n80 19.09.05, 14:36 Jestem z Gliwic..i mam pytanko czy bylyscie w Tarn.bo tam przyjmuje moj lekarz, czy opieka jest ok..i co z polozna?Czy jest jakas godna polecenia? Pozdrawiam goraco wszystkie MAMUSKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybka64 Re: Poród w Tarnowskie Góry 19.09.05, 16:11 chyba ci chodzi o Stare Tarnowice. Ja tam rodziłam 23 marzec 2004, mąż był podaczas porodu i rodziłam przy swoim lekarzu. (Jarolim), ty pewnie chodzisz do Tiszlera. Położna była OK. nie badała mnie często podaczas skurczy i dawała środki przeciwbólowe bez proszenia. MIałama poród bardzo trudny, było robione Vacum, to dzięki mojemu lekarzowi dziecko się urodziło szczęśliwie. Co do opieknek dzieci to jest różnie, niektóre są bardzo miłe, a nie które bardzo wredne. Ja po porodzie dwa razy zemdlałam, i nie umiałam wstać bo byłam bardzo słaba, to niektóre z nich mnie opierdałay, że po porodzie to się powinno od razu wstawać. Dopiero lekarz się nademną ulitował i powiedział że jeżeli nie mam siły to nie mam wstawać. Dziećmi się w ogóle nie interesują, ja musiałam poprosić kolerzankę o pomoc, chciałam żeby przez parę godzin się zaopiekowała dzieckiem bo byłam bardzo słaba i nie miałam siły się nim zająć. Pielęgniarki miały w dupie to, że dziecko płakało. Dwa dni po porodzie, ledwo chodziłam, bo miałam dosyć mocno nacięte krocze i wszystko mnie wciągło. Bałam się, ale nie miałam wyjścia i sama musiałam nieć małego do przewijania. Mogłem przecież zemdleć. Pielęgoarlo nie chodziły i nie zaglądałty czy dziecko ma mokro. Może się to zdarzyło raz lub dwa na dzień. ogółem nie mam miłych wsponiemń co do pielęgniarek na oddziale położniczym, pewnie czekały aż dostaną w łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia0304 Re: Poród w Tarnowskie Góry 20.01.06, 10:42 ja też rodziłam w marcu z dr Jarolimem, ale mój poród zakończył się ranimacją dziecka i jego niedotlenieniem. Tak więc nie mogę powiedzieć, że dr Jarolim się sprawdził Odpowiedz Link Zgłoś
taternica Re: Poród w Tarnowskie Góry 21.01.06, 10:58 ojej. A ja mam tam rodzic w maju. Ale sie wystraszylam. Odpowiedz Link Zgłoś
monistach Re: Poród w Tarnowskie Góry 21.01.06, 14:01 taternico, dowiedz się, w jakim dokładnie szpitalu masz rodzić: czy w szpitalu nr 1 na ulicy Opolskiej czy na tzw. 'trójce' w starych tarnowicach. czytałam już wątek o położnych w tarnowskich górach i było tam wiele pochlebnych i ciepłych słów o kilku paniach. moje dwie koleżanki rodziły swoje dzieci i w jednym i drugim szpitalu i były bardzo zadowolone. nie denerwuj się na zapas. przecież tam urodziło tysiace kobiet, a Ty poznałaś raptem kilka, którym się nie podobało. spokojnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
taternica Re: Poród w Tarnowskie Góry 21.01.06, 17:36 Rodzic bede na 3 w Starych Tarnowicach. Na trojce kuzynka rodzila dwojke dzieci i nie narzeka, mama rodzila na opolskiej i za bardzo nie byla zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś