opal71 06.04.06, 17:50 Bardzo prosze o informacje gdzie Krakowie wykonuja USG 4D czy jest takie w szpitalu na Siemiradzkiego i ile kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elieka Re: USG 4D Krakow 06.04.06, 19:18 www.ultramedica.pl/ baaaardzo polecam. To jedyny taki sprzęt w Krakowie. Na Ujastku co prawda tez mają 3d, ale starszy aparat i mniej fachową obsługę ) Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: USG 4D Krakow 06.04.06, 21:15 powiem tak: cena faktycznie wysoka, ale jak za zwykłe usg połowkowe mam zapłacić 100, to wolę wydać 250 na takie. Jest naprawę warte swojej ceny. Przeżycie niezapomniane, dodatkowo fakt, że dziecko jest przebadane na bardzo szczegółowo i dokładnie, działa naprawdę uspokajająco Dostajesz pełen opis z badania wraz z fotkami i całe badanie nagrane na płytce dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
barbaragoralska Re: USG 4D Krakow 07.04.06, 20:20 Na dzień dzisiejszy nie ma w Krakowie usg 3d. Usg 4 d jest jedynie na Kopernika Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: USG 4D Krakow 07.04.06, 20:31 barbaragoralska napisała: > Na dzień dzisiejszy nie ma w Krakowie usg 3d. Usg 4 d jest jedynie na > Kopernika Naprawdę ??? Ojej ... Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka Re: USG 4D Krakow 07.04.06, 20:57 a nieprawda... www.ultramedica.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: USG 4D Krakow 07.04.06, 23:00 Kartoflanko JA to wiem Koleżanki z wątku też Tylko bgoralaska wie lepiej )) Odpowiedz Link Zgłoś
elieka do barbabrogoralska 08.04.06, 08:48 ciekawe rzeczy piszesz... a www.ultramedica.pl/ ??? To jest pierwsze usg 3d/4d w Krakowie i jak do tej pory najlepsze w Krakowie!!!!!!!!!!! a o tym że takowe jest na Kopernika pierwsze słyszę.... no ale może w między czasie coś się zmieniło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: do barbabrogoralska 08.04.06, 08:57 a ja tylko dodam ze wedlug mojego lekarza - dr Homa - nie bylo sensu robic USG 3d/4d powiedzial ze niewiele wiecej widac niz na normalnym usg a o wiele wieksze promieniowanie dla Dzidziusia dodam ze doktor Homa jest jednym z najlepszych specjalistow ginekologow w Krakowie moze warto sie nad tym zastanowic... Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflanka 3D 08.04.06, 09:30 z tym 3D to jest tak - generalnie w wiekszosci wypadkow nie potrzeba robic , ale USG 3D rozpoznaje wady typu: dysmorfie, wady genitaliow, drobniejsze wady kregoslupa...i chyba sporo innych drobnych wad tez, w moim wypadku 3D to prawdopodobnie konieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Poza Ultramedicą, 08.04.06, 22:17 USG takie jest w ambulatorium na Ujastku www.ambulatorium.ujastek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Poza Ultramedicą, 08.04.06, 22:19 jest podobne ale nie takie samo. na Ujastku mają starszy model, poza tym obsługa nie jest tak fachowa... Odpowiedz Link Zgłoś
asgardws Re: Poza Ultramedicą to www.usg4d.krakow.pl 27.08.06, 16:47 W Krakowie pojawiają się kolejne punkty z nowoczesnymi ultrasonografami, np: www.usg4d.krakow.pl Na stronie przykłady filmów z komentarzem, zdjęć itp. ciekawostki. Odpowiedz Link Zgłoś
joasikkk Re: Poza Ultramedicą to... 28.08.06, 16:27 Sprzęt niestety dużo gorszy i mają tam tylko jedną głowicę... do 4d... a nie jak w Ultramedice cztery (jak widac na zdjęciach) pozatym strona raczej nie pokazuje nic ciekawego w temacie wartości diagnostyki USG 4D. No i jak powiedziała Pani w rejestracji nie nagrywają całego badania na DVD co robią w Ultramedice i są kolorowe zdjęcia! Co do punktów diagnostycznych to ciężko mi się wypowiadać bo nic o tym nie piszą na tej nowej stronie. Przepraszam za tak surową opinię jednak to jest forum, na którym nie życzymy sobie takiego typu reklamy bo robi ona bałagan, przynajmniej ja i kilka moich znajomych z forum - nie wiem jak inne dziewczyny. Ale to w końcu internet i wszystko wszystkim wolno. Nazwa twojego konta wskazuje na powiązanie z tym ośrodkiem. Stronę wykonała firma ASGARD a ty nazywasz się tutaj "asgardws". Pisze z takim zaangarzowaniem bo sama miałam spore problemy z pierwszą ciążą i to co spotkało mnie w Ultramedice wywołało zachwyt na skutek profesjonalności tej placówki. Tak więc polecam właśnie ich... Sprawdzajcie dziewczyny co się gdzie wykonuje to naprawdeę ma znaczenie, piszę to na skutek własnych smutnuch wspomnień. P.S. Jeszcze tylko 4tyg... Odpowiedz Link Zgłoś
maltez Re: USG 4D Krakow 12.04.06, 19:41 Jest z cała pewnością we wspomnianej już Ultramedice od stycznia 2006. I jakosc tego badania jest na najwyzszym poziomie. Dr Wiecheć już nie raz pojawiał sie na forum, jako spec. od USG. U mnie trwalo to 40 minut i dostalismy wszystko na plytce DVD. Warto, naprawdę. Po tym USG4D jestem zawsze rozczarowana zwyklym standardowym badaniem USG podczas kolejnych wizyt u lekarza prowadzacego, pomimo ze ma dobry sprzet. Odpowiedz Link Zgłoś