justin301 29.04.05, 15:26 Chciałabym prosić o kontakt i opinie na temat Szpitala Rydyiera w Łodzi, interesuje mnie wszystko. Jak to jest z tą szkoła ordzenia z porodem. Jaki jest koszt zzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
married Re: Rydygier w Łodzi 29.04.05, 17:45 W zeszłym roku w maju leżałam tam na ginekologii. Na tablicy ogłoszeń znalazłam komunikaty m.in. o porodzie rodzinnym. Położna oddz. Irena Lesiewicz od 8.00 do 15.00 lub tel. 632-34-65 wew. 124. Nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale możesz spróbować zadzwonić do tej położnej i zapytać o wszystko co cię interesuje. Ja rodziłam tam 5 lat temu i byłam zadowolona. Ale minęło jednak trochę czasu i mogło się pozmieniać. Drugie dziecko rodziłam w CZMP. Było całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Rydygier w Łodzi 29.04.05, 18:54 zoo w Rydygierze kosztuje ponoć 400 zł, sala do porodów rodzinnych 500 zł ( chyba że uczęszcza się do szkoły rodzenia przy szpitalu , to wtedy płaci się mniej + oczywiście opłata za szkołę = razem też ok 500zł) Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi 30.04.05, 22:20 jelonek72 napisała: > zoo w Rydygierze kosztuje ponoć 400 zł, sala do porodów rodzinnych 500 zł ( chy > ba że uczęszcza się do szkoły rodzenia przy szpitalu , to wtedy płaci się mniej > + oczywiście opłata za szkołę = razem też ok 500zł) A jakie jest Twoje zdanie na ich temat? Masz może jakieś doświadczenia? Czy mogłabyś się do mnie odezwać na maila: justynatob@interia.pl. Będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi 30.04.05, 22:18 Dzięki bardzo. Poszłam tam w końcu. Nie mogę wyjść ze zdziwienia dla cen - szkoła jedyne 200, zzo jedyne 400 zł. okropność. Niby taki szpital przyjazny dziecku. Ja niestety nie znam w ogole lekarzy w łodzi. Czy mogłabyś się ze mną skontaktować - mój email: justynatob@interia.pl. Będę bardzo wdzięczna. muszę w końcu podjąć jakąś decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu29 Re: Rydygier w Łodzi 06.05.05, 08:08 część. ja także chcę rodzić w Rydygierze. Termin mam na 15,06 Chodzę tam do dr Jankowskiej(młoda lekarka i przejmuje się swoimi pacjentkami) wcześniej chodziłam do Rogowskiego i mam dość złe wspomnienia dlatego zmieniałam lekarza. Wiem też że możesz udać się z wizyta do szpitala i poprosić o info. które cię interesują. Jezeli nie będzie żadnego porodu to będziesz mogła zobaćyć sale porodową. Ja osobiście zastanawiam się nad położną która mogłaby być przy mnie. Czy może któraś z was mogłaby mi jakąś polecić? dzięki za ewentualne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
asiafk Re: Rydygier w Łodzi 01.05.05, 20:11 Witaj, na tym forum www.mnm-forum.com znajdziesz trochę dziewczyn z Łodzi i wątek o łódzkich szpitalach. Ze szpitala Rydygiera polecam Ci dra Baradyna. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: do asfian 01.05.05, 23:06 Dzięki, poznałam go jak leżałam pare dni na ginekologii. Zastanaiam się nad porodem w tym szpitalu, bo muszę się za chwilę zapisać do szkoły rodzenia, więc muszę się zdecydować, a już sama szkoła tam trochę kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: do asiafk 01.05.05, 23:07 zrobołam błąd w odpowiedzi dla ciebie, przeczytaj ten wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
ada112 Re: Rydygier w Łodzi 03.05.05, 12:43 Cześć.Ja będę rodzić w Rydygierze, termin mam na 25 maja. Jestem też po wstępnej rozmowie z panią anastezjolog na temat znieczulenia zzo.Szpital widziałam od środka i choć oddział mały to bardzo miła atmosfera. Po porodzie mogę napisać coś więcej na temat tego szpitala. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi do ada 112 03.05.05, 22:05 Dzięki bardzo z dużym zainteresowaniem czekam na szczegóły. W razie czego mój mail: justynatob@interia.pl Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ila_4 Re: Rydygier w Łodzi 03.05.05, 18:29 Co do cen. normalnie zzo koszt- 400, sala do intymnego 500, jeśli się chodzi do szkoły rodzenie- 200 zł, to koszt zzo 300, a sali 350. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
osimek Re: Rydygier w Łodzi 03.05.05, 19:25 Witaj Nie bardzo zgadzam sie z ila_4 co do cen zzo po szkole rodzenia, bo mi powiedziano,ze nie ma znizki. Bez szkioly rodzenia za zzo w lutym zaplacilam 400zl. Ja osobiscie polecam dr Rogowskiego prowadzil od poczatku moja ciaze,w przychodni przyszpitalnej przyjmuje w piatki. Natomiast Baradyn polecany wczesniej, przyjmuje tylko prywatnie.Personel w szpitalu jest mily, choc jesli ty na nich krzyczysz czy odnosisz sie nie kulturalnie - nie licz na pomoc. Na sale poporodowa nie maja wstepu najbllizsi Ty mozesz wyjsc na korytarz i porozmawiac z rodzina, ale oczywiscie bez dziecka. Pozdrawiam (wrazie pytan pisz na adres gazetowy) Asia Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi do osimek 03.05.05, 22:11 dzięki bardzo za odpowiedź. Może po prostu ktoś nie byl zyczliwy i specjalnie tak walnęli, że 400 zł. Może trzeba specjalnie dopytaći trochę się podroczyć. No sama nie wiem. Mnie powiedzieli, że jak się chodzi do szkoły rodzenia to coś tam później ejst taniej ale co i o ile to już nikomu się nie chciało mnie informować. Z Baradyem mialam już do czynienia. W pierwszym momecie nie robi dobrego wrażenia ale po kilku dniach pobytu w szpitalu na ginekologii nabrałam zaufania, bo obszedł się ze mną bez zastrzeżeń. Śmieszna sprawa z tym Rogowskim, bo umówiona jestwem od jakiegoś czasu na przyszly piątek, to teraz już wiem dzięki Tobie do kogo. Tak się tylko z rozżaleniem zastanawiam na co idą te nasze składki, jak później człowiek chce urodzić dziecko w szpitalu to drugi raz musi płacić. I nie wiem, kto nadał im ten tytułu Szpital przyjazny dziecku, skoro to w sumie kosztuje co by nie mówić sporo pieniędzy. spróbuję do Ciebie napisać na prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi do osimek - Asi 03.05.05, 22:13 Czy moglabym prosić o Twój gazetowy mail, bo nie jestem pewna czy to bedzie osimek@gazeta.pl? Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
osimek Re: Rydygier w Łodzi do osimek - Asi 11.05.05, 15:20 Tak to jest moj emil, sorry ze sie nie odzywalam ale moja corcia mnie pochlonela calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
monik38 Re: Rydygier w Łodzi 05.05.05, 09:44 dziewczyny miedawno czytałam na forum że Rydygier ma być zakmnięty na 3 miesiące od czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi do monik38 05.05.05, 23:09 do diabla czyli chcieli mnie naciągnąć na tą szkołę rodzenia za 200 zł a później spadówa, no nieźle, będę sie musiała dowiedzieć jak to jest. A gdzie czytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zazu29 Re: Rydygier w Łodzi do monik38 06.05.05, 08:16 część. ja także chcę rodzić w Rydygierze. Termin mam na 15,06 Chodzę tam do dr Jankowskiej(młoda lekarka i przejmuje się swoimi pacjentkami) wcześniej chodziłam do Rogowskiego i mam dość złe wspomnienia dlatego zmieniałam lekarza. Wiem też że możesz udać się z wizyta do szpitala i poprosić o info. które cię interesują. Jezeli nie będzie żadnego porodu to będziesz mogła zobaćyć sale porodową. Ja osobiście zastanawiam się nad położną która mogłaby być przy mnie. Czy może któraś z was mogłaby mi jakąś polecić? dzięki za ewentualne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
osimek Re: Rydygier w Łodzi do monik38 11.05.05, 15:26 hejka Mi kolezanka polecala Teresa Hagen, mam do niej telefon. Co prawda ja z jej uslug nie korzystala, Jesli chcesz do niej teflefon to napisz na emila gazetowego, bo skrzynke sprawdzam codziennie a na forum nie wchodze kazdego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monik38 Re: Rydygier w Łodzi 06.05.05, 17:45 o tym że będzie zamknięty Rydygier czytałam niedawno na tym forum. Podobno ma być tam remont. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu29 Re: Rydygier w Łodzi 06.05.05, 18:39 może lepiej zadzwonić i zapytać czy rzeczywiście jest to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi 06.05.05, 20:48 ja tam idę na wizytę w przyszły piątek to zapytam i napiszę czego się dowiedziałam, bo jak już się zdecydowałam na szpital i jaoś przeboleję wydatki na szkołę rodzenia i inne ewentualne to takie rzeczy, że remont i w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu29 Re: Rydygier w Łodzi 06.05.05, 21:28 ja dopiero będę widziała się ze swoja dr 18,05 więc będę ci justin301 bardzo wdzieczna za wiadomość chyba że dowiem się czegoś wcześniej to też dam znać. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zazu29 Re: Rydygier w Łodzi 09.05.05, 16:13 chciałam zdementować plotkę dotyczącą zamknięcia szpitala od czerwca z powodu remontu. Wiem na pewno że szpital nie zostanie zamknięty w czerwcu. Możemy odetchnąć i spokojnie oczekiwać naszych czerwcowych dzidziusiów. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwax Re: Rydygier w Łodzi 11.05.05, 17:32 Odnośnie Rydygiera Faktycznie zzo kosztuje tam 400 zł (potwierdzone przez lekarza, konkretnie Baradyna). Chyba, że masz cc to wtedy przysługuje Ci jakoby z urzędu. Co do szkoły rodzenia - spokojnie możesz sobie odpuścić ten wydatek. Sale małe, niewygodne, panowie podczas ćwiczeń wypraszani na korytarz czytają ulotki a kobitki same ćwiczą z braku miejsca. pozostałe informacje nie inne niż we wszystkich książkach. Jedyny plus - można zobaczyć porodówkę. Wiadomości z drugiej ręki - od bardzo dobrej koleżanki. Ja nie chodzę do szkoły rodzenia. Moim zdaniem lepiej pieniądze zainwestowac w połozną niż szkołe rodzenia. Jesli chodzi o remont w szpitalu to jest to prawda! Przeidywany jednak od połowy lipca - wczoraj takich informacji udzieliła mi położna, która będzie przy moim porodzie (sprawdzona przez koleżankę i godna polecenia) Co do samego dr Baradyna, fakt przyjmuje prywatnie, ale ZAWSZE można do niego przyjśc do szpitala w trakcie dyżuru i nigdy nie odmówi pomocy (fakt, czasami można na niego się długo naczekać ) Koszt wizyty prywatnej nie jest duży w porównaniu do wielu innych ginów - to 55 zł. Na USG umawia w szpitalu więc za to już się nie płaci. Do tego bardzo dobry fachowiec, chociaz faktycznie pierwsze wrażenie może być rózne. Co do zniżek nic nie wiem, ale słyszałam taką informację więc może i trochę prawdy w niej jest. jeśli masz jakies watpliwości zapraszam na www.mnm-forum.com, jestem tam pod tym samym nickiem i chętnie podzielę się tym co wiem i dopytam się o jakieś szczegóły w razie potrzeby. Tam tez na priv moge podać namiary na położną itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justin301 Re: Rydygier w Łodzi 13.05.05, 23:16 Byłam dzisiaj na wizycie w tym Rydygierze. Spotkałam dziewczynę, która odradzała mi tam szkołę rodzenia. Faktycznie może lepiej zainwestować w położną. Spotkałam się z tą Panią od tej szkoły rodzenia i jakieś dziwne rzeczy mi mówiła. Bo ja sobie tak wykombinowałam, że chcaiłam do tej szkoły zacząć chopdzić wcześniej. Z tym terminem porodu nigdy nic nie wiadomo, z USG wychodzi mi 2 tygodnie wcześniej, no to skoo 10 spotkań to ja chciałam od 24 albo 25 tygodnia zacząć chodzić. Bo jak płacę to mam zamiar pójść na wszystkie a nie na pięć. Na co Pani do mnie, że nie, bo mi wszystkich ćwiczeń nie pokaże. Zdziwiło mnie to. Poza tym powiedziała mi, że jak się chodzi do szkoły to później ta osobna sala i położna 350 zł a znieczulenie 350 zł. Już nie weim czy jej wierzyć. A tak w ogóle to z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o ten remont. Bo strasznie się wkurzyłam. poszłam na tę wizytę, nie było dziś Rogowskiego a tu pytanie w progu o co chodzi i jak już przyznałam się, że do tej pory to prywatnie chodziłam i pokazałam kat\rtę to usłyszałam zdziwienie, że po co przychodzę. Musiałam więc to klarować. Ale później już było w porządku. Ja mam ten cholerny termin dopiero na wrzesień. Może byśmy się gdzieś umówiły i spotkały. Bardzo chcę ten telefon do tej położnej. Czy mogłabyś dać mi numer gadu gadu albomaila bo ja ni diabła nie umiem na ten priv napisać. Odpowiedz Link Zgłoś