Dodaj do ulubionych

DO MAM, KTÓRE RODZIŁY NA KASPRZAKA W W-WIE

19.02.06, 19:44
Witam,
Proszę o inormację od mam które rodziły w IMiD na temat warunków na
położnictwie na Kasprzaka.
Proszę o każdą informację.
Jak również o jakiś namiar na super położną z tego szpitala.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kropek47 Re: DO MAM, KTÓRE RODZIŁY NA KASPRZAKA W W-WIE 19.02.06, 20:53
      Dolaczam sie do prosby!!!
    • asiulek_26 Re: do mam,które rodziły na Kasprzaka W W-wie 23.02.06, 19:53
      ja też poszukuję dobrej położnej z Kasprzaka więc również dołączam się do prośby
      • aga_qan Re: do mam,które rodziły na Kasprzaka W W-wie 24.02.06, 11:04

ja wam co prawda odnosnie poloznej nie pomopge,ale o warunkach moge
        opowiedziec.Bede tam lada dzien rodzic, a wczesniej lezalam na patologii i
        wszystko dokladnie obejrzalam i wypytalam. Niestety warunki sa nieciekawe. O
        cenach pisalam w innym watku. Mimo kiepskich warunkow chce tam rodzic,bo zalezy
        mi na b.dobrej opiece dla dziecka, na wszelki wypadek. Mam zamiar za
        inne "luksusy" doplacic. Jesli chcecie wiedziec cos wiecej,pytajcie wink
    • dsz27 Re: DO MAM, KTÓRE RODZIŁY NA KASPRZAKA W W-WIE 25.02.06, 08:24
      Witajcie,

Ja również jestem bardzo zainteresowana opiniami tych dziewczyn, które rodziły
      w IMIDZ ponieważ na 150% sama będę tam rodzić w majusmileBardzo zależy mi na jak
      najlepszej opiece dla mojego synka po porodzie ale nie ukrywam, że chciałabym
      się czegoś więcej dowiedzieć o opiece nad rodzącymismile Dlatego dołączam się do
      prośby i czekam na Wasze posty.

Miłego dnia
    • beata_78 Rodziłam w IMiD 27.02.06, 12:54
      ja rodziłam w maju w IMiD. Nie pamietam nazwisk połoznych, ale moge wam
      szczerze powiedzieć, że wszystkie są super. Wiem ponieważ lezałam na porodówce
      25 godzin i zaliczyłam prawie wszystkie zmiany personelu. Przy mnie urodziło
      się 8 dzieci na łózku obok i słyszałam jak te połżne podtrzymywały na duchu i
      wogóle bardzo pomagały. Ja miałam trudny poród i jestem bardzo wdzięczna, za
      ich opiekę za równo podczas porodu, jak i po porodzie. na oddziale wszytskie
      pielegniarki były bardzo bardzo miłe, nie mogę powiedzieć złego słowa o żadnej
      z nich. Pamietam tylko jedno nazwisko Pani Krystyna Cygan, osoba całkowicie
      oddana swojej pracy. Później poporodzie, cały czas się nami opiekowała (a
      leżałam tam tydzień, a nie
      2 dni) Ona jest chyba kims więcej niz położną, bo cały czas ona chodziła na
      poranne obchody. szczerze polecam ten szpital.
      Przy czym dziewczyny nie bierzcie sali jednoosobowej, bo to nie ma sensu. Ta
      sala jest taka mała i moim zdaniem beznadziejna. Ja rodziłam na ogólnej i
      bardzo polecam, mozna dodawać sobie otuchy z inna mama leżąca obok, a
      tatusiowie moga razem wychodzić na kawkę. Na ogólnej cały czas jest personel, a
      na jedynke przychodza tylko co jakiś czas sprawdzac czy wszystko o.k.
      Jeśli boicie się, że ktoś was będzie widział, to nie ma czego. Cały czas byłam
      osłonięta parawanami, a personel bardzo pilnował intymności pacjentek, żeby
      parawany były odpowiednio ustawione. Sam moment wychodzenia dzidziusia jest
      bardzo krótki, to trwa pare minut, więc zawsze możecie poprosić drugiego
      tatusia jeśli będzie przy innej mamie, żeby wyszedł na chwilkę.

Jeśli chodzi o warunki to dla mnie były o.k. ja np. byłam oglądać porodówkę
      przed porodem i rozmawiałam z połozną, na temat przebiegu porodu, bo bardzo sie
      go bałam. Bardzo polecam zwiedzenie porodówki, bo oni nie robia z tym żadnych
      problemów, a człowiek czuje się pewniej, jak juz wie jak to wygląda.
      Pozdrawiam,
      Beata
      • czarodziejka32 Re: Rodziłam w IMiD 01.03.06, 18:20
        i ja rodzilam na Kasprzaka.sama nie wiem czy polecac czy nie. Nie bylo tak
        zle.na porodowce nawet fajnie(o ile porod moze byc fajny).ja mialam sale 1
        osobowa za 400 zl, trafilam na super polozna- p.Krysie Baron, ktore szczerze
        polecam.Lekarz byl przy ostatniej fazie porodu, mily, kompetentny.Za to opieka
        na poloznictwie- pozal sie Boze.Matki sa wlasciwie zdane, polozne sa w
        wiekszosci malo sympatyczne, a wierzcie mi dziewczyny, ze w tych pierwszych
        dniach po porodzie ma sie rozchwiane emocje i przydalby sie ktos mily.A
        propos-p.Cygan to lekarka nie polozna,rzeczywiscie fajna.Juz pomine warunki
        sanitarne i brak np. czystych przescieradel, ktore maz przynosil mi z domu, ale
        to juz nie wina personelu, tylko bieda sluzby zdrowia.
        A jednak mimo to warto sie zastanowic, czy tam nie rodzic bo opieka nad
        noworodkiem kompetentna, bylam absolutnie spokojna, ze mojemu dziecku nic nie
        grozi.chcecie wiedziec cos jeszcze- pytajcie, bede tu zagladac. Rodzilam we
        wrzesniu.
      • monia9939 Re: Rodziłam w IMiD 01.03.06, 19:21
        Podpisuje sie obiema rekami pod Twoim postem. Ja tez szczerze polecam ten
        szpital.
        • beata_78 Re: Rodziłam w IMiD 02.03.06, 12:09
          Kurcze, ja byłam zachwycona pielęgniarkami, wszystkie były bardzo miłe i
          uprzejme. Ja miałam deprechę i do tego cały czas płakałam bo nie potrafiłam
          przystawić małego do piersi i one bardzo mi pomagały, nawet zawołały doradcę
          laktacyjnego, który bardzo mi pomógł. a potem co 2 godziny zagladały i pytały
          czy tym razem mały zjadł. Nie moge o personelu powiedzieć złego słowa.
          Jak widać zawsze są i będą różne opinie, bo każda z nas oczekuje czegos innego
          i ma różne doświadczenia.
          POzdrawiam,
          Beata
          • agula39 Re: Rodziłam w IMiD 07.03.06, 22:16
            Też tam rodziłam i gdybym miala wybierac szpital ponownie to bez wahania
            wróciłabym do Instytutu. Dodam, że nie zapłaciłam za nic ani grosza, mimo że
            cały dzień spędziliśmy z mężem w oddzielnej sali, cały czas była z nami
            położna, świetna kobieta, nie wiem jak się nazywa niestety, ale na imię ma
            Grażyna, jest w średnim wieku, krótkie włosy, blondynka, bardzo zadbana, w
            okularach. Na położnictwie wszystkie połżne były bardzo pomocne, dużym plusem
            są też obchody doradcy laktacyjnego, jak również to, że w każdej chwili można
            poprosić też o takie spotkanie. Pani Krystyna Cygan to oczywiście lekarz, nie
            położna, jest świetna, choć ja polecam dr Małgorzatę Jędrzejczak i dr Leszka
            Lewandowskiego, do których chodziłam w czasie ciąży a w dniu porodu akurat
            obydwoje mieli razem dyżur na porodówce. Polecam Wam szczerze ten szpital.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka