Dodaj do ulubionych

DR.ORTONOWSKA

17.05.05, 12:31
POTRZEBUJE INFORMACJI NA TEMAT TEJ LEKARZ.Z GORY DZIEKUJE.
Obserwuj wątek
    • olimpia.szuwar Re: DR.ORTONOWSKA 17.05.05, 14:11
      Witam smile

Oto co wynika z mojego doświadczenia.

Otóż pani doktor jest osobą specyficzną, kompletnie pozbawioną jakiegokolwiek
      szacunku do pacjentek. Nie zdziw się, jeśli będzie chciała zrobić Ci badanie
      przy uchylonych drzwiach gabinetu albo od czasu do czasu rzuci komentarz w
      stylu "z takimi rozstępami to ja bym się nie zdecydowała na pigułki" albo "i
      tak może pani jeszcze poronić". Jako, że jest osobą starszą, lubi czasem
      traktować młode dziewczyny protekcjonalnie i również wtrącać absurdalne uwagi
      osobiste typu "ta spirala to pewnie ci wypadła dlatego, że ostatnio byłaś dla
      mnie niegrzeczna".
      Oprócz tego badanie wykonuje w przynajmniej dwunastu pierścionkach.

Natomiast muszę powiedzieć, że mi osobiście bardzo odpowiadało jej podejście
      medyczne - tzn. jest przeciwniczką kuracji hormonalnych u młodych kobiet i
      ogólnie do wszelkich problemów ma podejście zdroworozsądkowe, a nie - jak to
      często bywa - histeryczne. Nie będzie faszerować Cię lekami i robić setek badań
      bez powodu ani straszyć możliwymi komplikacjami.

Podsumowując: byłam jej pacjentką przez trzy lata (zrezygnowałam, kiedy zaszłam
      w ciążę, bo wtedy zaczęło mi zależeć), podczas których nigdy mnie nie
      zapamiętała ani nie założyła mi karty i mogę powiedzieć tyle, że nigdy nie
      zdarzyło się nic, co upoważniałoby mnie do zarzucenia jej czegokolwiek jako
      lekarzowi, natomiast osobiście jest raczej dość potworna.

Pozdrawiam
      - Olimpia 38tc
    • puerta4 Re: DR.ORTONOWSKA 29.05.05, 16:58
      Cześć.

Ostatnio miałam wizytę u omawianej tu pani doktor. Nie zbadała mnie, nie
      założyła karty, generalnie była bardzo niemiła. Powiedziała, że na pewno jestem
      już bezpłodna po kilkuletnim zażywaniu pigułek. Żadnego ze swoich błyskotliwych
      twierdzeń nie uzasadniła. Zdążyła za to wyrazić się w jak najgorszych słowach o
      wszystkich ginekologach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka