Dodaj do ulubionych

mediconcept wrocław usg 3d/4d

21.11.05, 10:34
Cześć!
Czy Ktoś wykonywał usg 3d/4d w Mediconcept we Wrocławiu? Chciałabym sie tam
umówić, ale nic nie wiem na temat lekarzy no i wogóle czy tam warto. Wiem, że
nalepsze opinie ma Joanitów, ale tam Pani umówiła mnie dopiero na koniec
stycznia, to trochę za późno, nam pasowałoby w 20/21 tc czyli w połowie
grudnia.Mediconcept rejestrują tylko z kilkudniowym wyprzedzeniem. Napiszę
jeśli coś wiecie, będę bardzo wdzięczna za wszelkie info.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • miladzia1 polecacie??mediconcept wrocław usg 3d/4d 21.11.05, 12:10
    • miladzia1 Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 21.11.05, 17:32
      hej Dziewczyny, naprawdę żadna z Was nie robiła usg w Mediconcepcie we
      Wrocławiu? Chyba zacznę się martwić!!

miladzia1 napisała:

> Cześć!
      > Czy Ktoś wykonywał usg 3d/4d w Mediconcept we Wrocławiu? Chciałabym sie tam
      > umówić, ale nic nie wiem na temat lekarzy no i wogóle czy tam warto. Wiem, że
      > nalepsze opinie ma Joanitów, ale tam Pani umówiła mnie dopiero na koniec
      > stycznia, to trochę za późno, nam pasowałoby w 20/21 tc czyli w połowie
      > grudnia.Mediconcept rejestrują tylko z kilkudniowym wyprzedzeniem. Napiszę
      > jeśli coś wiecie, będę bardzo wdzięczna za wszelkie info.pozdrawiam
      • havena Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 22.11.05, 09:06
        Hej!
        Jesli poczekasz cierpliwie do 1.12, to Ci odpowiemsmile Wtedy wlasnie jestesmy
        umowieni na takie USG w Mediconcepcie.

Pozdrawiam,
        Havena
        • miladzia1 Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 22.11.05, 09:11
          super!
          Bardzo Ci dziękuję. A słyszałaś jakieś opinie,czy też umówiliście się w ciemno?
          wW którym idziesz tygodniu ciąży?
          pozdrawiam
          • havena Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 22.11.05, 09:24
            Ide w ciemno. I tak mialam zamiar robic USG 3D, a skoro tam jest taka
            mozliwosc, to skorzystam. Bedzie to polowa 26tc.

Pozdrawiam,
            Havena
            • miladzia1 Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 22.11.05, 09:39
              My z mężusiem wybieramy się około 14 grudnia, to będzie 21 tc. Już się nie mogę
              doczekać. Będę czekać niecierpliwie na Twoją recenzję. Pozdrawiam Cię ciepło i
              życzę powodzenia.
    • anetapc Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 22.11.05, 13:35
      Hej, dziewczyny!
      Tylko piszcie swoją opinię na forum, bardzo Was proszę, a nie na privasmile Też
      chętnie dowiem się, jak jest Wasza opinia o tym USG.
      • miladzia1 Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 02.12.05, 10:18
        hej Havena!!
        i jak tam po usg??
        • olcia331 Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 03.12.05, 16:29
          Ja też jestem bardzo ciekawa.
          Ola Wiktorek 22.09.03 i dziewczynka 30tyg.
          • anetapc Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 05.12.05, 09:33
            Ja również, dlatego podnoszę wąteksmile
        • havena Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 05.12.05, 10:00
          Hej!
          Przepraszam, ze dopiero teraz, ale bylam strasznie zakrecona... Do rzeczy. To
          USG robil nam dr Mydlowski. Trwalo ok. pol godziny. Wszystko pokazywal i
          tlumaczyl. A trzeba bylo tlumaczyc, bo generalnie widac troche gorzej niz na
          filmikach pokazanych w sieci. Ale jak sie wie, na co patrzec, mozna zobaczyc
          buzke, raczki, nozki, brzuszek itd. Mialam wrazenie, ze nie jest to sytuacja
          komfortowa dla dzidzi, bo caly czas zaslaniala buzke raczkami, badz wpychala
          paluszki do ust. W ogole strasznie sie wiercila. Mamy nagrana plyte DVD (daja
          swoja) i jedno zdjecie czarno-biale. W zasadzie, nie widzialam jeszcze dobrego
          zdjecia buzi dziecka. Wszystkie przypominaja mi - bez obrazy - tzw. 'spiace
          zdjecia'. Wiecie, o czym mowie, prawda?
          Niemniej jednak milo bylo popatrzec sobie na akrobacje maluszka i mysle, ze to
          fajana pamiatka. Jesli ktos ma 'wolne' 150 zl, to goraco polecamsmile Mamy w domu
          7 letnia corcie, ktora z zainteresowaniem podgladala siostre.
          Aha, USG robilismy dokladnie w polowie 26tc. Pan doktor posprawdzal tez
          prawidlowosc budowy dziecka. Nie robil nam przeplywow, bo polowkowe mielismy
          miesiac wczesniej. Ale pytal na poczatku, czy ma to robic.
          Jesli macie jakies pytania, chetnie odpowiem.

Pozdrawiam,
          Havena
          • miladzia1 Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 05.12.05, 10:54
            No to rewelacja, że jesteś zadowolona! Strasznie sie martwiłam jak to będzie,
            ale teraz jestem juz spokojniejsza. My jesteśmy umówieni do dr Marty, to będzie
            usg połówkowe, mam nadzieję, że będzie szczegółowe i wszystkiego się dowiemy,
            czy Dzidziuś jest zdrowy, to najważniejsze, czy rozwija się prawidłowo i kto
            wie, może poznamy płeć, to będzie połowa 21 tc więc myslę, że szansa juz jest.
            A powiedz havena jaka atmosfera? Musiałaś wyciągać info od lekarza, czy był
            kompetentny i wszystko wyjaśniał sam? Juź nie mogę się doczekać. Ostatnie usg
            robiliśmy prawie dwa miesiące temu, więc to już sporo czasu. Co prawda Maluszek
            dokazuje w brzuszku nieźle, ale jak lekarz potwierdzi, że ok to wtedy będziemy
            spokojniejsi. Dzięki Havena za info. Pozdrawiam
            • anetapc Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 05.12.05, 12:53
              Dzięki za informacje!!! Właśnie, jakie wrażenie sprawili na Tobie? Ile czasu
              musiałaś czekać na badanie od momentu rejestracji? Czy lekarza sama wybierałaś,
              czy "narzucają" z góry? Czy mówią, w którym tygodniu ciąży najlepiej robić to
              badanie, by pięknie było widać dzieciątko?
              • havena Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 05.12.05, 21:57
                Hej!
                Rejestrowalam sie dokladnie 2.11. Termin USG mialam polaczony z nastepna wizyta
                (za cztery tygodnie), wiec nie wiem czy mozna szybciej (podejrzewam, ze mozna).
                Najlepiej zadzwonic i sie upewnic. Doktor, ktory robil nie jest moim
                prowadzacym, wiec niejako mi go 'narzucili'smile Co do dogodnego do badania
                tygodnia ciazy, nie moge Ci doradzic... Moze zapytaj swojego gina? Zdania sa
                podzielone, jak widac na grupie.

Pozdrawiam,
                Havena
            • havena Re: mediconcept wrocław usg 3d/4d 05.12.05, 21:53
              Hej!
              Bylam z mezem, jak zwykle zreszta (nie chce mi facet odpuscic...). Pan doktor
              caly czas nawijal, nie trzeba bylo go prowokowac. Omawial wszystko szczegolowo.
              Oboje wyszlismy zadowoleni.

Pozdrawiam,
              Havena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka