helga1970 13.11.05, 09:08 Moja siostra pracuje w sanepidzie Wiem , że na oddzilae noworodkowym Bielanskiego znalezionoo bakterie. Byl tam sanepid tydzien temu. n A FORUM przeczytalam ze jest to gronkowiec chcialabym wiedziec czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata48 Re: c.d.Bielanskiego 13.11.05, 10:08 ja mam info z drugiej reki, od kolezanki kolezanki. a wiec niewiadomo. natomiast jutro powinnam miec informacje z pierwszej reki i wtedy napisze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dominikana75 Re: c.d.Bielanskiego 13.11.05, 13:49 Dziewczyny, a czy ktoras z Was bedzie tam wkrotce rodzic?? Moze macie jakies ostatnie info na temat tamtejszych porodow i opieki poporodowej? Wiem, ze we wrzesniu byla na ten temat dyskusja na forum, ale moze cos jeszcze wiecie... Kazda informacja mnie interesuje, nawet ta nie najlepsza jak gronkowiec na oddziale noworodkowym... Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: c.d.Bielanskiego 14.11.05, 18:14 Moja przyjaciolka "z pierwszej reki" nie napisze, bo wlasnie leczy gronkowca, ktorym zarazili jej dziecko w innym szpitalu. Wypisali dziecko jako zdrowe, chociaz mialo wlasnie gronkowca i zapalenie opon mozgowych. Pozdrawiam, zycze zmiany decyzji jesli jeszcze jest na to czas. Odpowiedz Link Zgłoś
renata48 Re: c.d.Bielanskiego 15.11.05, 10:23 a wiec z informacji, ktore ostatnio uzyskalam, ponoc nie ma gronkowca w bielanskim. natomiast rozmawialam z polozna z fundacji rodzic po ludzku, ktora powiedziala, ze nawet gdyby w jakims szpitalu byl, to niewiele sie na to poradzi: szpital trzeba byloby zamknac na 3 miesiace, co jest nierealne. i nawet jak w szpitalu nie ma gronkowca w danym momencie, to chwila potem moze byc. i vice versa. pozdrawiam, renata Odpowiedz Link Zgłoś
kropek77 Re: c.d.Bielanskiego 17.11.05, 23:32 a znacie jakiś sterylny szpital? chętnie tam urodze.. nie ma co siać paniki, jakby się coś działo media już by trąbiły ! chodzę do Bielańskiego do gina, byłam wczoraj- 16.11 i gin zaprzeczył, gronkowca nie ma, a dziecko które umarło- to był jeden z trojaczków, ur. w 31tc, przewieziony do Dziekanowa Leśnego i tam zmarł to są info od lekarza z Bielańskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: c.d.Bielanskiego 18.11.05, 11:07 Do kropki ! ja też byłam 16.11 u gina z bielanskiego i tak samo zaprzeczył a jak się nazywa twój gin moj A. Nowakowski POZDRAWIAM tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20714;29/st/20060201/dt/6/k/482f/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: c.d.Bielanskiego 18.11.05, 13:22 Zaden szpital nie jest sterylny, roznia sie opieka nad noworodkami. Jak moja siostrzenica zlapala sepse na Zelaznej, to wykryli to niemal od razu, leczyli ja od razu i zadnych powiklan nie bylo. A tu dzieciak spedzil 3 dni w domu z zapaleniem opon mozgowych i gronkowcem, bo dopiero jak dostal wysokiej goraczki to rodzice sie zorientowali. Wczesniej wszystko wygladalo normalnie - tyle ze troche plakala. W Bielanskim nie zrobili potrzebnych badan, wyrzucili do domu po 2 dniach a teraz mam nadzieje robia w gacie ze strachu przed prokuratorem i dobrze, bo mam nadzieje ze sie z nim spotkaja. Oni wiedza ze maja gronkowca i nie badaja dzieci?! Zwlaszcza po porodzie z powiklaniami? Ja nie mam pretensji, ze jeden z wczesniczkow nie przezyl, bo to sie zdarza niestety wszedzie, sepsa tez sie zdarza wszedzie, tylko jak widac nie wszedzie sie tym przejmuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ulkad Re: c.d.Bielanskiego 18.11.05, 19:49 Co do wczesniaczka - poczytajcie sobie watek na blizniakach - wydaje sie, ze gdyby dzieci urodzily sie np. na Karowej to jednak inaczej by to wszystko wygladalo. Przeciez on byl najwiekszy z calej trójki, nie byl skrajnym wczesniakiem, mial ponad 1,5 kg wagi. Jesli personel szpitala nie umie obsłuzyc inkubatora, to tak samo przy donoszonym noworodku z jakimis problemami tez nie bedzie potrafil. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek77 Re: c.d.Bielanskiego 01.12.05, 14:57 anita.anita80, sorki z dopiero teaz odpowiadam, chodze do dr. Kaczynskiego, wspanialy czlowiek ! zresztą prowadzi już drugą moją ciaże - 14.09.2004 uodzilam Joasię ale na Czerniakoskiej bo Bielański się remontował ... Odpowiedz Link Zgłoś
miki1004 Re: c.d.Bielanskiego 02.12.05, 21:26 Jak nic nie wies a chce sz po prostu pobajdurzyć to pleć takie bzdury. Z tego co wiem od swojej lekarki to wszystkie potrzebne badania były zrobione a nawet więcej bo matka nie pamiętała jaka infekcje przeszła w ciąży.Nie było żadnego gronkowca. Jak nie wiemy na pewno to nie oskarżajmy nikogo.Gdyby ciebie nazwać brudasem i fleją jak byś się czuła. Rozumiem ze to forum jest po to żeby sobie pogadać ale pleść takie bzdury i szerzyć niesprawdzone plotki to sie nie mieści w głowie i dlatego PROTESTUJĘ.!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropek77 Re: c.d.Bielanskiego 17.11.05, 23:33 acha, mam termin na 26.12 i będe rodzić w Bielaśńkim Odpowiedz Link Zgłoś
dominikana75 Re: c.d.Bielanskiego 18.11.05, 10:27 Prosba o odp. na te pyatnia: czy rodzisz z jakas konkretna polozna?? Jak nazywa sie lekarz, ktory prowadzi Twoja ciaze w Bielanskim?? Ja tez mam zamiar tam rodzic - 5 marca Odpowiedz Link Zgłoś
renata48 Re: c.d.Bielanskiego 18.11.05, 10:35 mnie prowadzi prywatnie dr Ciesielska Goren, z ktorej jestem zadowolona. a polozna to Pani Mirka, na razie jest bardzo sympatyczna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: c.d.Bielanskiego 18.11.05, 14:27 Ja jestem dni po termoinie i tez tam mam rodzić z panią Basią Alerksandrowicz, a mój lekarz to J. Jędra. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Basienka to super kobitka = polecam !!! 18.11.05, 15:34 tez polecam basię Aleksandrowicz- wie babka co robi Odpowiedz Link Zgłoś
dominikana75 Re: Basienka to super kobitka = polecam !!! 18.11.05, 15:59 Dzieki wielkie za info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wandzia1 Re: Basienka to super kobitka = polecam !!! 03.12.05, 23:08 witam, ja urodziłam syncia 27.06.2005 właśnie w Bielańskim . Miałam super położną ANNA Oleksy - bardzo konkretna kobitka i widać że zna sie na robocie (13 lat). Co do szpitala -jestem zadowolona: czyściutko, położne,pielęgniarki chętne do pomocy ale no właśnie tydzień po wyjściu ze szpitala do domku niestety trafiliśmy znwo do Bielańskiego ponieważ mój synek został zarażony w Bielańskim gronkowcem..... no i tydzień spędziliśmy znowu w szpitalu - coś okropnego. Odpowiedz Link Zgłoś
iga75 położna z Biel. 04.12.05, 09:48 Dziewczyny, kiedy nalezy zacząć umawiac się z położną? Mam termin na połowę stycznia - czy już teraz powinnam zadzownić do p/Basi Aleksandrowicz i z nią porozmawiać, czy jeszcze się wstrzymac? I jeszcze jedno - a co jeśli okaże się, że zacznę rodzic w czasie jej dyżuru - zamieni się z koleżanką i będzie tylko dla mnie? albo zaraz po - jak zmęczona będzie wybierać się domu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: położna z Biel. 04.12.05, 12:50 chyba nie ma przeszkody zebys zadzwonila juz teraz, mysle ze to zalezy tylko od Ciebie kiedy sie z nia skontaktujesz, ja zadzwonilam 3 miesiace przed porodem i byl to juz drugi porod z Pania Basia,ona jest mila i chetna do pomocy wiec mysle ze nie bedzie problemu jak skontaktujesz sei z nia juz teraz,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
iga75 izba przyjęć.... 05.12.05, 11:45 jestem przerażona - kilka razy miałam przyjemność być na izbie przyjęć położniczej szp. biel. i zawsze jest tam dziki tłum. Izba mała - a tam zawsze kilka (nawet do 7!) kobiet z brzuszkami i partnerami - z torbami, więc niewątpliwie do porodu....Niezły przerób tam mają, nie ma co...Zastanawiam się, czy jest sens w ogóle liczyć tam na poród, czy może od razu lepiej wybrac mniej oblegane miejsce.....Czy Wy tez macie takie doświadczenia, czy może tylko jak ja tam bywam (w byłam może ze 3-4 razy) to tak się składa, że ciężarnych pod dostatkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wandzia1 Re: izba przyjęć.... 05.12.05, 16:05 Ja rodziłam 27/06/2005 i było podobnie - dzikie tłumy. Dostałam się do tego szpitala tylko dzięki opłaconej położnej która była przy porodzie . Bez opłaconego lekarza albo położnej nie masz co liczyć na to że się tam dostaniesz - jest bardzo dużo chętnych a mało miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: położna z Biel. 05.12.05, 18:36 moja właśnie schodziła z dyżuru (Basia A) kiedy się okazało że zaczęłam rodzić - więc się wróciła z dyżuru i całą noc się mną opiekowała bo rodziłam w nocy ta babka ma niespożytą energię Odpowiedz Link Zgłoś
moms75 Re: c.d.Bielanskiego 05.12.05, 12:43 a ja mam termin na 8 marca i najprawdopodobniej też będę rodzić w Bielańskim Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś