Dodaj do ulubionych

Szpital Karowa

03.09.05, 23:13
Cześć,
Jestem w 17 tygodniu, ale już robię powoli rozeznanie. Napaliłam się na
Karową i tam mam dr Roszkowskiego. Proszę o informacje czy mając tetrmin
mogę mieć tę pewność że jak się zacznie akcja to nie odprawią mnie z kwitkiem
bo brak miejsc lub przydzielą miejsce na korytarzu. Czy można tam to jakoś
legalnie opłacić i mieć pewność że jak cos się zacznie to nie wyrzuca cię na
ulicę. Na forum czytam dosyć dużo negatywnych opini o tym szpitalu. proszę o
poradę może ktoś słyszał jakieś opinie o moim lekarzu?
Obserwuj wątek
    • sassanka1 Re: Szpital Karowa 05.09.05, 08:19
      Moja koleżanka urodziła tam 2 tyg temu ze znieczuleniem i było ok, jest
      zadowolona. Natomiast Roszkowski - no trudno go nie znać, każda kobieta w
      ciąży chyba słyszy o nim, bo każdy prawie gin proponuje u niego usg. Ja
      osobiście faceta lubie, chociaż uważam, że trochę przesadza z ceną za
      wizytę.Jego ojciec też prof gin, już na emeryturze ale na Karowej właśnie
      pracował.
      • kakak8 Re: Szpital Karowa 05.09.05, 09:06
        no,no, niekoniecznie drRoszkowski z Karowej to nie ten sam co dr Roszkowski od
        usg. ten drugi o ile mi wiadomo pracuje na Czerniakowskiej. to tak w celu
        wyprostowania. myśle że jwśli jesteś zadowolona z prowadzenia ciąży i czujesz
        się bezpiecznie to nie ma co szukać dziury w całym, bo zawsze znajdzie się ktoś
        kto był niezadowolony + mrożąca krew w żyłach historia, a po co ci to jesteś w
        ciąży i potrzebny ci spokój. jeśli chodzi o szpital to trudno powiedzieć,
        lekarz prowadzący zdecydowanie determinuje wybór danego szpitala, ale nic za
        wszelką cenę, ja na twoim miejscu miałabym drugi typ, sprawdzony, jakiś
        szpital. jeśli okarze się że na karowej jakiś korek i miejsca na korytarzu to
        wolałabym pojechać w jakieś spokojniejsze niejsce i od razu dostać łóżko i salę
        i urodzić w spokoju niż być przerzucaą w ostatniej chwili na lożko żeby nie
        urodzić na korytarzu. nie twierdzę że tak jest zawsze, ale jeśli oddział ma 5
        łożek a pacjentek np 8 + mężowie robi się tłok i mało intymnie. dodam jeszce że
        Karowa ma trzeci stopień referencyjności i często sa tam chore kobiety i ciąże
        powikłane.I dlatego "zdrowe" rodzące czują się tam zaniedbane i
        niedopieszczone , ponieważ personel zajmuje się z większą uwagą "ciężkimi
        przypadkami", co z obiektywnego punktu widzenia jest zrozumiałe.
        moja konkluzja jest taka: jeśli masz zdrową , niepowikłaną ciąże, sama jesteś
        też zdrowa to nie pchaj się za wszelką cenę na Karową. w iinych szpitalach też
        rodzą się zdrowe dzieci.Zachęcam do lektóry tego forum.
      • majka995 Re: Szpital Karowa 05.09.05, 13:29
        Małe wyjasnienie jezeli chodzi o dr.Roszkowskiego. Pan dr. który pracuje na
        Karowej to nie jest ten sam dr.Roszkowski który jest takim specjalista od
        usg.Ten spec od usg pracuje w szpitalu przy ul.Czerniakowskiej. Jest dwóch
        dr.Roszkowskich. Jezeli chodzi o szpital na ?Karowej to polecam. Urodziłam tam
        2 dziedi,młodszego syna rodziłam w styczniu tego roku. Miałam swoja opłacona
        połozna i lekarza z tego szpitala prof.Smolarczyka. Nie było kłopotów jezeli
        chodzi o przyjecie do szpitala. Mysle ze jak opłacisz połozna i masz tam
        lekarza to nie bedzie problemów z przyjeciem.To jest link do strony o szpitalu
        www.szpitalkarowa.pl
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka