monti79 30.05.06, 22:09 Witam Z żoną postanowiliśmy rodzić na Kraśnickiej ) Ale ostatnio coraz więcej słysze o sepsie itp. w tym szpitalu, że zdarza się często niż w innych. Co o tym sądzicie ? Ktoś rodził na Kraśnickiej ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 31.05.06, 23:37 Ale u noworodków ta sepsa?Skąd te rewelacje?Ja też chce tam rodzić już w lipcu i załamują mnie takie opinie.Napisz czy to jakieś plotki czy coś konkretnego,jakieś wyniki badań może? Odpowiedz Link Zgłoś
monti79 Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 08:53 Tak u noworodków. Żona brata tam rodziła pare tygodni temu i stąd mam te wieści. Może się nasłuchala tylko glupot,ale ja wolę być ostrożny dlatego pytam czy ktoś coś wie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 10:33 A żona brata był zadowolona z opieki?Jeśli rzeczywiście taki przypadek miał miejsce to pozostaje miec nadzieję,że sanepid się tym zajmie i chociaż przez jakiś czas będzie znowu bezpiecznie.Takie sytuacje czsem mobilizują i może ktoś czuwający nad personelem weżmie się za całe towarzystwo.Na mnie takie opowieści tez robią duże wrażenie,ale trzeba brać poprawke na to,że są to relacje z z kolejnych ust,nie wiadomo jaka naprawdę była przyczyna taj sepsy,w jakim ogólnym stanie był noworodek po narodzinach.Może zrozpaczona matka próbuje też szukać winnych wokół,sama nie wiem,w końcu to straszne stracić dziecko,kiedy czekało się na nie tyle i kochało.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monti79 Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 14:08 Przyznaje się do winy ((((( Informacje miałem z drugiej ręki,nie bezpośrednio i jak się okazało,przemieliło je jak w gluchym telefonie. Przejąłem się trochę,gdyż z żoną w lipcu też wybieramy się na Kraśnicką. Przepraszam Cię za błędną informację. Wspaniała rodzina,którą już ochrzaniłem jakieś małe zakażenie w sepsę przerobiła i narobili tylko paniki. pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 23:10 Nic się nie stało.Ale w innym wątku obok dziewczyna mi napisała też o sepsie i tym,że jakiejś kobiecie dwa czy trzy dni temu zmarło dziecko a urodziło sie właśnie tam,ponoć było zdrowiutkie.Ten wątek ponoć był gdzieś na emamie,ja go szukałam ale nie trafiłam.Tylko dziwnym wydał mi się fakt,że skoro było takie zdrowe to czemu nie było z matką tylko na noworodkach?Przecież zdrowe dzieci są z matkami.To nasuwa pewne wątpliwości.Nie ma co gdybać,dobrze,że to tylko jakieś plotki.A jeśli mogę spytać,Twoja żona będzie miała wynajętą położną?Bo szukam dobrej położnej na poród właśnie tam,więc gdyby to nie było tajemnicą to prosiłabym o ewentualny namiar na mój adres anrenata@o2.plPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 07:36 hej to ja pisałam, ten wątek był nie na emamie, a na prywtanym forum lubelskich mam - tu jest link do forum - nota bene kopalnia wiedzy o szpitalach i wszystkim co związane z lubelskim macierzyńśtwem: forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=2612421 nazywa się Lubelski Oddział Zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś
anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 12:30 Też próbowałam tam wejść,ale ten oddział jest widocznie zamknięty,bo ja nie mogę tam akurat wejść,nie jest też jasno napisane co trzeba zrobić,żeby móc tam sie dostać.Zwykłe logowanie nie wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
monti79 Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 12:34 No niestety. Żona oznajmiła mi że będzie rodzić na Jaczewskiego. Zmieniła zdanie po rozmowie z koleżanką.Ale ja nie będę już straszyć. Położnej nie mamy jeszcze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cota Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 12:38 Napisz do założycielki: ioki9 , aby dała Ci uprawnienia, potem wymagane jest ogólne przedstawienie się i lecimy....sa same lubelskie mamy, wątki o szpitalach, żłobkach, przedszkolach, sklepach itd. Jakbyś miałą problemy to pisz, to najwyżej ja się zapytam na forum, jak można się dostać. Ja też rodzę na Jaczewskiego, zresztą mój mąż tam pracuje (na innym oddziale) i mówi, iż pod względem higieny (septyki) i sprzętu to najlepszy szpital. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 13:17 Dziękuję.Postaram się zapukać jescze raz.Ale ja na Jaczewskiego już się nie wybiorę,za póżno,34 tydzień i gdzie ja znajdę lekarza,który mnie poprostu potraktuje dobrze.Przerabiałam to na patologii na Staszica,nie chcę być znowu niczyja,nie chcę leżeć i czekac aż ktoś sie zlituje nade mną.Gdyby to była połowa ciąży to jeszcze mogłabym się dogadać z jakimś lekarzem a tak?Za późno na takie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś