Dodaj do ulubionych

dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie

13.04.06, 12:07
dziewczyny mam dylemat moze mi cos doradzicie, bo nie wiem na ktory z
warszawskich szpitali wybrac na cesarskie ciecie? pierwsza ciaza rozwiazana
byla rowniez przez cc na madalinskiego natomiast lezalam tam 3 tyg. przed i
nie mam juz do nich zaufania, moze ktoras z was ma jakies opinie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • margonik Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 13.04.06, 12:40
      Jeśli chodzi o CC to bardzo wychwalany jest Damian. Ale tak sie nistety płaci -
      musiałabyś się liczyć z kosztem od 6 do 10 tys. zł
      • halszkabronstein Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 13.04.06, 13:43
        Ja polecam Iatrosa www.iatros.pl też się płaci ale mniej niż w Daminie . Ja tam
        planuje urodzić przez cc.
        • kalka13 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 13.04.06, 21:23
          dzieki dziewczyny alemi zalezy naopini o szpitalach panstwowych ja mam
          wskazania medyczne wiec nie jest to cc na zyczenie i nie chce placic.
    • kalka13 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 14.04.06, 21:18
      czy zadna z was nie miala cc w warszawie??
      • axela kalka poszukaj na forum szpitale 14.04.06, 21:32
        tam sporo dziewczyn o tym pisze
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588
        • kalka13 Re: kalka poszukaj na forum szpitale 18.04.06, 22:45
          no niestety na forum szpitale na moj post nikt nie odpisala, no coz myslalam ze
          tu znajde pomoc ale mowi sie trudno, pozdrawiam
          • paszczakowna1 Re: kalka poszukaj na forum szpitale 18.04.06, 23:15
            Tez mam wskazania medyczne do cc, a zdecydowalam sie na Iatrosa. W klinikach
            prywatnych robi sie nie tylko cesarki 'na zyczenie'. Pierwotnie chcialam w IMiD
            na Kasprzaka, ale zdenerwowali mnie balaganem organizacyjnym i totalnym olewactwem.

PS halka, na kiedy masz termin cc? Ja na 9 maja.
            • paszczakowna1 halszka 18.04.06, 23:16
              W PS w poprzednim poscie chcialam sie zwrocic do halszki, przepraszam.
              • brenda291 Re: halszka i paszczakowna1 20.04.06, 12:17
                Dobry wybor. Wlasnie urodzilam w Iatrosie (CC). Dobre warunki, zapewniona opieka
                przez calą dobę (dla mamy i dziecka), intymnie i sympatycznie. Jestem bardzo
                zadowolona. Gorąco polecam.
              • halszkabronstein Re: halszka 19.05.06, 15:59

Hej ja mam cc 15 czerwca big_grin . Pozdrawiam .
            • kalka13 Re: kalka poszukaj na forum szpitale 20.04.06, 14:26
              ja mam termin na 26 lipca wiec troche pozniej a co to jest ta latrosa i gdzie
              to jest i czy tam sa cesarki ze wskazan za darmo czy trzeba placic??
              • majka995 Re: kalka poszukaj na forum szpitale 20.04.06, 14:34
                Kalka 13 napisałam na priv.Przeczytaj. Mom zdaniem lepiej robic cc w państwowym
                szpitalu bo to jest powazna operacja a w prywatnej klinice jak cos sie bedzie
                działo to juz jest problem
                • halszkabronstein Re: kalka poszukaj na forum szpitale 07.05.06, 21:52
                  Ehh to akurat jest mit wink.

A niby cóż takiego może się stać z czym nie można sobie poradzić w prywatnej
                  klinice ? Bo ja akurat jestem pewna , że mając przy sobie sztab ludzi podczas
                  porodu w Iatrosie ( a cesarke wykonuje Prof dr Hab Jerzy Liebschang ) jestem o
                  wiele bezpieczniejsza niż na porodówce państwowej o których się słyszy różne
                  rzeczy . Ponadto jeśli kobieta jest ciężkim przypadkiem to i tak rodzi w
                  wyznaczonych do tego placówkach i tylko tam może urodzić ( np przedwczesny
                  poród przed 35 tc ) i nawet w szpitalu typu solec taki poród nie mógłby sie
                  odbyć o czym w Iatrosie jesteś informowana . Szpital jest w pełni przygotowany
                  na wszystkie ewentualności , wystarczy się wybrać i o wszystko wypytać .
                  Pozdrawiam .
      • xenias Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 19.04.06, 01:05
        miałam, ale to było 5 lat temu i teraz sama nie wiem, gdzie chce rodzić (wtedy
        były wskazania medyczne i teraz też są). Gdzieś już opisywałam swój poród, jak
        chcesz to wrzuć w wyszukiwarkę forum mój nick.
        pozdrawiam
        X.
    • zocha72 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 20.04.06, 14:39
      Moja siostra miała w Bielańskim - wskazania medyczne - ciąża bliźniacza. Nie
      zapłaciła ani grosza i generalnie była bardzo zadowolona. Szpital po remoncie,
      sama widziałam, że jest na oko lepiej niż w Damianie. Opieka bardzo dobra.
    • kalka13 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 07.05.06, 21:08
      up
      • hiacynta07 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 07.05.06, 23:26
        iatros i nigdzie indziej, jak chesz byc dopieszczona smile Klinika ma super
        opinie. Ja tez sie tam wybieram. Mam wskazania medyczne, ale odrzucilam
        Madalinskiego, Zosię-Samosię i Karową. Wole zapłacić, a nie liczyć na łut
        szczęścia, że w takim szpitalu, gdzie bab bez liku się vmną i tylko mną
        troskliwie zajmą...
        Może przesadzam, ale taka już jestem smile
        • laminja Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 08.05.06, 00:17
          jak na Żelaznej wynajmiesz salę pobytową o podwyższonym standardzie (500zł za
          dobą) to będziesz miała bardzo troskliwą opiekę za trochę mniejsze pieniądze.
          • hiacynta07 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 08.05.06, 09:42
            Kochana, dzięki, ale te kilkaset złotych róznicy nie robi. Jak pisałam w sowim
            poście - odrzuciłam Zosię-Samosię. A dlaczego? Bo mi poradzono, ze może
            spróbowac naturalnie a potem dopiero ewentualnie cesarka...
            A ja nie chcę, aby po parciu moje dizecko miało ślepą matkę sad
            Mam siatkówkę w kiespkim stanie - a tak poza tym, to jestem chodzącym ideałem,
            oczywiście wink)))))

pozdroofka
            • ellaella Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 08.05.06, 10:51
              Dziewczyny,

jaki jest adres strony internetowej tego latrosa, bo nie mogę znaleźć sad

Dzięki z góry...

Ella
              • kalka13 proszę o opinie na temat państwowych 08.05.06, 12:21
                dziewczyny szukam opinii na temat państwowych szpitali i wykonywanych w nich
                cięć, jakie macie blizny itp ,nie szukam prywatnej kliniki, mialam juz jedno
                ciecie na madalinskiego i bylam zadowolona z wykonanej operacji takze bede
                wdzieczna za wasze opinie.
                • aga_aga75 Re: proszę o opinie na temat państwowych 08.05.06, 13:52
                  ja miałam w MSWiA. Cięcie śliczne, niziutko i malutkie. Prawie nie widać.
                  Opieka pielęgniarska ok. Opieka pielęgniarek nowordokowych - no cóż zależy kto.
                  • justi_x Re: proszę o opinie na temat państwowych 08.05.06, 14:28
                    Witam
                    Ja miałam miesiąc temu planowe cc w szpitalu przy Starynkiewicza.
                    Czy polecam? Sama ne wiem. Warunki fatalne, tj jeśli nie wykupisz sobie sali
                    poporodowej (150 zł za dwójkę z łazienką) to masz szansę leżeć na korytarzu,
                    albo w malutkiej obskurnej trzyosobowej salce, łazienka na korytarzu, i wogóle
                    średnio. Za to sala dwuosobowa całkiem sympatyczna.
                    Opieka medyczna za to bardzo dobra.
                    Dużo myślałam nad tym gdzie cc, rozważałam prywatne kliniki, ale w sytuacji gdy
                    dzieje się coś z dzieckiem- odwożą oni dzieci do szpitali, które maja
                    specjalistyczny sprzęt dla noworodków i wcale tu nie chodzi o wcześniaki,
                    problemy mogą się pojawić zawsze.
                    Na Starynkiewicza opieka medyczna jest na bardzo wysokim poziomie, zarówno
                    ginekologiczna jak i noworodkowa. Szczeólnie pediatrzy są bardzo mili. Jedzenie
                    za to fatalne. Robią dużo badań dziecku, pomagają karmić, jeśli komuś nie
                    wychodzi.
                    Cięcie bardzo nisko, jeden szew biegnący wzdłuż rany, wyjmowany po tygoddniu,
                    więc nie ma śladów po szyciu.
                    Sama zdecyduj, czy chcesz tam rodzić. Dla mnie ważniejsze od mojej wygody było
                    zdrowie dziecka.
                    Na Żelaznej, kiedy rozmawiałam na temat możliwości cc, od razu usłyszałam, że
                    spróbujemy może naturalnie, a jeśli będzie trzeba to wtedy cesarka, więc radzę
                    uważać.
                    Pozdrawiam
              • paszczakowna1 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 08.05.06, 20:25
                Bo pewnie szukasz jak ja w swoim czasie. wink www.iatros.pl/ iatros, nie
                latros (w czcionce Arial duze I wyglada tak samo jak male l). Jutro mam tam cc.
                • madaska Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 08.05.06, 21:19
                  witaj,
                  ja miałam rok temu robione cc na Solcu i bardzo polecam. wszytsko sprawnie
                  przebiegło, bez rzadnych nieprawidłowości, a po cc opieka super! naprawdę
                  polecam! w razie pytań pisz na priv.
                  pozdrawiam
    • yvonne-s1 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 11.05.06, 09:38
      Ja też planuję cięcie w latrosie ,słyszałam o doskonałej opiece i wysokiej
      fachowości.Klinika ma bardzo dobrą opinię i jest tańsza od damiana.W szpitalu
      państwowym moje wskazania do cięcia są niewystarczające mam nadciśnienie
      tetnicze ciężarnych oraz przodujące łożysko ,ale to jest za mało bo można
      próbować normalnie.Nie mam zamiaru narażać życia własnego dziecka,bo oni dopiero
      zaczynają reagować jak się coś dziać zaczyna.Moja koleżanka miała łożysko
      przodujące na Inflanckiej kazali jej rodzić normalnie mimo wskazań do cięcia i
      jak się skończyło w bólach 10 godzin i cesarką na końcu oczywiście i ledwo
      dziecko odratowali,taki mamy system w naszym dobrym kraju.....
      • malgoriam Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 11.05.06, 10:20
        Kurcze, to dziwne ze każdy lekarz inaczej interpretuje wydawałoby sie sprawy tak
        oczywiste. Ja tez mialam lozysko przodujace i zarowno lekarz z Zelaznej, jak
        lekarz z Orlowskiego mowili mi, ze jest to ewidentne wskazanie do cesarskiego
        ciecia..
      • kalka13 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 14.06.06, 15:38
        up
    • mama2be Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 18.05.06, 23:09
      miałam cc na starynkiewicza juz prawie rok temu z powodu położenia miednicowego.
      po takim czasie jestem pewna że to był dobry wybór! blizna cieniutka, nigdy
      mnie nie "ciągnęła", wszystko goiło sie super. samo cięcie też wspominam mile.
      nie wyobrażam sobie natomiast pobytu na "zwykłej " sali... te wysokie łóżka po
      cc to zabójstwo!!! sala płatna - obowiązkowo!!!
      i jeszcze do mam dzieci w położeniu miednicowym: błagam, nie dajcie się namówic
      na poród siłami natury!! to naprawde niebezpieczne dla maleństwa!
    • moreno500 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 19.05.06, 22:02
      ja miałam cc na Żelaznej 2 miesiące temu. dla mnie bomba. decyzja o cc została
      podjęta w czasie porodu, bo Małej spadło tętno. wszyscy dostali takiego
      dopalenia, że w mgnieniu oka byłam już na stole operacyjnym. cięcie niziutkie,
      mogę wystąpić w skąpym bikini, zagoiło mi się rewelacyjnie. po 8 godzinach od
      cc stawiają na nogi (po odpowiedniej dawce przeciwbóli). na drugi dzień byłam
      jak nowo narodzona - dreptałam, bo dreptałam, ale dzieckiem zajmowałam się sama
      bez problemu. polecam!
      • kalka13 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 21.05.06, 22:24
        ja wlasnie rozwazam karowa i zelazna, w sobote mam wizyte u lekarza z zelaznej
        wiec mysle ze wtedy podejme decyzje.
        • obga Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 25.05.06, 13:53
          Karowej nie polecam! po wyjeciu dziecka z brzucha, nie daja sie przytulic
          nawet na chwilke, nie mowiac o przystawieniu do piersi. pokazuja tylko, ze masz
          dziecko i zabieraja na oddzial noworodkowy, a ciebie na blok pooperacyjny.
          trzeba tam lezec 12 godzin bez dziecka!!! dla mnie to byl koszmar!
          wiem, ze w innych szpitalach nie rozdzielaja matki i dziecka (np. na Zelaznej).
          • majka995 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 25.05.06, 14:06
            Nie opowiadaj bzdur bo kolezanka miała cc na Karowej i dziecko było cały czas
            razem z nia na pooperacyjnej. Wiec nie wiem skad masz te idiotyczne informacje
            Pozdrawiam
            • obga Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 25.05.06, 14:29
              te idiotyczne informacje mam z autopsji moja droga... dwa i pol roku temu tak
              bylo. moze teraz sie zmienilo, oby.
              • majka995 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 25.05.06, 14:39
                Moze u ciebie była wyjatkowa sytuacja bo ja jestem pacjentka tego szpitala od 6
                lat, dwa porody, operacja i powiem ci ze nigdy nie spotkałam sie z takim
                zwyczajem. Owszem jesli miałas zyczenie oddac dziecko na noc to połozne czasem
                brały. Kolezanka rodziła przez cc 2 lata temu i dzidzia była z nia od poczatku.
                Była obok tez babka z blizniakami po cc i dzieci tez były z nia przez cały czas.
                Pozdrawiam
                • obga Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 25.05.06, 14:45
                  no wlasnie nie bylo zadnej wyjatkowej sytaucji, dziecko bylo zdrowe, ja nie
                  mialam zadnych komplikacji. awanturowalam sie, ze chce byc z dzieckim, a oni
                  upierali sie, ze nie ma mowy. wywalczylam, ze przeniesli mnie na oddzial
                  poporodowy wieczorem bo chcieli mnie trzymac do rana. jestem zdziwiona tym co
                  piszesz, bo byly ze mna na sali dwie dziewczyny po cc i tez musialy czekac.
                  moze trafilam na jakis wyjatkowy moment...
                  tak czy owak warto sie upewnic, jak jest teraz.
                  a dziecka nikomu bym nie oddala, nawet na chwile smile
                  • kalka13 zdecydowalam sie na zelazna 03.06.06, 23:50
                    i nie beda probowali naturalnie nie ma o tym nawet mowy lekarz powiedzial ze
                    zostane wpisana w plan operacji na konkretny dzien date utalimy na wizycie 24
                    czerwca ale pewnie nastapi to okolo 2 tyg po wizycie po skonczeniu 38 tc.
                • cindi Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 26.06.06, 20:15
                  A mi dzis lekasrka ściemniała że na Karowej nie roboią cesarki. A mam
                  miednicowo położonego maluszka. Niby jakis profesorek musi wyrazic na to zgode.
                  Juz nic z tego nie rozumiem.
                  • alicja0 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 27.06.06, 01:13
                    to prawda. Na Karowej ułożenie miednicowe nie jest przesłanką do cc. Oni są po
                    prostu tam tacy utalentowani, że wpierw próbują naturalny poród, a jak coś się
                    dzieje, to dopiero cesarka.
                    Faktycznie, jest tam guru - profesor, do którego zgłaszają wszelkie sprawy.
                    Mają swój wewnętrzny regulamin działań standardowych, i dopiero jak coś nie
                    mieści się w standardzie, idą do profesora i on decyduje co dalej.
                    To prawdopodobnie chodzi o ISO, którym się chlubią, ale w sumie to bardzo
                    ubezwłasnowolnia lekarzy. Aczkolwiek z drugiej strony, nic nie zalezy
                    od "widzimisię" lekarza.
                    Problem polega na tym, że lekarze boją się profesora i dopiero idą do niego jak
                    mają nóz na gardle.
                    Na Karowej miałam planowe cc, ale to wyprosiła moja gin prowadząca ciążę -
                    nadstawiała dla mnie karku.
                    Miałam też dwa zabiegi łyżeczkowania (niestety) i też wzywali profesora,
                    gdy "wyszłam" poza standard smile)
                    I nikt nie chciał mnie dotknąć, dopóki prof tego nie zrobił, a prof był akurat
                    padnięty po operacji i w bólach leżałam i kwiczałam.
                    Karowa jest dla twardzieli wink
    • apple_pie_76 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 28.06.06, 22:05
      a ja polecam Karową.urodziłam 22.05.06 planową cesarką Ze wskazań medycznych.
      POlecam. Po 12 godz. chodziłam, czuję sie bardzo dobrze, blizna zagojona,
      wszystko super. Na Karowej fantastyczna opieka medyczna, personel pomocniczy
      super. Dziecka nie przystawili na sali operacyjnej, bo i nie było jak, miałam
      zasłonkę.Dwa razy przystawili mi go do twarzy żebym mogła ucałować maleństwo.
      NIe wiem jak mieliby próbować przystawiac do piersi kiedy mnie zszywali?? POza
      tym będąc pod wpływem znieczulenia nie utrzymałabym dziecka. Przez cały czas
      dziecko było ze mną na sali pooperacyjnej. Pielęgniarki przystawiały mi dziecko
      do piersi i pomogły przy karmieniu.
      Badzo wygodne łóżka, sterowane z panelu.
      Bardzo polecam Karową!!!
      • a.zaborowska1 Re: dziewczyny doradźcie gdzie cc w w-wie 29.06.06, 09:20
        A z jakich medycznych wskazań miałaś cc planowaną ?

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka