Dodaj do ulubionych

Tychy - jak jest?

13.12.05, 13:17
Dziewczyny czy wiecie, co ostatnio dzieje się w Tychach? Rodziłam tam 3 lata
temu, byłam bardzo zadowolona. Chcialabym wiedziec jednak, czy cos sie nie
zmienilo w ostatnim czasie. Prosze, podzielcie sie swoimi doświadczeniami!
Na poród będę jechala z Bielska!

Pozdrawiam, magda /38 tydz/
Obserwuj wątek
    • anbull Re: Tychy - jak jest? 13.12.05, 15:26
      a czemu nie Bielsko?

Ja też jestem z Bielska i u tu stety/niestety zostaje. Teraz jestem w 36tc i
      jestem ciekawa czemu tak Cię ciągnie do tych Tych. Jak masz jakieś konkretne
      powody by nie rodzić w BB to napisz proszę.
      Ania

ps
      a sprawdzałaś wyszukiwarkę? tam chyba coś jest o Tychcach
      • magdalenkad Re: Tychy - jak jest? 13.12.05, 16:13
        Jezeli nie dalabym rady dojechac do Tychow, zostalabym na Wyspianskiego.
        Wojewodzki poznalam zbyt dobrze i na pewno tam nie bede rodzic.

W Tychach rodzilam Tymka, chcialam rodzic w wodzie. Mialam zaufanie do
        tamtejszych lekarzy i bylam bardzo zadowolona z porodu... tyle... jezeli
        odpadlby szpital i w Tychach, Wyspianski bylby przepelniony - to jechalabym do
        Cieszyna.
        • anbull Re: Tychy - jak jest? 14.12.05, 10:16
          to mamy chyba odmienne zdania...

Ja do ubiegłego tygodnia też myslałam jedynie o Wyspieńskim, do momentu gdy nie
          byłam na wizycie u kardiologa w związku z omdleniem w I trymestrze i ów lekarz
          nie uwierzył mi, że leżąc w szpitalu po tym zdażeniu, właśnie na Wyspiańskiego,
          nie miałam zrobionego nawet ekg, ani innego badania serca (teraz wyszło, że mam
          wadę serca naszczęście ponoć mało znaczącą). I o to jestem na nich zła, bo
          przleżałam tam 3 dni i nic z tego nie wynikło, nikomu nie chciało się szukać
          przyczyn omdlenia.

Na początku ciaży też myślałam o porodzie w wodzie, potem lekarz prowadzący mi
          to wręcz obrzydził,a teraz znów wracam do myśli o porodzie w wodzie, ale u mnie
          w grę chodzi jedynie Bielsko bo nie mam auta, by dojechać do Tych. Dlatego jak
          możesz to napisz dlaczego u Ciebie Wojewódzki odpada? Będę b.wdzięczna
          • magdalenkad Re: Tychy - jak jest? 14.12.05, 10:34
            Wiesz, ja mam podobne doświadczenia zz wojewódzkim - dostalam skierowanie do
            tegoz spzitala, bo Tymek uderzył mnie główką. Kilka dni tam leżałam, nie
            zbadano mnie ani razu, olano zalecenie lekarza, dotyczace konsultacji z
            chirurgiem ortopeda. Bol byl coraz silniejszy...

Ostatni, beadc w szpitalu w Bytomiu okazalo sie, ze to przepuklina i jest to
            powazna sprawa, apmietajac o ciazy. Rozwiazanie moze nastapic przez CC.

Mysle, ze o szpitalach decyduja zdobyte przez nas doswiadczenia. Przez nas, lub
            znane nam osoby... dlatego tak wiele opinii... w wojewodzkim w tej ciazy
            lezalam dwa razy, znam stazystow z tego szpitala.... nie polecaja. Choz warunki
            rewelacyjne.
            • anbull Re: Tychy - jak jest? 14.12.05, 10:54
              i co wybrać?? co człowiek to opinia....

A orientowłaś się może na temat porodu w wodzie w wojewódzkim? nigdzie nie
              znalazłam żadnych informacji
            • 1975_10.24.t Re: Tychy - jak jest? 14.12.05, 13:03
              w Tychach jest jednym słowem rzeżnia i ubojnia ciężarówek!!!!
              trzymaj się
              • julicica Re: Tychy - jak jest? 15.12.05, 12:12
                Boże co ty piszesz ja mam tam rodzic juz niedługo pisałam tu na forum i
                prosiłam o opinie i były one raczej pozytywne , ja rodziłam 4 lata temu w
                tychach z porodówki mam raczej miłe wspomnienia gorzej z położnictwem i odd.
                noworodków, ale jak ty tak piszesz to mnie sie coś zrobiło , napiszcie prosze
                więcej co tam takiego sie dzieje, to zapytam mojego pana doktora on raczej jest
                szczery w tych sprawach .
    • julicica Re: Tychy - jak jest? 16.12.05, 08:30
      no co jest z wami odpowiedzcie mi prosze o tych tychach, co tam sie takiego
      teraz dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka