hrasier_2 27.06.24, 09:06 Polska historia wyrzucona z gdańskiego Muzeum II Wojny Światowej. Nowa miotła to wymiotła. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: No smutne 27.06.24, 17:57 A w czym problem? Ktoś broni otworzyć alternatywne muzeum i wystawiać w nim co tylko dusza zapragnie? Odpowiedz Link
negativum Re: No smutne 27.06.24, 18:07 oby.watel napisał: > A w czym problem? Ktoś broni otworzyć alternatywne muzeum i wystawiać w nim co > tylko dusza zapragnie? Muzea nie są prywatne Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: No smutne 27.06.24, 18:33 Akurat to nie jest czymś folwarkiem. Należy zażądać od pana profesora szacownego, żeby uzasadnił, w jaki to sposób i dlaczego rtm Pilecki, ks.Makymilian Kolbe oraz rodzina Ulmów rozbijają narrację, wprowadzają chaos, dzielą i wykluczają. Pan profesor Wnuk. Żałosny gnojek w swojej ekstazie. Sorry. Ale jestem tak wkurzony na maksa. Oni już nie żyją i nie należą do ugrupowania politycznego i tej żałosnej mordy uśmiechniętej. Wstyd. Odpowiedz Link
negativum Re: No smutne 27.06.24, 19:52 hrasier_2 napisał: > Akurat to nie jest czymś folwarkiem. Należy zażądać od pana profesora szacown > ego, żeby uzasadnił, w jaki to sposób i dlaczego rtm Pilecki, ks.Makymilian Kol > be oraz rodzina Ulmów rozbijają narrację, wprowadzają chaos, dzielą i wykluczaj > ą. Pan profesor Wnuk. Żałosny gnojek w swojej ekstazie. Sorry. Ale jestem tak w > kurzony na maksa. Oni już nie żyją i nie należą do ugrupowania politycznego i t > ej żałosnej mordy uśmiechniętej. Wstyd. Ulmowie byli za samorządem. Kolbe ma swoje za uszami. Franciszkanie to nie niewinne owieczki. Ale czemu Pilecki? Odpowiedz Link
oby.watel Re: No smutne 27.06.24, 19:57 hrasier_2 napisał: > Akurat to nie jest czymś folwarkiem. Należy zażądać od pana profesora szacown > ego, żeby uzasadnił, w jaki to sposób i dlaczego rtm Pilecki, ks.Makymilian Kol > be oraz rodzina Ulmów rozbijają narrację, wprowadzają chaos, dzielą i wykluczaj > ą. Pan profesor Wnuk. Żałosny gnojek w swojej ekstazie. Sorry. Ale jestem tak w > kurzony na maksa. Oni już nie żyją i nie należą do ugrupowania politycznego i t > ej żałosnej mordy uśmiechniętej. Wstyd. Aha. Więc jeśli jeden eksponuje takie eksponaty to dobrze, a jeśli drugi zmienia wystrój to źle? Odpowiedz Link
negativum Re: No smutne 27.06.24, 20:12 oby.watel napisał: > hrasier_2 napisał: > > > Akurat to nie jest czymś folwarkiem. Należy zażądać od pana profesora s > zacown > > ego, żeby uzasadnił, w jaki to sposób i dlaczego rtm Pilecki, ks.Makymili > an Kol > > be oraz rodzina Ulmów rozbijają narrację, wprowadzają chaos, dzielą i wyk > luczaj > > ą. Pan profesor Wnuk. Żałosny gnojek w swojej ekstazie. Sorry. Ale jestem > tak w > > kurzony na maksa. Oni już nie żyją i nie należą do ugrupowania polityczne > go i t > > ej żałosnej mordy uśmiechniętej. Wstyd. > > Aha. Więc jeśli jeden eksponuje takie eksponaty to dobrze, a jeśli drugi zmieni > a wystrój to źle? Cicciolinę wystawią? Ulmowie się nie podobają, bo ratowali Żydów. Kolbe prześladował Żydów, a Pilecki pokazał ze z niemieckiego Auschwitz można nawijać. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: No smutne 29.06.24, 17:30 Muzeum II Wojny Światowej opublikowało w sobotę komunikat, w którym informuje, że do ekspozycji stałej zostaną włączeni o. Maksymilian Kolbe i rodzina Ulmów. "Widzimy, że istnieje taka społeczna potrzeba" - zaznaczono. Jak podkreślono, postać Witolda Pileckiego ma swoje miejsce na wystawie. Więc po sprawie. Odpowiedz Link
negativum Re: No smutne 29.06.24, 17:45 hrasier_2 napisał: > Muzeum II Wojny Światowej opublikowało w sobotę komunikat, w którym informuje, > że do ekspozycji stałej zostaną włączeni o. Maksymilian Kolbe i rodzina Ulmów. > "Widzimy, że istnieje taka społeczna potrzeba" - zaznaczono. Jak podkreślono, p > ostać Witolda Pileckiego ma swoje miejsce na wystawie. Więc po sprawie. Dopiero po oburzeniu społecznym. Odpowiedz Link
oby.watel Re: No smutne 30.06.24, 09:17 hrasier_2 napisał: > Muzeum II Wojny Światowej opublikowało w sobotę komunikat, w którym informuje, > że do ekspozycji stałej zostaną włączeni o. Maksymilian Kolbe i rodzina Ulmów. > "Widzimy, że istnieje taka społeczna potrzeba" - zaznaczono. Jak podkreślono, p > ostać Witolda Pileckiego ma swoje miejsce na wystawie. Więc po sprawie. Brawo. Szantaż działa. Kaczyńskiego też dorzucą awansem? Ile osób za komuny odwiedzało muzeum Lenina? Komu ma służyć muzeum? Propagandzie czy ludziom? Odpowiedz Link
negativum Re: No smutne 04.07.24, 07:56 oby.watel napisał: > hrasier_2 napisał: > > > Muzeum II Wojny Światowej opublikowało w sobotę komunikat, w którym infor > muje, > > że do ekspozycji stałej zostaną włączeni o. Maksymilian Kolbe i rodzina U > lmów. > > "Widzimy, że istnieje taka społeczna potrzeba" - zaznaczono. Jak podkreśl > ono, p > > ostać Witolda Pileckiego ma swoje miejsce na wystawie. Więc po sprawie. > > Brawo. Szantaż działa. Kaczyńskiego też dorzucą awansem? Ile osób za komuny od > wiedzało muzeum Lenina? Komu ma służyć muzeum? Propagandzie czy ludziom? Ulmowie to propaganda? Odpowiedz Link
oby.watel Re: No smutne 04.07.24, 09:04 negativum napisał: > Ulmowie to propaganda? A nie? Odpowiedz Link
negativum Re: No smutne 04.07.24, 20:26 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Ulmowie to propaganda? > > A nie? To poświęć się jak Ulmowie dla Donalda. Odpowiedz Link
oby.watel Re: No smutne 05.07.24, 09:17 negativum napisał: > To poświęć się jak Ulmowie dla Donalda. Sugerujesz, że pisowcy zamierzają mordować i trzeba się będzie poświęcać? Dziękuję za ostrzeżenie, będę uważał. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: No smutne 30.06.24, 20:48 Wkurwiony byłem. Ale wyprostowali to. Profesorowie od historii. Z faktów i mitów greckich. Teraz te polskie mnie przerastają. A kiedyś byłem dobry. Odpowiedz Link
oby.watel Re: No smutne 04.07.24, 09:58 hrasier_2 napisał: > Wkurwiony byłem. Ale wyprostowali to. Profesorowie od historii. Z faktów i mitó > w greckich. Teraz te polskie mnie przerastają. A kiedyś byłem dobry. Tak, to może zdenerwować. Też się zdenerwowałem swego czasu jak mi kolega łopatkę zabrał, a ja budowałem fortecę. Na szczęście oddał. Odpowiedz Link