Dodaj do ulubionych

międzylesie vs. wołomin

12.06.06, 22:56
dziewczyny proszę podpowiedzcie! waham się w sprrawie szpitala, byliśmy
prawie zdecydowani na wołomin, ale jednak chyba zrezygnujemy z porodu w
wodzie więc nie wiem czy jest sens jechać do wołomin skoro ze 3 razy bliżej
mam międzylesie...widziałam oddział w wołominie i znam dwie położne z tamtego
szpitala więc czułabym się tam raczej bezpiecznie, ale ta odległość mnie
przeraża, za to międzylesie ma różne opinie i zastanawiam się czy warunki i
opieka jest na poziomie podobnym co w wołozminie, bo wtedy wybrałabym
międzylesie
poradźcie proszę wołomin czy międzylesie???
Obserwuj wątek
    • mamusiamartusi Re: międzylesie vs. wołomin 13.06.06, 20:36
      podciągam wątek - bo zastanawiam się nad tym samym co kropka.kreska!
      Poprzednio chciałam rodzić w wodzie i wybraliśmy Wołomin, ale woda się nie udała
      bo było cc smile, teraz prawdopodobnie tez bedzie cc i nie wiem na ile cc w
      międzylesiu jest zachwalane smile - podpowiedając kropce.kresce podpowiedzcie tez
      mi przy okazji

• kajtanka Re: międzylesie vs. wołomin 13.06.06, 22:29
        Ja widziałam jeden i drugi oddział. Planowałam rodzic w Miedzylesiu bo mam 5
        minut drogi samochodem, ale wygląd odzziału i obojedność personelu mnie
        odsteraszył, w Wołominie jak byłam na zwiedzaniu to sam pan ordynator poswięcił
        nam swój czas choc nigdy wcześnie tam nie byliśmy a ciepło jakie biło od
        personelu naprawde robiło wrażenie, pozatym warunki socjalne w Wołominie sa
        dużo leprze, sala do porodów rodzinnych jest super kameralna i bardzo
        przytulna, nie koniecznie trzeba rodzic tam w wodzie by miec dobre wspomnienia
        ( szwagierka urodziła tam dwoje dzieci) i gdyby nie fakt że moja pani dr była
        właśnie na dyżurze w szpitalu na Inflanckiej wybrałam w ostatniej chwili ten
        szpital ale do dzis nie moge odżałowac tego Wołomina
        Co do cc w Miedzylesiu kolezanka miała 2 mc i żaliła się na zupełny brak
        opieki po, do tego stopnia że przychodziła do niej koleżanka i się nią
        zajmowała.
        Ale kazy czego innego oczekuje
        Pozdrawiam i życzę łatwego rozwiązania
    • kropka.kreska Re: międzylesie vs. wołomin 14.06.06, 19:46
      no ja też widziałam już oba szpitale i co tu dużo mówić...międzylesie nie
      dorasta wołominowi do pięt sad(( co prawda panie pielęgniarki czy położne -
      czort je tam wie - przyjęły nas bardzo ciepło, szybciutko pokazały oddział
      spodziewałam się czegoś więcej po oddziale sad
      no i ciągle nie wiem...
      • a.zaborowska1 Re: międzylesie vs. wołomin 17.06.06, 10:10
        Ja akurat rodziłam tu i tu. Pierwsze dziecko rodziłam 7 lat temu w dawnym
        kolejowym, zaliczyłam patologie, porodówkę, położnictwo. Drugi poród w
        Wołominie miałam tam lekarza prowadzącego i to mnie skusiło. Jeśli jest to
        poród bez powikłań o.k suuper warunki socjalne i miłe położne. Ale ja już tam
        niewrócę... Polecam Międzylesie!
        • mamusiamartusi Re: międzylesie vs. wołomin 21.08.06, 22:47
          up smile

piszcie piszcie bom ciekawa...
          • kajtanka Re: międzylesie vs. wołomin 22.08.06, 09:59
            Ja polecam w 100% Wołomin. Byłam w jednym i drugim szpitalu i Wołomin zrobił na
            mnie super wrażenie. Zwłaszcza personel tam pracujący ( a to najwazniejsze w
            szpitalu by ludzie byli kompetentni i nie traktowali nas jak przedmioty).
            Odział porodowy tez jest według mnie duzo bardziej przytulny niz w Miedzylesiu
            ale to nie jest najważniejsze, jest równiez taka bardzo przytulna salka do
            porodów rodzinnych, mi sie bradziej podobała od tej z wanną
            Mysle ze warto pojechac kawałek dalej. Ja mam 10 minut do Miedzylesia, a
            wybrała bym napewno Wołomin.
            Pozdrawiam i życze udanych wyborów smile))
    • hyris Re: międzylesie vs. wołomin 22.08.06, 10:07
      ja juz wiele razy pisałam o międzylesiu... dodam tylko, że dobę po cesarce
      kobiety nie może nikt odwiedzać - nawet mąż! Mnie to przeraziło.
    • monika.gil Re: międzylesie vs. wołomin 22.08.06, 23:59
      kropka.kreska napisała:

> dziewczyny proszę podpowiedzcie! waham się w sprrawie szpitala, byliśmy
      > prawie zdecydowani na wołomin, ale jednak chyba zrezygnujemy z porodu w
      > wodzie więc nie wiem czy jest sens jechać do wołomin skoro ze 3 razy bliżej
      > mam międzylesie...widziałam oddział w wołominie i znam dwie położne z tamtego
      > szpitala więc czułabym się tam raczej bezpiecznie, ale ta odległość mnie
      > przeraża, za to międzylesie ma różne opinie i zastanawiam się czy warunki i
      > opieka jest na poziomie podobnym co w wołozminie, bo wtedy wybrałabym
      > międzylesie
      > poradźcie proszę wołomin czy międzylesie

Polecam Wołomin chociaż tam nie byłam. rodziłam w międzylesiu poród super opieka
      po porodzie fatalna, szerzej pisałam na ten temat w wątku o szpitalach
      pozdrawiam
      >
      • majka995 Re: międzylesie vs. wołomin 23.08.06, 12:11
        Wiecie co nie rodziłam ani w Wołominie ani w Miedzylesiu, ale znam Wołomin bo
        blisko tego szpitala mieszkam. I jedno moge powiedziec że idz rodzić
        gdziekolwiek oby nie Wołomin.Nie ma tam zaplecza medycznego dla maluchów. Jak
        cos się bedzie działo to nic nie zrobią. Poza tym większość znajomych moich
        odradza tam poród. A jeśli chodzi o warunki socjalne to niech nikt nie mówi że
        jest super, wszystkiego brakuje. Super socjal to ma karowa i Żelazna.
        • edyta341 Re: międzylesie vs. wołomin 24.08.06, 13:30
          Hej,
          Rodziłam w styczniu 2005 r. w Wołominie. Oglądałam też szpital w Międzylesiu i
          rozmawiałam z tamtejszą położną. Mogę powiedzieć jedno - nie ma porównania na
          korzyść Wołomina. Było rewelacyjnie!!!
          I jeszcze jedna rzecz: majka995 czy tobie ktoś płaci za pisanie postów
          oczerniających szpital w Wołominie? Pytam serio, ślędzę ten dział o szpitalach
          i zawsze jak pada pytanie o Wołomin piszesz oczerniające posty, chociaż (jak
          uczciwie piszesz) nie rodziłaś tam.
          • majka995 Re: międzylesie vs. wołomin 24.08.06, 14:46
            Edyta341 niestety nikt mi za to nie płaci. A tak na powaznie to chyba moge
            wyrazac swoja opinie. Ja rodziłam na Karowej i było super,ale wiele kobiet
            oczernia Karowa ale ja sie nie oburzam bo kazdy ma prawo do własnego
            zdania.Tobie sie podobało to super.
            Pozdrawiam
            • edyta341 Re: międzylesie vs. wołomin 24.08.06, 21:50
              OK, zgadza się ale Ty wyrażasz zawsze negatywne opinie dotyczące różnych
              aspektów działalności oddziału, a nigdy tam nie rodziłaś. Ja tak i pomimo, że
              mój poród był bardzo długi i trudny wszystkim będę szpital w Wołominie polecała.
              Jeśli będziesz jeszcze kiedyś rodziła polecam poród w Wołominie a myślę, że
              zmienisz zdanie.

Pozdrawiam,
              Edyta
              • majka995 Re: międzylesie vs. wołomin 25.08.06, 11:33
                Ja już mam dwoje dzieci szczęśliwie urodzonych na Karowej, ale jeż3li
                kiedykolwiek bede jeszcz\e w ciąży to poród bedzie tylko na Karowej. Dla mnie
                nie istnieją inne szpitale. Nawet gdybym musiała wybrać inny szpital to Wołomina
                wogóle nie brałabym pod uwagę. Nie interesuje mnie ten szpital bo znam opinie
                moich znajomych które tam rodziły i z rodziny i i myślę że wiedząc to co wiem ja
                napewno nie poszłabyś tam rodzić. Urodziłaś szczęśliwie i bardzo dobrze że
                szystko było ok, i dlatego polecasz ten szpital, a ja go znam z innej strony,
                tej złej i dlatego nigdy nie zmienię zdania na jego temat.
                Pozdrawiam
                • mamusiamartusi Re: międzylesie vs. wołomin 25.08.06, 13:24
                  a tak na marginesie - osobom zadajacym pytania o konkretne szpitale pewnie
                  chodzi zdecydowanie o opinie osob tam wlasnie OSOBIŚCIE rodzacych a nie
                  zaslyszane wink

swoja droga ciekawe czy kropkakreska juz urodzila i gdzie to bylo smile - mam
                  nadzieje ze sie tu odezwie i napisze wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka