Dodaj do ulubionych

Poród w Tarnowskie Góry

19.09.05, 14:36
Jestem z Gliwic..i mam pytanko czy bylyscie w Tarn.bo tam przyjmuje moj
lekarz, czy opieka jest ok..i co z polozna?Czy jest jakas godna polecenia?
Pozdrawiam goraco wszystkie MAMUSKIsmile
Obserwuj wątek
    • rybka64 Re: Poród w Tarnowskie Góry 19.09.05, 16:11
      chyba ci chodzi o Stare Tarnowice. Ja tam rodziłam 23 marzec 2004, mąż był
      podaczas porodu i rodziłam przy swoim lekarzu. (Jarolim), ty pewnie chodzisz do
      Tiszlera. Położna była OK. nie badała mnie często podaczas skurczy i dawała
      środki przeciwbólowe bez proszenia. MIałama poród bardzo trudny, było robione
      Vacum, to dzięki mojemu lekarzowi dziecko się urodziło szczęśliwie. Co do
      opieknek dzieci to jest różnie, niektóre są bardzo miłe, a nie które bardzo
      wredne. Ja po porodzie dwa razy zemdlałam, i nie umiałam wstać bo byłam bardzo
      słaba, to niektóre z nich mnie opierdałay, że po porodzie to się powinno od
      razu wstawać. Dopiero lekarz się nademną ulitował i powiedział że jeżeli nie
      mam siły to nie mam wstawać. Dziećmi się w ogóle nie interesują, ja musiałam
      poprosić kolerzankę o pomoc, chciałam żeby przez parę godzin się zaopiekowała
      dzieckiem bo byłam bardzo słaba i nie miałam siły się nim zająć. Pielęgniarki
      miały w dupie to, że dziecko płakało. Dwa dni po porodzie, ledwo chodziłam, bo
      miałam dosyć mocno nacięte krocze i wszystko mnie wciągło. Bałam się, ale nie
      miałam wyjścia i sama musiałam nieć małego do przewijania. Mogłem przecież
      zemdleć. Pielęgoarlo nie chodziły i nie zaglądałty czy dziecko ma mokro. Może
      się to zdarzyło raz lub dwa na dzień. ogółem nie mam miłych wsponiemń co do
      pielęgniarek na oddziale położniczym, pewnie czekały aż dostaną w łapę.
      • gosia0304 Re: Poród w Tarnowskie Góry 20.01.06, 10:42
        ja też rodziłam w marcu z dr Jarolimem, ale mój poród zakończył się ranimacją
        dziecka i jego niedotlenieniem. Tak więc nie mogę powiedzieć, że dr Jarolim się
        sprawdził
    • rybka64 Re: Poród w Tarnowskie Góry 19.09.05, 16:13
      mój numer gg 2280588
      • taternica Re: Poród w Tarnowskie Góry 21.01.06, 10:58
        ojej. A ja mam tam rodzic w maju. Ale sie wystraszylam.
        • monistach Re: Poród w Tarnowskie Góry 21.01.06, 14:01
          taternico, dowiedz się, w jakim dokładnie szpitalu masz rodzić: czy w szpitalu
          nr 1 na ulicy Opolskiej czy na tzw. 'trójce' w starych tarnowicach. czytałam
          już wątek o położnych w tarnowskich górach i było tam wiele pochlebnych i
          ciepłych słów o kilku paniach. moje dwie koleżanki rodziły swoje dzieci i w
          jednym i drugim szpitalu i były bardzo zadowolone. nie denerwuj się na zapas.
          przecież tam urodziło tysiace kobiet, a Ty poznałaś raptem kilka, którym się
          nie podobało. spokojnie !!!
          • taternica Re: Poród w Tarnowskie Góry 21.01.06, 17:36
            Rodzic bede na 3 w Starych Tarnowicach. Na trojce kuzynka rodzila dwojke dzieci
            i nie narzeka, mama rodzila na opolskiej i za bardzo nie byla zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka