itemid=50 Odpowiedz Link Zgłoś
lukaski2 Re: Prosze o opinie - MSWiA. 29.04.05, 14:50 Właśnie dziś wróciłam z tego szpitala do domciu (niestety jeszcze z dzidzią w brzuszku). Uprzejmie donoszę, że dwa dni temu zostały tam wymienione łóżka i szafeczki na nowiusieńkie. Co do gronkowca to ponoć był ale na początku kwietnia pozbyli się go (oddział był przez kilka dni zamknięty i przeprowadzano likwidacje...). Osobiście leżałam na patologii więc nie mogę wypowiedzieć się o położnych na porodówce czy siostrach noworodkowych ale dziewczyny z pokoju po porodzie chwaliły sobie ich opiekę. Podobało mi się to ze nie ma zadnego problemu by zostawic dziecko pod ich opieka np. jak idziesz sie kąpać. Nie ma tez problemu z dokarmianiem dziecka jak nie ma sie pokarmu, siostry sa cierpliwe i wyrozumiale. Lekarze bardzo kompetentni i bardzo wazne wg mnie ze nie traktuja Cie przedmiotowo. Przepływ informacji między personelem zdumiewająco dobry. Ponadto w kuchni do naszej dyspozycji jest czajnik i herbatki HIPP dla ciężarnych jak i matek karmiących... Życzę lekkich porodów. Iwona i 38tc brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
ninonka Re: Prosze o opinie - MSWiA. 29.04.05, 15:11 A ile kosztuje poród rodzinny na Wołoskiej? Czy sa jakies problemy z dostaniem sie do tego szpitala, skoro to szpital resortowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: Prosze o opinie - MSWiA. 29.04.05, 15:18 porod rodzinny 100zl [pisza ze trzeba miec szkole rodzenia]a i ze przyjmuja ze skierowaniem,ale jak masz stamtad lekarza to cie przyjma na 100% no chyba zeby byl jakis niesamowity nawal pacjentek... Odpowiedz Link Zgłoś
moni_011 Re: Prosze o opinie - MSWiA. 29.04.05, 17:32 to nie jest zaden szpital resortowy, teraz przyjmuja tam kazdego...... Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: Prosze o opinie - MSWiA. 29.04.05, 19:24 jak sa miejsca to tak ale zauwaz ze caly czas wisi kartka ze nie ma przyjec Odpowiedz Link Zgłoś
bikusia Re: Prosze o opinie - MSWiA. 29.04.05, 20:15 Pytałam się o miejsca swojego lekarza prowadzącego, który pracuje na Wołoskiej i odpowiedział mi, żebym się nie martwiła, przyjmą mnie. Można wnioskować, że mają kilka rezerwowych miejsc dla swoich pacjentek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekliczka o dokarmianiu parę słów dodatkowo 30.04.05, 09:28 od paru lat w szpitalach jest tendencja do nie udzielania matkom informacji na temat sztucznego mleka. Bo to takie nowoczesne. Po pierwszym porodzie na Solcu, mimo moich pytań o sztuczne mleko, powtarzano, że mam karmić naturalnie, bo to mój obowiązek. Nie spałam w rezultacie przez całe 3 dni pobytu w szpitalu, bo mały był non stop przy piersi. Byłam wykończona i bezradna. Po drugim porodzie w MSWiA, kiedy pielęgniarka zobaczyła, że 2 dni nie śpię (niestety wypływało bardzo mało mleka i drugi synek ssał non stop), zapytała, czy chcę, aby go dokarmiła. Mogłam odmówić, ale nie zrobiłam tego i pospaliśmy razem szczęśliwie 4 godzinki. I od razu po przewiezieniu do sali nie zostawiają ci dziecka, dają ze dwie godzinki odsapnąć. Myślę, że to jest ok, choć zdania mam są podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 MSWiA 01.05.05, 11:29 Rodziłam tam w styczniu i jestem zadowolona, zwłaszcza z porodu z Magdą Pitorowską (jeśli drugi raz to tylko ona ). Poza tym personel noworodkowy oceniam średnio dobrze ale to moja subiektywna ocena, czysto i baaardzo ciepło Za poród w sali ogólnej płaciliśmy 100 zł, a w osobnej płaci się 280 zł, 25 zł ubranko dla męża. Ja bardzo polecam, a z tym karmieniem to również się podpisuję pod wypowiedzią wlekliczka, wręcz nalegają aby karmić naturalnie, ja również miałam problem pierwsze dwa dni, ale potem jakoś poszło za to w domu było gorzej ale to inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra.baginska Re: Prosze o opinie - MSWiA. 01.05.05, 21:32 Ja rodziłam na Wołoskiej rok temu. I szczerze polecam zwłaszcza jesli wymienili łóżka i szafki. Zadowolona byłam ze wszystkiego, ale oczywiście zależy to od oczekiwań. Mnie odpowiadało, że moge oddać synka pod opiekę Pań od noworodków i mogę się pójść spokojnie wykąpać i mam do pomocy męża. Też nie wyobrażam sobie samodzielnej kąpieli zaraz po porodzie, a do tego to była chwila wytchneinia. Kłopotów z karmieniem nie miałam, ale koleżanka z pokoju i owszem. Dostała wsparcie i pomoc. Choć z pewnością zależy to od zmiany. Zdarzyło mi się jedno nocne starcie z Panią pielęgniarką, która po moim zaznaczeniu, że naprawdę nie mam siły w porę się opamiętała. Jeśli chodzi o opiekę nad maluchami. To było dla mnie najważniejsze przy wyborze szpitala i nie zawiodłam się. Wręcz zastanawiałam się do statniej chwili czy nas wypiszą wtedy co obiecali, bo maluchy były cały czas kontrolowane. Najmniejsza wątpliwość i trach... Taka para (mam z dzidzią) nie wychodzą do domu. Wtedy to było przerażające (bo wogólę nie znoszę szpitalai, a do tego jeszcze z nocowaniem bryyyyy). Jednak na rozum wiedziałam, że to najlepsze co może być. Przy wypisie dostała szczególowe informacje co kiedy i jak ma być skontrolowane ( synek miał asymetrię ułożeniową). Jedyne co to kolacja o 18 była dla mnie raczej obiadem, ale to zależy od trybu życia Polecam. Poród wspominam b. dobrze i z pewnością, gdyby pojawił się kolejny człowieczek w moim życiu, to znów pojawiłabym się na Wołoskiej. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
michel44 Re: Prosze o opinie - MSWiA. 05.05.05, 22:31 WItam!!! Rodziliśmy 17 kwietnia - i pragnę bardzo serdecznie pozdrowić Wszystkich pracujących w Klinice Położnictwa i Ginekologii Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA. Jesteśmy z żoną pełni uznania dla kwalifikacji, precyzji, doświadczenia i życzliwości całego personelu. I Ona, i nasza córeczka Basia otoczone były opieką medyczną na wysokim poziomie. W wielu sytuacjach (przy trudnościach z karmieniem, pielęgnacji niemowląt itd.) nieoceniona była pomoc, humor i mądry dystans lekarzy pediatrów i pań pielęgniarek. To nie żart! Takich rzeczy nie sposób nie dostrzec i nie docenić! Szczególnie ciepło pragniemy podziękować pani położnej Hannie Wroniewicz, która fachowo prowadziła poród i skutecznie zmniejszyła stres! Szczerze polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś