Dodaj do ulubionych

Zabrze klinika Traugutta???

06.02.06, 10:34
Cześć, jestem dopiero w 10tc, ale juz myślę o szpitalu w którym bym chciała
rodzić, czy wiecie coś na temat porodu w klinice w Zabrzu na Traugutta?Ja juz
tam leżałam w zeszłym roku,bo miałam laparoskopię, w zwiazku z problemem z
zajsciem w ciąże, ale chciałabym sie dowiedzieć czegoś na temat porodówki?
dzięki bardzo z góry za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • halinka20 Re: Zabrze klinika Traugutta??? 06.02.06, 14:11
      witaj!!
      bardzo zdecydowanie odradzam. Trafiłam tam dwa miesiące przed porodem w ogólnym
      stanie zdrowia bardzo dobrym tylko ze skokami cukru (wyszło w trakcie badania z
      glukoza), w trakcie leżenia w tym "szpitalu przyjaznym dziecku" nabawiłam się
      gestozy, depresji (a nie jestem histeryczką), wyszłam po dwóch miesiacach z
      infekcją u siebie (spaprali nawet cc) i co najgorsze u maluszka. Powiem jedno
      wywiedz się ile dzieci urodzonych w tej klinice trafia do Szpitala Dziecięcego
      na 3-go Maja a będziesz wiedziała wszystko, niestety czarna rzeczywistość. Ja
      tam poszłam o mój lekarz prowadzący tam pracuje, i żeby mnie połamało jak tam
      szłam sad(
    • gingi27 Re: Zabrze klinika Traugutta??? 07.02.06, 19:22
      dzięki bardzo, a może ktoś ma jakąś pozytywną opinię?
      • gingi27 Re: Zabrze klinika Traugutta??? 14.02.06, 22:46
        Dziewczyny naprawde żadna nie ma nic do powiedzenia o tym szpitalu?? sad((
        • agawi26 Re: Zabrze klinika Traugutta??? 17.02.06, 11:15
          Hejsmile Dokładnie nie jestem w stanie dziś Ci odpowiedzieć, bo poród dopiero
          przede mną (za jakieś 4-6 tygodni). W tej chwili jestem pod opieką lekarza z
          tego szpitala, odwiedziliśmy też z mężem oddział położniczy, bo chcemy rodzić
          razem (nie ma z tym problemu, jeśli poród przebiega bez zakłóceń).
          Rozmawialiśmy też z położną, była b.sympatyczna, odpowiedziała na każde
          pytanie, oprowadziła po całym oddziale, opowiedziała kilka śmiesznych,
          bardzo "odstresowujących" historyjek z porodów, które przyjmowała. Wiem, że to
          nie odzwierciedla tego, co się będzie działo i co może się wydarzyć za te parę
          tygodni, ale jak chcesz, to się odezwij, podam Ci swój adres mailowy i możemy
          być w kontakcie - za parę tygodni możesz mieć informacje "z pierwszej ręki" smile
          Pozdrawiam smile
    • kachass Re: Zabrze klinika Traugutta??? 17.02.06, 22:57
      Cześć!
      Rodziłam tam w 2003 roku. Miałam cc(zzo), sytuacja okropna, bo nagle dostałam
      krwotoku. Bardzo profesjonalne podejście lekarzy, szybko i sprawnie
      przeprowadzone cc, słyszałam jak lekarze troszczą się o dziecko i o mnie. Po
      porodzie też było nieźle, ale nie najlepiej, bo dopiero jak dziecku spadła za
      bardzo waga, to zaczęto interesować się karmieniem (moim). No i pamiętam też
      brudne podłogi, jakoś mi to utkwiło. Co tam, do dziś wspominam to wszystko
      bardzo pozytywnie. Fajnie też było leżeć na sali z trzema matkami, były
      rozmowy, nawet śmiech.
      • gingi27 Re: Zabrze klinika Traugutta??? 17.02.06, 23:21
        DZIĘKI , juz myślałam, ze nikt tam nie rodzi...., jak byłam na usg ostatnio ,
        to w ciagu pól godziny 3 dziewczyny przyjechały do porodu, czyli ruch w
        interesie jest!Mój mail dobrusiap@op.pl, a gg 8778590, bede wdzieczna za
        wszystkie info, ja jestem z Gliwic, a przewaznie wszystkie moje kumpele rodzą w
        Knurowie i w Pyskowicach, jeszcze raz z góry dziękuje i całuski
        • kachass Re: Zabrze klinika Traugutta??? 18.02.06, 00:26
          Tak, tak, rzeczywiście wiele kobiet tam rodzi. Po cc byłam tam tylko cztery
          dni, ze względu na brak miejsc. Lekarz zapytał czy chcę już wyjść do domu, bo
          jak chcę to mogę(wszystko było ze mną ok), bo mają tyleee porodów. Mam
          nadzieję, że dokonasz dobrej dla Ciebie decyzji, powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka