Dodaj do ulubionych

Gdzie rodzic w Wawie bez opłat ?

01.06.06, 15:42
Termin mam na lipiec i mam pytanie gdzie moge urodzic bez oplacania porodu
rodzinnego ( bo takowego nie planujemy ) , bez oplacania poloznej czy lekarza
a potraktuja mnie po ludzku?
Zzo nie wykluczam, ale to juz decyzja na czas samego porodu.
No i wiadomo kwestia czy akurat bedzie miejsce w danym szpitalu, ale na to
nie mam wplywu.
Podzielcie sie opiniami jesli takie macie.
Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • alcarin Re: Gdzie rodzic w Wawie bez opłat ? 01.06.06, 16:26
      Z tego, co wiem, to w szpitalu Brodnowskim. Jesli jednak chcialabys wynajac
      polozna zaplacisz 350zl. Tyle samo za zzo. To najnizsze stawki w Warszawie. Tak
      przynajmniej bylo jeszcze w kwietniu. Niestety, warunki na poloznictwie takie
      sobie, ale sporo dziewczyn sobie chwali porod tam i pobyt.
      Maja tam jeszcze prywatna sale do porodu - 500zl. i jedynke poporodowa - 50zl za
      dzien.
    • tekla33 Re: Gdzie rodzic w Wawie bez opłat ? 01.06.06, 18:07
      Witam,
      Ja rodziłam w bielańskim bez żadnych opłat, trafiłam tam prosto z ulicy, przed
      terminem porodu. Lekarza miałam z karowej niestety wypioł się na mnie gdy
      zobaczył wytworzone przeciwciała w I ciąży. Poszłam więc do bielańskiego bez
      żadnych znajomości na konsultacje i tam już zostałam. Położne na patologi b.
      miłe, te same pracują na porodówce i izbie przyjęć. Poród mój nie był łatwy -
      wywoływano go 5 dni, 6 sama urodziłam - po takiej dawce środków musiało mnie
      wreszcie ruszyć. Położne, lekarze w bielańskim naprawdę są godni polecenia.
      Poród rodzinny jest tam bezpłatny na sali 2 osobowej. Położnej i lekarza też
      nie ma sensu opłacać bo tak napradę to cały czas jest z tobą położna - każda
      odpowiada za 1 sale, a z regóły są dwie.O nic nie musiałam prosić, doskonale
      wiedziały co mi jest potrzebne.A lekarz i tak przychodzi jeśli powiesz położnej
      że chcesz coś od niego, a gdy zacznie się poród to jest do samego końca.
      Z tego co wiem to rzadkno odsyłają do innych szpitali.
      Jak będziesz miała jakieś pytanka to pisz na priva.
      Na prawdę nie ma się czego bać jeśli chodzi poród. Ja bałam się strasznie-
      chciałam wynająć salę, polożną i lekarza, a w rezultacie nic nie zapłaciłam i
      nawet nie zdążyli dać mi znieczulenia(choć zawsze uważałam że bez znieczulenia
      to nawet nie wejdę do szpitala). pozdrawiam
      • mamadominisi Re: Gdzie rodzic w Wawie bez opłat ? 01.06.06, 21:46
        A jest w Bielanskim oddzial neonatologiczny lub intensywnej terapii noworodka?
        pierwsze dziecko urodzilam przez cc na Zelaznej, ale teraz moze uda mi sie
        rodzic sn, a ze maz bedzie z mala wiec porod rodzinny odpada i wiem ze na
        Zelaznej bez oplaconego porodu gorzej cie traktuja.
    • kms.aszli Re: Gdzie rodzic w Wawie bez opłat ? 01.06.06, 22:34
      Sama rodziłam już dwa razy na Żelaznej i było wszystko w pożądku. Miła opieka,
      pielęgniarki same kąpią dzieciaczki, pomagają przy przewijaniu i zmienianiu
      opatrunku z pępuszka i drugie dziecko tam rodziłam, więc postanowiłam urodzić
      tam i trzecie. Bez problemu mnie przyjęli. Chociaż każdy ma swoje zdanie.
      Pierwsze dziecko rodziłam w Praskim i byłam bardzo niezadowolona, dziecko
      dostało w szpitalu miało podejrzenie zapalenia płuc i dostawało 2 antybiotyki,
      po przybyciu na Niekłańską odstawionomu jeden, i w szpitalu wszyscy lekarze się
      śmiali że wszystkie dzieci przybywają do nich z Praskiego. Moja koleżanka w
      Praskim mało co by nie straciła życia, a jej dzieci są chore przez lekarzy z
      Praskiego. Jak chodziłam z trzecim dzieckiem w ciąży to panie w przychodni
      zachwalały szpital praski. Moja przyjaciółka rodziła na Żelaznej i miała
      cesarskie cięcie i też miała niemiłe doświadczenie. To już jest indywidualna
      opinia każdej z nas jednym się podoba a innym nie. Na Żelaznej jest to
      specjalistyczny szpital tylko położniczy zajmujący się kobietami w ciąży,
      porodami i w połogu. Wybór należy do pani. Kasia
      • mamadominisi Re: Gdzie rodzic w Wawie bez opłat ? 01.06.06, 23:01
        przy pierwszym dziecku mialam planowane cc na Zelaznej ale jakos do konca nie
        bylam zadowolona i teraz kompletnie nie wiem na ktory szpital sie zdecydowac,
        wiadomo zdaje sobie sprawe ze akurat moze nie byc miejsca, ale cos musze miec
        upatrzone,
      • marcinwski Czerniakowska!!!! 02.06.06, 00:05
        Szczerze polecam ten szpital. Moja żona właśnie tam dziś urodziła. Leży od tygodnia. Wszyscy lekarze, położne, itd. bez wyjątków super mili i pomocni, przytulą, pocieszą. Nawet kawę mi robili smile Zapytani o cokolwiek nie odpowiadają na "odpieprz", tylko porozmawiają i wytłumaczą.
        Stan patologii jest średni. Jedna łazienka, chyba 5 sal.
        Porodówka za to jest po remoncie. 3 WC, 2 prysznice, bidet.
        Tu są fotki
        i2.tinypic.com/11c6y2w.jpg
        i3.tinypic.com/11c71w1.jpg
        i2.tinypic.com/11c77ll.jpg
        i2.tinypic.com/11c791t.jpg
        Miała cc. Jak wyjdzie ze szpitala, powiem coś więcej o opiece nad dziećmi.
        Póki co - jesteśmy zadowoleni.
        • mamadominisi Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 13:27
          gratuluje dzidzi !
          a czy w czerniakowskim jest oddzial neonatologii lub intensywnej terapii
          noworodka?
          • marcinwski Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 13:33
            Nie mam pojęcia, ale jak nie zapomnę to zapytam dziś.
            • marcinwski Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 13:40
              Tu jest strona szpitala
              www.szpital-orlowskiego.pl/index.php
              • emilka9 Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 13:53
                Czy to jest prywatny szpital??? Cennik jest obłedny!
              • mamadominisi Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 14:14
                dzieki ! na stronie niby jest neonatologia,
          • bialka Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 14:26
            Oddział neonatologii jest na pewno. Nasza pediatra tam pracuje. Też rozważam ten
            szpital jak mi zamknęli Solec na remont...
            • mamadominisi Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 14:31
              no wlasnie najbardziej mi zalezy na dobrej opiece nad noworodkiem (w razie
              czego ) i na ludzkim traktowaniu (bez oplacania bo mnie nie stac na taki
              luksus), a warunki socjalne nie wazne,
          • dosaf Re: Czerniakowska!!!! 02.06.06, 15:03
            Witam,

ja polecam Bielański. Tam wszystkie położne są super, a za poród rodzinny w sali 2-osobowej (przedzielonej ścianką) nie trzeba płacić.
            Jeśli chodzi o oddział intensywnej terapii noworodka to napewno jest w szpitalu na Starynkiewicza i na Karowej.
            • alcarin Re: Czerniakowska!!!! 03.06.06, 22:04
              Jesli chodzi o Bielanski, to moze faktycznie rodzi sie tam za darmo - jak w
              wiekszosci szpitali, ale dostanie sie tam graniczy z cudem - nawet majac
              wykupiona polozna lub chodzac do lekarza z tego szpitala. Ten szpital stal sie
              dosc popularny (bardzo dobre warunki socjalne - po remoncie) i sporo babek chce
              tam rodzic. Przez ostatnie 2 tyg ciazy jezdzilam tam codziennie na ktg (w
              kwietniu) i kwielokrotnie bylam swiadkiem odsylania rodzacych dziewczyn do
              innych szpitali. Nawet tych, ktore wykupily polozna, czy chcialy placic za
              pojedyncza sale do porodu. Tam zwyczajnie zwykle nie ma miejsc na poloznictwie -
              nie maja co robic z tymi, ktore juz urodzily. Dla uprzywilejowanych, czyli dla
              pacjentek lekarzy ze szpitala zwykle cos sie znajduje (np. na patologii do
              momentu zwolnienia lozka na poloznictwie), ale osoby "z ulicy" odchodza z kwitkiem.
            • molsze4 Re: Czerniakowska!!!! 04.06.06, 17:59
              Mój gin właśnie też powiedział mi, że dostać się do Bielańskiego jest obecnie
              tak samo trudno jak na Żelazną...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka