Dodaj do ulubionych

Polozna Lidia Kusnierz z Ujastka

26.04.06, 12:22
czy ktos z nia rodzil? Jakie macie opinie?
Obserwuj wątek
    • bania23 Re: Polozna Lidia Kusnierz z Ujastka 26.04.06, 13:17
      Ja jeszcze nie rodziłam, termin mam na piątek. Jestem umówiona z p. Lidią.
      Zajmuje się mną także od 3 tygodni, bo to jest opieka okołoporodowa.
      Spostrzezenia do tej pory- rewelacja, takie podejście do osoby, że nadziwić się
      nie mgę. Bardzo miła, bezpośrednia, no i kompetentna. Bardzo jej zaufała i to
      praktycznie ona prowadzi mnie od 3 tyg. Mam stałą kontrolę na Ujastku- ktg, usg,
      badanie. Moja koleżanka z nią rodziła i dlatego zdecydowałam się na nią. Mam
      nadzieję ,że niedługo opiszę własne przeżycia. Pozdrawiam
      • beem3 Re: Polozna Lidia Kusnierz z Ujastka 27.04.06, 08:57
        A ile kosztuje opieka tej poloznej? I jak załatwiałas z nią wszystko? przez
        kogos,czy gdzies są do zdobu=ycia jej namiary? Jesli mozes to napisz na e-mail.
        dzieki z gory
      • sofi76 Re: Polozna Lidia Kusnierz z Ujastka 28.04.06, 12:05
        Mnie tez polecono panią Lidie i już się z nią umowiłam, termin 23 czerwca.
        Pierwsze spotkanie już mamy za sobą i przypadla mi do gustusmile
        • ola07 Re: Do sofi76 28.04.06, 23:05
          Mam pytanko,czy płaciłaś już teraz czy dopiero po porodzie?
          • sofi76 Re: Do sofi76 29.04.06, 12:55
            na pewno po porodzie, bo to się załatwia oficjalnie, dostajesz fakturę za te
            uslugę na 500 zl, także luziksmile
            • elvitto Re: Do sofi76 29.04.06, 18:24
              Napisz, prosze, na priva, jakis kontakt z pania Lidia. I jak to wszyystko
              wyglada? Chodzisz do niej jeszcze przed porodem?
              • bania23 Re: Urodziłam w czwartek 30.04.06, 11:44
                Poród przyjmowałam p. Lidia- POLECAM z całego serca!!! Jestem zachwycona.Jeśli
                macie jakieś pytania co do porodu na Ujastku- chętnie odpowiem- jestem 3 dni po
                porodzie więc świeże info będzie. Pozdrawiam.
                Basia
                • beem3 Re: Urodziłam w czwartek 01.05.06, 11:45
                  A miałaś lekarza z tego szpitala,czy pop rostu ze względu,ze statąd miałas
                  położna,tam rodziłas? Na jakiego lekarza trafiłaś? I jak z opieką po porodzie?
                  Mialas moze zzo? Cały czas się zastanawiam nad tym znieczuleniem...
                • olka_krakow Re: Urodziłam w czwartek 01.05.06, 17:45
                  Basiu, napisalam na priva.
                  • bania23 Re: Do Oli 02.05.06, 20:18
                    Odpisałam
                    • bania23 Re: Do Beem3 02.05.06, 20:21
                      Nie miałam tam lekarza. Miałam zzo, choć tego nie planowała. Bardzo polecam.
                      Dzięki niemu nie umęczyłam się a poród był super. POlecam. Jestem bardzo
                      zadowolona z opieki na Ujastku. Trzeba po prostu prosić ich i pytać, a pomogą i
                      odpowiedza.Pozdrawiam gorąco.
                      • wiotok Re: Do Beem3 03.05.06, 10:15
                        ja sie wacham miedzy ujastkiem i zeromskim
                        pls o info jak tam jest z nacinaniem krocza - tna rutynowo czy chronia? mozna
                        korzystac z wanny? w jakiej pozycji rodzilas- tak jak chcialas czy sami
                        narzucili?
                        a z zzo to Ty zmienilas zdanie czy sami ci proponowali?

prosze o odpowiedz
                        gratulacje i buziaczki dla Ciebie i malenstwa
                        • bania23 Re: Do wiotok 03.05.06, 11:17
                          niektóre położe chronią krocze, ale nie ryzykują jego pęknięciem. Pozycję do
                          porodu zaproponowała mi położna, było mi bardzo wygodnie. Położna mówiła mi że
                          przyjmuje porody w takiej pozycji, w jakiej jest wygodnie pacjentce, a nie jej.
                          Zależy od podejścia położnej. Na znieczulenie sama sama się zdecydowała, a
                          położna utwierdziła mnie, że tak będzie lepiej. Pozdrawiam i życzę wszystkiego
                          dobrego.
                          • bania23 Re: Do wiotok 03.05.06, 11:17
                            Można korzystać z prysznica.
                • django1 Re: Urodziłam w czwartek 11.05.06, 10:43
                  Bardzo prosze o informacje na temat szpitala ujastek, czy warto sie do nich
                  zglosic? czy mozesz napisac na moj prywatny adres? pozdrawiam
                  • ola07 Re: Do bani 23 15.05.06, 22:07
                    Mogłabyś podać mi telefon do p.Lidii Kuśnierz,na priv oczywiście.Będę bardzo
                    wdzięcznasmile
                    • bania23 Re: odpisałam wam. 16.05.06, 14:25
                      • ola07 Re: odpisałam wam. 16.05.06, 17:38
                        Dzięki serdeczne.Pozdrawiamsmile))
                • olka_krakow Re: Urodziłam w czwartek 16.05.06, 23:42
                  Wiem, ze niektore polozne wykonuja masaz szyjki macicy, ktorego chcialabym
                  uniknac, czy ta polozna tez stosuje ten typ masazu?
                  • bania23 Re: Urodziłam w czwartek 17.05.06, 19:46
                    Olu, rozmawiałam z p. Lidią na ten temat i jest przeciwniczką masażu szyjki
                    macicy. Nie stosuje tego.Pozdrawiam.
                    • iziek Re: Urodziłam w czwartek 19.05.06, 10:52
                      Jak można skontaktować się z panią Lidią Kuśnierz? Jak wyglądają kontakty z
                      nią, ile to kosztuje? Jestem bardzo zainteresowana, bo zamierzam rodzić na
                      Ujastku.
                      • sofi76 Re: Urodziłam w czwartek 19.05.06, 20:15
                        Najlepiej zadzwonić do szpitala, zapytać kiedy ma dyżury, a jak Jej akurat nie
                        będzie to - tak jak to było gdy ja dzwoniłam - przełożona polożnych podała mi
                        nr telefonu Pani Lidii. Potem dzwonisz do niej i mowisz o co chodzismile Umowa na
                        indywidualną opikę okoloporodową kosztuje 500 zl, normalnie dostajesz fakturę i
                        luz. Ja dzwoniłam do niej w 32 tyg., wpisała mnie do kalendarza, rozmawiałyśmy
                        wstępnie i mam dzwonić się potwierdzić w 36 tc czyli w przyszłym tygodniu.Wtedy
                        mamy się umowić już na konkretne spotkanie z konkretną rozmową czyli moimi
                        pytaniami, usg, ktg i takie tam. Pozdrawiam

nasza dzidzia
                        • iziek Re: Urodziłam w czwartek 22.05.06, 10:50
                          bardzo dziękuję za informacje i proszę o więcej smile
                          ja mam termin dopiero na początek września
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka