Dodaj do ulubionych

CSK Katowice Ligota

15.05.06, 18:50
Dzień dobry smile
był już taki wątek, ale wygasł... mam termin cc na lipiec i trochę się
przestraszyłam "rutyny i obojętności" - tak ktoś napisał w kwietniu. Czy ktoś
ostatnio rodził w CSK przez cc? A może ktoś chodzi do dr Agdan? Prooszę,
podzielcie się wrażeniami smile
Obserwuj wątek
    • verte34 Re: CSK Katowice Ligota 16.05.06, 13:41
      Nikt...? Nic...? sad
      • nikki77 Re: CSK Katowice Ligota 16.05.06, 13:54
        cześć wiesz co ja tez tam mam rodzić w lipcu jutro jade spotkać się z lekarzem
        z tego szpitala , wogóle to jeszcze nie do końca jest powiedziane że mam miec
        cc tzn zdania lekarzy sa podzielone i dopiero się denerwuje bo nie wiem na co
        sie przygotowac , a ty masz tam swojego lekarza ? wkleje ci linki jak chcesz
        poczytać odnośnie csk
        • verte34 Re: CSK Katowice Ligota 17.05.06, 20:46
          do nikki77
          Dzięki za link smile "Swojego" lekarza w CSK mam w tym sensie, że do Pani Doktor
          (anioł nie kobita smile) chodzę do przychodni, ale trudno wyczuć czy ona będzie w
          szpitalu gdy ja się tam znajdę... w ogóle słabo się orientuję w tych wszystkich
          układach... a szpital najlepiej poznać od środka wink Pozdrawiam, M
    • aniatomek3 Re: CSK Katowice Ligota 17.05.06, 11:13
      Hej! Rodziłam 9 maja sn ale była ze mną dziwczyna po cc o tej rytynie przesada,
      było naprawdę ok, a koło tej dziewczyny latali bardzo także jest ok! Rodziłam
      tam już drgi raz muszępowiedzieć, że teraz jest dużo lepiej niż dwa lata temu,
      także nie obawiaj się będzie ok.
      Pozdrawiam
      Pozdrawiam
      Pozdrawiam
      Pozdrawiam
      • verte34 Re: CSK Katowice Ligota 17.05.06, 21:30
        To zaś ja, tak żeby podciagnąć wątek smile... Poczytałam linki (świetny był ten, w
        którym Driadea opisała szczegółowo swoje przeżycia sprzed roku, jeszcze raz
        dzięki). Właściwie co człowiek to inna opinia, ale wszędzie się przewija jeden
        motyw: "wredne babsko na izbie przyjęć". Ciekawe kto to. Czy ktoś coś wie?
        • nikki77 Re: CSK Katowice Ligota 18.05.06, 09:12
          ja tez chciałabym wiedzić kto to zeby ja jakoś ominąc i juz na wstępie sie nie
          denerwować...
          • verte34 Re: CSK Katowice Ligota 20.05.06, 22:53
            Hm, jakoś nikt z naszej okolicy tu nie zagląda... ale cóż, próbujmy... wink
            Najwyżej, gdy już przyjdzie się zgłosić na izbę, zawsze można zapytać - czy to
            pani jest tą wredna babą, o której tyle się mówi w necie? smile))
            • sja75 Re: CSK Katowice Ligota 21.05.06, 12:38
              mam sie tam zgłosic jutro bo juz jestem"przeterminowana"jak mnie wypuszcza to
              napisze co i jak a o tym wredym babsku to słyszałam-moze mnie ominie
              przyjemnośc poznania jej
              • verte34 Re: CSK Katowice Ligota 21.05.06, 23:29
                O fajnie, z góry dzięki i życzę powodzenia, zdrowego ślicznego bubu i żeby to
                było szybko smile Pozdrawiam...
    • sja75 Re: CSK Katowice Ligota 27.05.06, 20:54
      Juz wróciłam z Maciusiem ponad cztery kg szcześcia.rodziłam sn nie było
      tak.połozne były w porzadku.na oddziale przychodziły na czas wizyty i zapytać o
      temperaturę ale bardzo troskliwie opiekowały sie kobietami po cc.panie z
      niemowlaków miłepierwszy raz pomogły przystawic do karmienia.zycze powodzenia-
      ja mam juz za sobą i nawt nie pamietam tego co złe tylko ból krocza i
      hemoroidek nie daja sie zapomniec!
      • wiki962 Gratuluje:-) 27.05.06, 23:12
        trzymajcie sie ciepło i dzielnie. dobrze ze wszystko poszło w porzadku i nie
        masz takich zlych wspomnien. a na ktorej klinice lezalaś? Zycze duzo
        cierpliwosci i wytrwalosci samych przespanych nocy i mnostwo radości z pociechysmile)
      • wiki962 acha i ... 27.05.06, 23:24
        jeszcze jedno przepraszam ze sie nie odzywalam, nie zawsze mam na to czas -
        niestety - po moim mieszkaniu biega maluszek 13 miesiecznysmile) ktory skupia na
        sobie cala moja uwagesmile) pozdrawiam i jeszcze raz zycze powodzenia
        • nikki77 do wiki962. 29.05.06, 14:40
          wiki napisałam do ciebie na maila gazetowego ....
        • sja75 Re: acha i ... 29.05.06, 17:57
          dziekuje bardzo!byłam na 1klinice .z negatywów to te masakrycznie wysokie i
          skzypiace łózko.a najbardziej negatywna strona byli odwiedzający po 4-5osób do
          jednej lezącej9ani zleźć z łóżka bo problemy z poruszaniem ani pospać i tym
          podobne)sale małe tylko przychodzili i zabierali tlen-my na łózkach a
          włózeczkach dzieciaczki plus te dzikie stada
          Ludzie nie maja wyobraźni
          • verte34 Re: acha i ... 31.05.06, 21:35
            Sja75, Ty szczęsciaro, gratuluję Maciusia. Cudnie że macie to już za sobą... A
            ja ciągle czekam... już niedługo smile)
            • verte34 Aha aha, i jeszcze jedno... 31.05.06, 21:40
              Coś mi tak świta, czy wiki962 to Pani, która pracuje w CSK? Bo chyba spotkałam
              się z tym nickiem w innym wątku. Czy można by porozmawiać o specyfice
              miejsca wink ?
              • sja75 Re: Aha aha, i jeszcze jedno... 01.06.06, 10:53
                dzieki serdeczne i trzymam kciukasy za Was!bedzie dobrze!
                • azija1 CSK Ligota 01.06.06, 12:35
                  To i ja się wpiszę skoro jest nowy wątek o CSK.
                  Urodziłam tam przez cc Wojtusia, a miało to miejsce 13 kwietnia. Leżałam na II
                  klinice, świetne warunki - sale trzyosobowe, odnowione, z łazienkami. Nie ma
                  tabunów odwiedzających, bo teoretycznie ma być tylko jedna osoba, na ogół mąż.
                  Ale też nikt się nie oburza jak jeszcze czasem ktoś przyjdzie. Lekarze w
                  porządku (oprócz tego babska w Izbie Przyjęć - miałam nieprzyjemność się na nią
                  natknąć smile), położne bardzo pomocne. Jedyne minusy jak dla mnie to panie z
                  noworodków, opryskliwe i niemiłe, przynajmniej ja się na takie natknęłam w
                  większości. To o pielęgniarkach, bo pani pediatra była b. fajna, to ona mnie
                  nauczyła w końcu w drugiej dobie jak przystawić dziecko do piersi.
                  Generalnie mam bardzo miłe wspomnienia z pobytu w tym szpitalu.
                  Wiki dziękuję za życzliwość, dzięki tobie i siostrze Dominice ten oddział wiele
                  zyskuje. To moje zdanie, ale podobne odczucia miały też inne pacjentki, z
                  którymi rozmawiałam.
                  Jeszcze jedno - na Izbie Przyjęć oprócz tej naprawdę nieprzyjemnej lekarki jest
                  przmiła położna, tak młodziutka, ma na imię chyba Ania (ale nie jestem pewna)-
                  tak więc jakoś się to równoważy smile
                  Mam nadzieję, że nie popełniam jakiegoś wykroczenia przeciw netykiecie
                  wymieniając tu z imion dwie siostry.
                  Pozdrawiam!
                  • verte34 Re: CSK Ligota 02.06.06, 10:30
                    Azija1, gratuluję Wojtusia smile Jak się chowa? Jak było na cc? (jeżeli można
                    zapytać).
                    Wczoraj dowiedziałam się że naszego Jasia zobaczymy może już 19. 06 smile)),
                    myslałam że później... więc to... już... strasznie niedługo, yyyyyyy... big_grin
                    • azija1 Re: CSK Ligota 03.06.06, 23:43
                      Hej! Wojtuś chowa się ładnie, bardzo grzeczne dziecko smile
                      Jeśli chodzi o cc to przebiegło szybko i bezproblemowo. Od znieczulenia do
                      wyjęcia dziecka minęło parę minut, potem dziecko poszło na badanie, a tatuś mu
                      towarzyszył. Mnie w tym czasie zszywali, mąż wrócił, opowiedział mi wszystko o
                      małym. Następnie leżałam sobie na bloku operacyjnym jeszcze 2 godziny i stamtąd
                      dzwoniliśmy już do znajomych i rodzinki smile jak wróciłam na salę to przywieźli mi
                      dzidziusia.
                      Po cc doszłam bardzo szybko do siebie, rana też mnie jakoś za bardzo nie bolała.
                      Gdybyś chciała znać jakieś szczegóły lub o coś zapytać to pisz na priva,
                      odpowiem na pewno, choć może z opóźnieniem.
                      Aha, to co pisałam dotyczy II kliniki, jak jest na I nie mam pojęcia.
                      Pozdrawiam!
                      • sibin Re: CSK Ligota 04.06.06, 17:54
                        Serdeczne gratulacje, niech Wojtuś dobrze się chowa.
                        To miło, że masz trochę lepsze wspomnienia. Chciałam tylko uściślić: po c.c.
                        napewno nie leżałaś 2 godziny na bloku operacyjnym, bo blok operecyjny to sala
                        gdzie Cię operowali. Po cięciu leży się te 2 godziny obserwacji (lub dłużej jak
                        nie ma miejsc na oddziale) na Bloku Porodowym i właśnie wtedy opiekują się Tobą
                        położne z porodówki. Dopiero potem jedziesz na oddział położniczy jak jest
                        wszystko ok. Pozdrawiam
                        • aga.bobo Re: CSK Ligota 04.06.06, 18:47
                          Witam
                          Mam termin na początek wrzesnia i zamierzam rodzić w CSK. Mam pytanie do
                          dziewczyn, które już urodziły. Co należy zabrać do szpitala z ubioru dla
                          maluszka?
                          Pozdrawiam
                          • sibin Re: CSK Ligota 04.06.06, 19:15
                            2-3 komplety, aby było na zmianę :
                            koszulka,kaftanik,śpiochy,czapeczka,skarpetki,rękawiczki-przydają się jak
                            maluch ma długie paznokietki,żeby się nie drapał. Koniecznie paczkę pieluch
                            jednorazowych (Pampers itp.)i chusteczki jednorazowe nawilżone oraz rożek lub
                            kocyk. Można mieć swoje kosmetyki dla dziecka.
                            Pozdrawiam
                        • azija1 Re: CSK Ligota 04.06.06, 23:04
                          W sprawie uściślenia nazewnictwa masz oczywiście rację, pomyliłam bloki przy
                          pisaniu postu smile)) Pozdrawiam!
                      • wiki962 dziekuje bardzo azija1:-)) 05.06.06, 13:18
                        Badzo dziekuje za tak zyczliwe słowa!smile) To mobilizuje do tego aby dawac z siebie jak najwięcej w kontakcie z pacjentkami i ich pociechami. zycze powodzenia niechaj chowa sie Wojtus zdrowo przynosi duzo radosci. buziaki
                        • basia305 Do Wiki962 22.06.06, 13:29
                          Właśnie przeczytałam że Twój maluszek ma 13 miesięcy w związku z tym pytanie,
                          czy przed porodem leżałaś na patoligi w II klinice? Mój szkrab ma 14 miesięcy i
                          gdy rodziłam leżała tam jakaś położna. Domyślam się że to Ty. Ogólnie trochę
                          sobie wcześniej ponarzekałam na CSK (tzn. bardzo znane babsko z izby przyjęć, i
                          niestety pielęgniarki od noworodków). Któraś z dziewczyn wspomniała o bardzo
                          miłej młodej położnej na izbie przyjęć. Też ją spotkałam, faktycznie przemiła
                          dziewczyna, potrafi jakoś załagodzić koszmarne spotkanie z panią doktor brrr..
                          (do tej pory mnie ciarki przechodzą). Pozdrawiam.
                    • sibin Re: CSK Ligota-do verte34 05.06.06, 19:21
                      Rozumiem Twoje obawy, 19.06 już blisko. Jednak możesz sobie trochę pomóc i
                      oswoić się z miejscem.Jeśli nie mieszkasz zbyt daleko, można zwyczajnie
                      przyjechać i zobaczyć porodówkę- położne chętnie Cię oprowadzą i odpowiedzą na
                      Twoje pytania.Można też zadzwonić i zapytać o co chcesz (tel.032 789-47-04).
                      Ja skorzystałam i w dniu przyjęcia przynajmniej ściany były znajome. A na
                      dodatek miałam to szczęście spotkać położną, która mi pokazywała porodówką
                      wcześniej, więc było miło. Życzę również powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka