Dodaj do ulubionych

USG 3D- gdzie w Warszawie?

02.08.06, 14:29
Poleccie prosze gdzie warto zrobic USG 3 d w wawie- i do ktorego lekarza sie
udac.
Obserwuj wątek
    • kasika75 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 14:32
      dr Makowski ja własnie odwoluje jutrzejsza rezerwacje , na 20.00 150zł jesli
      jestes zainteresowana to moge na Ciebie przepisac , wrzuc w wyszukiwarke to
      nazwisko a sama zobaczysz
    • first_baby Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 14:35
      W szpitalu na MAdalińskiego możesz zrobić za darmo 4D i nagrać na płytkę.
      Wystarczy iść do lekarza z przychodni przyszpitalnej po skierowanie.
      Pewnie można też zapłacić i wtedy bez skierowania.
      Polecam dr Zwolińskiego - duuużo dobrego o nim możesz tu na forum poczytać.

Chociaż Makowski też jest ok - sama raz u Niego byłam smile
      • jagna28 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 15:35
        Mówisz o dr Jerzym Zwolińskim? Pytam bo u J.Zwolińskiego byłam już jakiś czas
        temu - w kliniece Cerdent na Grenadierów i jestem bardzo zadowolona. Niestety
        muszę powtórzyć USG i lekarz prowadzący jak usłyszał do kogo się chcę wybrać
        powiedział, że dr Zwoliński jest bardzo dobry. No tyle, że nie potwierdziłam
        imienia. Dzisiaj o 21.15 mam wizytę - niewiele to zmieni jeśli to nie on, ale
        jestem ciekawa.
      • konto80 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 03.08.06, 23:59
        Mam do Ciebie pytanko. Jestem w28 tc i mam oczywiście swojego dr prowadzącego.
        Jak mam się zapisać na wizytę na Madalińskiego. Otwarcie powiedzieć, że chcę
        bezpłatnie usg 4D???Napisz mi szerzej jak to wygląda. Jeśli wolisz to możesz
        odpisac na mail konto80@gazeta.pl
    • konto80 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 14:51
      Ja robiłam u dr Roszkowskiego. 300 pln!!!! A badanie 15 minut. Niestety nie
      fartnęlo mi się bo dzidzia sobie spać pojszła, ale wszyscy mówią, nwet inni
      lekarze to rewelacyjny specjalista.Jeśli bardziej zależy Ci na sprawdzeniu
      zdrowia maleństwa to polecam, ale jeśli chcesz miłego usg i może większych
      atrakcji, czyli płytki i zdjęć to znajdź coś innego.
      • biedroneczka26 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 15:51
        hej

ja też robiłam u Roszkowskiego (ale już 1,5 roku temu) - wtedy jeszcze usg 3d
        kosztowało 250zł - ale też mam mieszane odczucia

po 1 - jestem niezadowolona bo było 1h opóźnienie (umierałam tam z głodu - tak
        mnie córcia ssała), wizyta 15 min sad, nagranie tylko na vhs sad
        po 2 - przynajmniej wiedziałam, że z moją córką wszystko ok - specjalista na
        całą Warszawę - bardzo ceniony i polecany przez innych ginekologów

pozdrawiam
        • martala3 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 20:30
          biedroneczka26 napisała:

> hej
          >
          > ja też robiłam u Roszkowskiego (ale już 1,5 roku temu) - wtedy jeszcze usg 3d
          > kosztowało 250zł - ale też mam mieszane odczucia
          >
          > po 1 - jestem niezadowolona bo było 1h opóźnienie (umierałam tam z głodu -
          tak
          > mnie córcia ssała), wizyta 15 min sad, nagranie tylko na vhs sad
          > po 2 - przynajmniej wiedziałam, że z moją córką wszystko ok - specjalista na
          > całą Warszawę - bardzo ceniony i polecany przez innych ginekologów
          >
          > pozdrawiam
          czesc
          Jaki jest dokładny adres do dr Roszkowskiego? Finlandzka 9? Jestem tam zapisana
          na 3D tylko gdzieś zagubilam adres
          z góry dziękuję

• anzelma Re: USG 3D- gdzie w Warszawie?DR Roszkowski 05.08.06, 17:45
          Byłam u tego lekarza w 12 tc i choc jest piekielnie drogi widać, że niezły z
          niego fachura. Opóźnienie było ponad godzinne, ale wszyscy cierpiwie czekali i
          wychodzili zadowoleni. Dr cieszy sie doskonałą opinią nie tylko u wielu lekarzy,
          ale także pacjentek. Ma wprawdzie specyficzne poczucie humoru i sposób bycia,
          który nie każdemu może przypaść do gustu (nieco ironii i sarkazmu), ale ja nie
          narzekam. I... gorąco polecam!
    • pelargonia3 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 14:55
      jutro nie za bardzo mi pasuje, bo maz wyjechal. Chcialabym isc w piatek, bo to
      nasza rocznica slubu i chcialam zrobic mezowi niespodzianke smile
    • kasika75 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 15:08
      ok w takim razie odwołuje
      • pryderi Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 15:37
        ja polecam dr. salti przy czterech śpiących. robił mi 2 razy. spokojny, miły
        rzeczowy gość. pierwsze badanie 180 a kolejne 150.
        • elek75 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 19:34
          ja też robiłam u dr Saltiego na przezierność i byłam bardzo zadowolona badanie
          było bardzo długie, że mi się zaczęło nudzić bo ile można oglądać wink a on
          pokazywał i pokazywał...
          cieszę się, że drugie już 150 zł. bo zamierzam się udać po 20 tygodniu...
    • ewulka4 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 19:32
      Ja byłam u Makowskiego na 2D, u Zwolińskiego (cerdent na grendierów) na 3D,
      polecam obu. Aczkolowiek ja chyba wolę zwykłe 2D, jakoś to do mnie bardziej
      przemawia smile, może że na pzredniej ściance mam łożysko które skutecznie część
      zasłaniało....
      • jagna28 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 03.08.06, 13:06
        A w którym tygodniu ciąży byłaś na 3D? Pytam bo byłam około 12-13tego tyg u
        Zwolińskiego i wtedy faktycznie nie było widać za dużo. Brzuszek nie był jeszcze
        za duży i Maleństwo malutkie a rozdzielczość sprzętu niewystarczająca na takiego
        bobaska. Nawet tak nowoczesny sprzęt ma swoje ograniczenia. Dzidzia w 13tc w 3D
        wyglądała jak mała, człekokształtna bryłka wink Lekarz widzi w tym więcej
        szczegółów a dla rodziców to troszkę za mało. Wyraźnie wypatrzyłam tylko rączki
        i nóżki - twarzyczki nie było jeszcze widać.

Byłam teraz na kolejnym USG 3D u dr Zwolińskiego (obecnie jestem w 27 tyg) i
        rewelacja! Mamy zdjęcie kuciapki wink i zdjęcia buzi + oczywiście filmik. Na
        monitorze było widać Maleństwo bardzo fajnie. Cały czas ruszała buzią i
        strasznie gestykulowała - dr śmiał się, że nawet gdyby nie udało się jej
        podejrzeć tak dokładnie to i tak po jej zachowaniu widać, że kobitka - gadała
        jak najęta smile

Zdecydowanie polecam dr Zwolińskiego i USG 3D
    • dodkowska Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 19:42
      ja słyszałam ze na krakowskiem przedmiesciu jest dobre usg kosztuje jak kazde.
      Tam podobno bardzo dokładnie wszystko mierza. NO ja niebyłam wiec niewiem ale
      tak słyszałam
      • kolunia1 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 20:01
        Tak - my byliśmy na Krakowskim Przedmieściu na usg 3D, (dr Robert Kulik
        Krakowskie Przedmieście 67/2, tel.826-08-25 i kom. 607 776 777),cena w kwietniu
        2006 to 200zł,nagranie na płytkę plus zdjęcie, choć wizyta była nieco
        opóźniona - nie znoszę tego!!! - to lekarza jak najbardziej polecamy - jeszcze
        nigdy nie spotkałam tak sympatycznego ginekologa, bardzo długo badał, jeździł
        po brzuchu i jeździł - wypatrzył u dzieciaczka niedomykalność zastawki
        trójdzielnej w serduszku, ale bardzo zrozumiale nam to zakomunikował -
        uspakajał,że to nic poważnego,że może się wszystko jeszcze wykształcić, ale że
        poinformować musi - polecił echo serca u J.Dangel - które dzięki Bogu nie
        potwierdziło tego co dr Kulik przypuszczał, ale ... wada faktycznie była
        widoczna na wydrukach - a maluszek miał 2 miesiące czasu między tym usg a echem
        na rozwój tego co nie było do końca wykształcone, i jestem pewna,że nie było to
        żadne naciąganie. Poza tym bardzo mnie ujął tym,że wytarł mój brzuch z tej
        całej mazi i maź była ciepła - grzała się na kaloryferze obok smile Wcześniej
        byliśmy na Ursynowie w Europejskiej Klinice na pierwszym usg i dr nie dość,że
        próbował wyprosić mojego męża, to na koniec badań dał ręcznik papierowy z
        tekstem - niech se pani to wytrze! Wiem,że to mało istotna sprawa - ale
        niewiele trzeba by popsuć taką piękną chwilę,przy tym pierwszym usg też była
        niespodzianka - walentynki smile
        Ale K.Przedmieście jak najbardziej polecam!
        • skowronka1979 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 02.08.06, 20:19
          Nie wiem na pewno, bo sama nie byłam, ale miałam się tam zapisać. A potem poczytałam opinie na forum i czym prędzej zrezygnowałam. Coś za dużo negatywów ten pan doktor ma... Między innymi że właśnie rozpoznaje wady, których nie ma...
          • apdutkiewicz Odradzam dr Kulika 03.08.06, 09:39
            Sama byłam nim zafascynowana, ale szybko mi przeszło. Przeczytajcie ten post:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=30242852&v=2&s=0
            Polecam dr Zwolińskiego na Grenadierów. Byłam u niego 2 tygodnie po wizycie na Krakowskim Przedmieściu i z tego byłam naprawdę zadowolona.
        • amwaw Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 03.08.06, 10:27
          Powtarzam po raz tysięczny-NIE CHODŹCIE DO KULIKA.
          Ma tendencję do wykrywania wad.
          U mnie wykrył przepuklinę pępowinową, szeroko i wyczerpująco wyjaśnił mi, że
          moje dziecko pewnie będzie bardzo ciężko chore, może umrze, ale jak nie umrze
          to na 80% będzie miało ciężkie wady wrodzone, może zespół downa.
          Koleżance wykrył wodogłowie u dziecka.
          Obie diagnozy błędne.
          Osóbka-Morawski i Makowski prawie spadli z krzesła jak zobaczyli wydruki i
          usłyszeli jaką diagnoze postawił Kulik.

Skąd wiesz, że jednak była niedomykalność zastawki(jako wada a nie fizjologia)?
          Jeżeli potwierdziła to prof Dangel i powiedziała, że wada rzeczywiście była to
          OK, jeżeli nie- bez sensu się nastresowałaś i wydałaś 300zł...jak wielu innych
          pacjentów pana doktora.
          Odradzam
          • kolunia1 Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 04.08.06, 10:57
            Nastresować się nastresowałam - zwłaszcza, ze wizyta u dr Dangel kosztowna...
            nie wiedziałam,że dr Kulik ma takie opinie, nie czytałam nigdzie wcześniej o
            tym - a szkoda! Dr Dangel faktycznie na wydrukach widziała wadę, ale tak jak
            chyba napisałam i jak mówiło mi wiele osób - w rozwoju płodowym dziecka każdy
            dzień ważny, każdego dnia coś się tworzy, wykształca, formuje - więc i tu mogło
            tak być - że po prostu było za wcześnie,żeby zastawka się domykała prawidłowo!
            Nie wiem jaka była prawda! Badania i wydruki od Kulika pokazałam też tacie moje
            przyjaciółki, który jest prof kardiologii i też wady widział - ale po jakimś
            czasie dr Dangel już nie widziała, na wydrukach widziała, ale po jej badaniu
            była dziwnie zaskoczona, że wady brak - w sumie teraz jak o tym myślę i jak
            przeczytałam to co napisałyście - to mam wątpliwości!
    • kaeira Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 03.08.06, 10:49
      Polecam Centrum Diagnostyki Prenatalnej na ul. Grenadierów (bliska Praga) i dr.
      Renatę Jaczyńską.

Mają najwyzszej klasy sprzęt.
      Robiłam tam:
      - USG potwierdzające w 8 tyg. (100 zł)-
      - USG genetyczne w 11, wraz badaniem krwi (PAPP-a i FbhCG) Wynik badania szacuje
      ryzyko Downa oraz Trisomii 13 i 18 z dokładnością do 97 proc. (razem 600 zł)
      - USG w 31 tyg (200 zł.)

W cenie USG (oprócz tego w 8 tyg.) także płytka DVD z nagraniem całego badania.
      Co do USG 3D, mamy bardzo fajne ujęcia z 11 i 31 tyg.

Dr. Renata Jaczyńska, bardzo miła młoda (ok. 35?) lekarka. Na
      bieżąco mówi o tym, co widzi na USG, odpowiada na wszelkie pytania. Robi bardzo
      dokładnie. Pracuje w IMiD (a poza tym wspólpracuje z programem "Mamo juz jestem"
      w TVN Style i i pismem Twoje Dziecko.)

Tu jest link do tego miejsca: www.cerdent.medserwis.pl
      telefon: (0-22) 813-22-38

PS. Połówkowe robiłam gdzie indziej (na Agatowej w Zaciszu, gdzie kieruje slynna
      dr. Dangel od kardiologii plodu), i wraz z echem serca zaplacilam 350. Ale na
      płytce CD były tylko zdjęcia! Bardzo się rozczarowałam, choć wiadomo, że to nie
      najważniejsze).
      • airlie Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 03.08.06, 14:58
        ja polecam dr Kretowicza (przyjmuje na Finlandzkiej 9, razem z Roszkowskim)
        równie dokładny i sensowny, a koszt niższy - 200...
        trzeba przynieść swoją kasetę video... trochę mnie to dziwi, bo zakup
        nagrywarki DVD dla tak obłożonej przychodni to koszt ledwo zauważalny... ale i
        tak największy minus to te opóźnienia... ja czekałam 45 minut, a z tego co
        słyszałam w poczekani opóźnienia są zawsze (czasami nawet 2 godz!)

tel. 616 13 87
        pzdr, A.
    • helen_a Re: USG 3D- gdzie w Warszawie? 04.08.06, 10:06
      Polecam Ci rd Marcina Zioło ze Szpitala Św.Zofii. Przyjmuje w ładnej nowej
      klinice BABKA MEDICA. to miłe miejsce i świetni specjaliści dla kobiet i dzieci.
      Dr Zioło jest nieoceniony, cierpliwy i opowiada wszelkie wazne szczegóły , jest
      kompetentny POLECAM i jest tanio 180 zł opis i nagranie w cenie...www.babkamedica.pl
      • utka2 Makowski - ul. Łucka 18 Warszawa 05.08.06, 19:32
        lok. 1801/1802. Wejście na badanie praktycznie co do minuty, bardzo dobry sprzęt
        i bardzo dobry diagnosta. Cena 150 zł, atmosfera w gabinecie bardzo przyjemna,
        wszystko objaśnia, nie trzeba go ciągnąć za język. Badanie ok. 13 minut - i całe
        nagrane na płytę CD.
        Usg 3D/4D

tel. - 022 654 24 64; 022 654 24 62.

Polecono mi go w necie i jestem bardzo zadowolona. W porównaniu z "uprzejmością"
        np. Osóbki-Morawskiego - to niebo a ziemia.
        • marysiowamama do utka2 05.08.06, 20:44
          Ja myślę o połówkowym u dr Makowskiego bo wiele dobrego o nim czytałam, a przy
          okazji to najtaniej jak znalazłam w W-wie. Ale ile wcześniej trzeba się umawiać?
          • utka2 Re: do utka2 05.08.06, 20:51
            nie mam pojęcia - ja profilatycznie zadzwoniłam niecały miesiąc przed terminem
            połówkowego. Ale mogłam nawet godzinę wybrać. Natomiastjak chciałam umówić się
            do Zwolińskiego do Gromada Medica na p. Powstańców - to na półtora miesiaca do
            przodu wszystkie teriny miał zajęte.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka