Dodaj do ulubionych

Lublin-Kraśnicka

30.05.06, 22:09
Witam
Z żoną postanowiliśmy rodzić na Kraśnickiej smile)
Ale ostatnio coraz więcej słysze o sepsie itp. w tym szpitalu, że zdarza się
często niż w innych. Co o tym sądzicie ?
Ktoś rodził na Kraśnickiej ?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 31.05.06, 23:37
      Ale u noworodków ta sepsa?Skąd te rewelacje?Ja też chce tam rodzić już w lipcu
      i załamują mnie takie opinie.Napisz czy to jakieś plotki czy coś
      konkretnego,jakieś wyniki badań może?
      • monti79 Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 08:53
        Tak u noworodków. Żona brata tam rodziła pare tygodni temu i stąd mam te wieści.
        Może się nasłuchala tylko glupot,ale ja wolę być ostrożny dlatego pytam czy
        ktoś coś wie więcej.
        • anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 10:33
          A żona brata był zadowolona z opieki?Jeśli rzeczywiście taki przypadek miał
          miejsce to pozostaje miec nadzieję,że sanepid się tym zajmie i chociaż przez
          jakiś czas będzie znowu bezpiecznie.Takie sytuacje czsem mobilizują i może ktoś
          czuwający nad personelem weżmie się za całe towarzystwo.Na mnie takie opowieści
          tez robią duże wrażenie,ale trzeba brać poprawke na to,że są to relacje z z
          kolejnych ust,nie wiadomo jaka naprawdę była przyczyna taj sepsy,w jakim
          ogólnym stanie był noworodek po narodzinach.Może zrozpaczona matka próbuje też
          szukać winnych wokół,sama nie wiem,w końcu to straszne stracić dziecko,kiedy
          czekało się na nie tyle i kochało.Pozdrawiam.
          • monti79 Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 14:08
            Przyznaje się do winy sad(((((
            Informacje miałem z drugiej ręki,nie bezpośrednio i jak się okazało,przemieliło
            je jak w gluchym telefonie.
            Przejąłem się trochę,gdyż z żoną w lipcu też wybieramy się na Kraśnicką.
            Przepraszam Cię za błędną informację. Wspaniała rodzina,którą już ochrzaniłem
            jakieś małe zakażenie w sepsę przerobiła i narobili tylko paniki.
            pozdrawiam i życzę powodzenia.
            • anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 02.06.06, 23:10
              Nic się nie stało.Ale w innym wątku obok dziewczyna mi napisała też o sepsie i
              tym,że jakiejś kobiecie dwa czy trzy dni temu zmarło dziecko a urodziło sie
              właśnie tam,ponoć było zdrowiutkie.Ten wątek ponoć był gdzieś na emamie,ja go
              szukałam ale nie trafiłam.Tylko dziwnym wydał mi się fakt,że skoro było takie
              zdrowe to czemu nie było z matką tylko na noworodkach?Przecież zdrowe dzieci są
              z matkami.To nasuwa pewne wątpliwości.Nie ma co gdybać,dobrze,że to tylko
              jakieś plotki.A jeśli mogę spytać,Twoja żona będzie miała wynajętą położną?Bo
              szukam dobrej położnej na poród właśnie tam,więc gdyby to nie było tajemnicą to
              prosiłabym o ewentualny namiar na mój adres anrenata@o2.plPozdrawiam
              • cota Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 07:36
                hej to ja pisałam, ten wątek był nie na emamie, a na prywtanym forum lubelskich
                mam - tu jest link do forum - nota bene kopalnia wiedzy o szpitalach i wszystkim
                co związane z lubelskim macierzyńśtwem:
                forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1540807.html?x=2612421
                nazywa się Lubelski Oddział Zamknięty
                • anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 12:30
                  Też próbowałam tam wejść,ale ten oddział jest widocznie zamknięty,bo ja nie
                  mogę tam akurat wejść,nie jest też jasno napisane co trzeba zrobić,żeby móc tam
                  sie dostać.Zwykłe logowanie nie wystarczasad
                  • monti79 Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 12:34
                    No niestety.
                    Żona oznajmiła mi że będzie rodzić na Jaczewskiego.
                    Zmieniła zdanie po rozmowie z koleżanką.Ale ja nie będę już straszyć.
                    Położnej nie mamy jeszcze.
                    pozdrawiam
                    • cota Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 12:38
                      Napisz do założycielki: ioki9 , aby dała Ci uprawnienia, potem wymagane jest
                      ogólne przedstawienie się i lecimy....sa same lubelskie mamy, wątki o
                      szpitalach, żłobkach, przedszkolach, sklepach itd. Jakbyś miałą problemy to
                      pisz, to najwyżej ja się zapytam na forum, jak można się dostać.
                      Ja też rodzę na Jaczewskiego, zresztą mój mąż tam pracuje (na innym oddziale) i
                      mówi, iż pod względem higieny (septyki) i sprzętu to najlepszy szpital.
                      Pozdrawiam
                      • anrenata Re: Lublin-Kraśnicka 03.06.06, 13:17
                        Dziękuję.Postaram się zapukać jescze raz.Ale ja na Jaczewskiego już się nie
                        wybiorę,za póżno,34 tydzień i gdzie ja znajdę lekarza,który mnie poprostu
                        potraktuje dobrze.Przerabiałam to na patologii na Staszica,nie chcę być znowu
                        niczyja,nie chcę leżeć i czekac aż ktoś sie zlituje nade mną.Gdyby to była
                        połowa ciąży to jeszcze mogłabym się dogadać z jakimś lekarzem a tak?Za późno
                        na takie zmiany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka