olka_krakow 26.04.06, 12:22 czy ktos z nia rodzil? Jakie macie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bania23 Re: Polozna Lidia Kusnierz z Ujastka 26.04.06, 13:17 Ja jeszcze nie rodziłam, termin mam na piątek. Jestem umówiona z p. Lidią. Zajmuje się mną także od 3 tygodni, bo to jest opieka okołoporodowa. Spostrzezenia do tej pory- rewelacja, takie podejście do osoby, że nadziwić się nie mgę. Bardzo miła, bezpośrednia, no i kompetentna. Bardzo jej zaufała i to praktycznie ona prowadzi mnie od 3 tyg. Mam stałą kontrolę na Ujastku- ktg, usg, badanie. Moja koleżanka z nią rodziła i dlatego zdecydowałam się na nią. Mam nadzieję ,że niedługo opiszę własne przeżycia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: Polozna Lidia Kusnierz z Ujastka 27.04.06, 08:57 A ile kosztuje opieka tej poloznej? I jak załatwiałas z nią wszystko? przez kogos,czy gdzies są do zdobu=ycia jej namiary? Jesli mozes to napisz na e-mail. dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
sofi76 Re: Polozna Lidia Kusnierz z Ujastka 28.04.06, 12:05 Mnie tez polecono panią Lidie i już się z nią umowiłam, termin 23 czerwca. Pierwsze spotkanie już mamy za sobą i przypadla mi do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: Do sofi76 28.04.06, 23:05 Mam pytanko,czy płaciłaś już teraz czy dopiero po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sofi76 Re: Do sofi76 29.04.06, 12:55 na pewno po porodzie, bo to się załatwia oficjalnie, dostajesz fakturę za te uslugę na 500 zl, także luzik Odpowiedz Link Zgłoś
elvitto Re: Do sofi76 29.04.06, 18:24 Napisz, prosze, na priva, jakis kontakt z pania Lidia. I jak to wszyystko wyglada? Chodzisz do niej jeszcze przed porodem? Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Urodziłam w czwartek 30.04.06, 11:44 Poród przyjmowałam p. Lidia- POLECAM z całego serca!!! Jestem zachwycona.Jeśli macie jakieś pytania co do porodu na Ujastku- chętnie odpowiem- jestem 3 dni po porodzie więc świeże info będzie. Pozdrawiam. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: Urodziłam w czwartek 01.05.06, 11:45 A miałaś lekarza z tego szpitala,czy pop rostu ze względu,ze statąd miałas położna,tam rodziłas? Na jakiego lekarza trafiłaś? I jak z opieką po porodzie? Mialas moze zzo? Cały czas się zastanawiam nad tym znieczuleniem... Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Do Beem3 02.05.06, 20:21 Nie miałam tam lekarza. Miałam zzo, choć tego nie planowała. Bardzo polecam. Dzięki niemu nie umęczyłam się a poród był super. POlecam. Jestem bardzo zadowolona z opieki na Ujastku. Trzeba po prostu prosić ich i pytać, a pomogą i odpowiedza.Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
wiotok Re: Do Beem3 03.05.06, 10:15 ja sie wacham miedzy ujastkiem i zeromskim pls o info jak tam jest z nacinaniem krocza - tna rutynowo czy chronia? mozna korzystac z wanny? w jakiej pozycji rodzilas- tak jak chcialas czy sami narzucili? a z zzo to Ty zmienilas zdanie czy sami ci proponowali? prosze o odpowiedz gratulacje i buziaczki dla Ciebie i malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Do wiotok 03.05.06, 11:17 niektóre położe chronią krocze, ale nie ryzykują jego pęknięciem. Pozycję do porodu zaproponowała mi położna, było mi bardzo wygodnie. Położna mówiła mi że przyjmuje porody w takiej pozycji, w jakiej jest wygodnie pacjentce, a nie jej. Zależy od podejścia położnej. Na znieczulenie sama sama się zdecydowała, a położna utwierdziła mnie, że tak będzie lepiej. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
django1 Re: Urodziłam w czwartek 11.05.06, 10:43 Bardzo prosze o informacje na temat szpitala ujastek, czy warto sie do nich zglosic? czy mozesz napisac na moj prywatny adres? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: Do bani 23 15.05.06, 22:07 Mogłabyś podać mi telefon do p.Lidii Kuśnierz,na priv oczywiście.Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Urodziłam w czwartek 16.05.06, 23:42 Wiem, ze niektore polozne wykonuja masaz szyjki macicy, ktorego chcialabym uniknac, czy ta polozna tez stosuje ten typ masazu? Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Urodziłam w czwartek 17.05.06, 19:46 Olu, rozmawiałam z p. Lidią na ten temat i jest przeciwniczką masażu szyjki macicy. Nie stosuje tego.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Urodziłam w czwartek 19.05.06, 10:52 Jak można skontaktować się z panią Lidią Kuśnierz? Jak wyglądają kontakty z nią, ile to kosztuje? Jestem bardzo zainteresowana, bo zamierzam rodzić na Ujastku. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi76 Re: Urodziłam w czwartek 19.05.06, 20:15 Najlepiej zadzwonić do szpitala, zapytać kiedy ma dyżury, a jak Jej akurat nie będzie to - tak jak to było gdy ja dzwoniłam - przełożona polożnych podała mi nr telefonu Pani Lidii. Potem dzwonisz do niej i mowisz o co chodzi Umowa na indywidualną opikę okoloporodową kosztuje 500 zl, normalnie dostajesz fakturę i luz. Ja dzwoniłam do niej w 32 tyg., wpisała mnie do kalendarza, rozmawiałyśmy wstępnie i mam dzwonić się potwierdzić w 36 tc czyli w przyszłym tygodniu.Wtedy mamy się umowić już na konkretne spotkanie z konkretną rozmową czyli moimi pytaniami, usg, ktg i takie tam. Pozdrawiam nasza dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: Urodziłam w czwartek 22.05.06, 10:50 bardzo dziękuję za informacje i proszę o więcej ja mam termin dopiero na początek września Odpowiedz Link Zgłoś