Dodaj do ulubionych

gdańska Zaspa ??

22.05.06, 19:24
Drogie Mamusie
bardzo Was proszę o jakiekolwiek informacje na temat odziału położniczo -
ginekologicznego w szpitalu na Zaspie. Jestem mieszkanką Gdańska od niedawna,
a niebawem zblża sie termin porodu i jestem niemal zrozpaczona, bowiem nie
chciałbym wybrać szpital w ciemno, a nikt w moim najbiższym otoczeniu nie
jest zorientowany w tym temacie.
Z góry dziekuje i pozdrawiam

Ania
Obserwuj wątek
    • sophie05 Re: gdańska Zaspa ?? 22.05.06, 21:15
      Z calego serca polecam Zaspę. Rodziłam tam 2 razy. Pierwszy raz - 7 lat temu.Sam poród - opieka wspaniała. Do pobytu na położnictwie miałam jednak zastrzeżenia. Problemy z ubrankami, kocykami dla dzidzi, koszulami, pościelą dla nas. Zastrzeżenia miałam też do pediatry. Pomogła mi tu jednak położna, którą miałam opłaconą przy porodzie. Po jej interwencji lekarz okazał się nagle bardzo miły i poświęcił mi na wyjaśnienia dużo czasu. Drugi raz rodziłam rok temu i było super pod każdym wzgledem. Nie miałam się do czego przyczepić. Już na izbie przyjęć bardzo miła położna. Sam poród też wspominam bardzo dobrze, a położniczy - rewelacja. Pielęgniarki służyły pomocą. Same pytały się , czy potzreba nam koszul, czy coś na zmianę. Dziewczynom które miały problemy z karmieniem pomagano. Wszyscy naprawdę życzliwi. Ja jestem w 100% przekonana do Zaspy. Co ważne, OIOM dla maluszków najlepszy! Moje koleżanki tak samo chwalą sobie pobyt. Tylko jedno dodam. Wychwalałam tak samo mojej koleżance, co rodziła 2 miesiące po mnie. I ona była załamana pobytem. Nie wiem , od czego to zależy, ale myślę, iż trochę od formy naszej po porodzie. Ona wpadła w straszną depresję i cały pobyt w szpitalu do tej pory ocenia jako koszmar. Ale to jeden wyjątek jaki znam. JeSli masz trochę czasu , to warto zapisać się do przyszpitalnej szkoły rodzenia. Poznasz sam szpital ( zwiedzanie traktu porodowego ), nie mówiąc o tym, że szkoła jest bardzo dobra. Zyczę powodzenia, i abyś była zadowolona z wyboru! Pozdrawiam,
      Aga i moje 2 dziewczyny
      • aniaa112 Re: gdańska Zaspa ?? 23.05.06, 14:27
        Bardzo dziekuję za przydatne informacje. Dzisiaj "zwiedziałam szpital" na
        własną rękę i odniosłam wrażenie, że mogę tam ze spokojem rodzić pierwsze
        dziecko. Poznałam dr Branickiego i jedna z pielęgniarek poleciła mi go,
        twierdząc iż, jest ojcem wszystkich dzieci. Z racji przeprowadzki muszę zmienić
        prowadzacego lekarza. Czy moze osoba dr Branickiego jest Ci znana? Wolałbym
        potwierdzić tą informację, nietylko w zespole szpitalnym, ale i u przyszłych
        mam.
        Miłego dania

Ania
        • sophie05 Re: gdańska Zaspa ?? 23.05.06, 14:52
          Napisałam na priva.
          • aniaa112 Re: gdańska Zaspa ?? 24.05.06, 18:31
            wiadomość zostawiłam na poczcie.
            • magda7171 Re: gdańska Zaspa ?? 11.06.06, 09:41
              Ja również chcę rodzić na Zaspie. A czy wiecie może czy wykonują tam
              znieczulenie zewnątrzoponowe i ile ono kosztuje? A co z położną czy warto mieć
              opłaconą własną? Będę wdzięczna za informacje bo bardzo sie boje i co noc mam
              koszmary na temat porodu choć to dopiero za 5 miesięcy. Pozdrawim
              • kasia161069 Re: gdańska Zaspa ?? 11.06.06, 15:22
                Hej tez bede rodzic na Zaspie - termin 01.08.06 czyli juz niedlugo.
    • agula82 Re: gdańska Zaspa ?? 11.06.06, 16:35
      rodzilam tam w kwietniu zr i bylam zachwycona.zarowno podejsciem personelu jak i
      ogolnym wrazeniem.nie ukrywam,ze mialam "swoja" polozna i dodatkowo lekarza
      prowadzacego przy sobie(maz w tym czasie zarabial na pieluchy,bo wiedzial,ze
      jestem w dobrych rekachsmile,jednak wiem od znajomych,ze i bez takiej obstawy byly
      bardzo zadowolone. nikt nie traktuje "mlodej mamy" jako zla koniecznego,kazdy
      problem natury fizycznej czy psychicznej jest analizowany. panie z poradni
      laktacyjnej pomocne az do skutkusmile

ps.polozne to tez tylko babeczki,ktore ciezko pracuja,stykaja sie z wieloma
      wymagajacymi rodzacymi.i sama po sobie wiem,ze na ich miejscu juz dawno bym taka
      marudzaca jak jasmile w leb strzelila. jesli my jestesmy dla nich mile (na ile to
      tylko mozliwesmile,to one odwzajemniaja sie.wiem co mowietongue_outPP

zycze wam wszystkim dobrego wyboru szpitala,latwych i szybkich porodow,zdrowych
      dzieciaczkow i szybkiego powrotu do formysmile))/aga
      • agula82 Re: gdańska Zaspa ?? 11.06.06, 16:36
        rodzilam tam w kwietniu zr i bylam zachwycona.zarowno podejsciem personelu jak i
        ogolnym wrazeniem.nie ukrywam,ze mialam "swoja" polozna i dodatkowo lekarza
        prowadzacego przy sobie(maz w tym czasie zarabial na pieluchy,bo wiedzial,ze
        jestem w dobrych rekachsmile,jednak wiem od znajomych,ze i bez takiej obstawy byly
        bardzo zadowolone. nikt nie traktuje "mlodej mamy" jako zla koniecznego,kazdy
        problem natury fizycznej czy psychicznej jest analizowany. panie z poradni
        laktacyjnej pomocne az do skutkusmile

ps.polozne to tez tylko babeczki,ktore ciezko pracuja,stykaja sie z wieloma
        wymagajacymi rodzacymi.i sama po sobie wiem,ze na ich miejscu juz dawno bym taka
        marudzaca jak jasmile w leb strzelila. jesli my jestesmy dla nich mile (na ile to
        tylko mozliwesmile,to one odwzajemniaja sie.wiem co mowietongue_outPP

zycze wam wszystkim dobrego wyboru szpitala,latwych i szybkich porodow,zdrowych
        dzieciaczkow i szybkiego powrotu do formysmile)/aga
    • demonii Re: gdańska Zaspa ?? 22.06.06, 10:57
      Urodziłam na Zaspie w maju.Znałam ten szpital z opinii znajomych, które rodziły
      tam wcześniej i nie były zachwycone.Mając jednak wizję porodu w Redłowie
      (wypisałam się stmtąd na własne żadanie, kilka dni przed porodem),postanowiłam
      zwiedzić ten szpital.Wystarczyła mi rozmowa telefoniczna z położna na izbie
      przyjęć.Przekonałam do tego szpitala się odrazu.
      Sam poród rewelacyjny!!! Bez nacięcia i z położną, która traktowała mnie jak
      kobietę, a nie element wyposażenia sali porodowej. Fakt, że rodziłam czwarte
      dziecko nie miał najmniejszego znaczenie, traktowano mnie jak pierwiastkę.
      Jedynym wyjątkiem, był lekarz na izbie przyjęć, który spytał mnie czy nie chcę
      sobie zrobić sobie druzyny piłkarskiej, za co omal go nie znokautowałam, ale
      byćmoże miał zły dzień albo przytrafiło mu się coś niemiłego (później na
      położniczym był bardzo miły i nawet starał się przeprosić) - jesteśmy tylko ludźmi.
      Pediatrzy też ok i pieleniarki dbające o pacjentki, same pytały czy czegoś
      potrzeba. No i pomoc przy pielęgnacji maleństwa.
      Poleca, jak najbardziej polecam Zaspę.
      pozdrawiam
      • invicta1 Re: gdańska Zaspa ?? 22.06.06, 18:16
        trudno, zeby nacinali przy 4 porodzie
        • demonii Re: gdańska Zaspa ?? 22.06.06, 18:57
          w redłowie tną każdą, poza tym jeśli dziecko waży ponad 4 kg to nie jest to
          takie proste urodzić bez pęknięcia czy nacinania... zwłaszcza jeśli się dba o
          krocze tongue_out
          • marik19 Re: gdańska Zaspa ?? 22.06.06, 19:57
            Nie mów ,że to taki wyczyn urodzić czwarty raz bez nacięcia.Nie wierzę ,że w
            Redłowie by Cię nacieli tylko dlatego,że nacinają bez wyjątku.
            • demonii Re: gdańska Zaspa ?? 22.06.06, 22:10
              Jak będziesz rodzić czwarte dziecko w Redłowie, to się przekonasz...
              Miałam okazję widzieć jak robią to kobiecie, która rodziła czwarte dziecko
              właśnie tam...
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka