Dodaj do ulubionych

Ujastek-Kraków????

03.08.06, 13:23
Witam wszystkich....
Chciałabym urodzić w szpitalu na Ujastek w Krakowie... czy są jakieś
dziewczyny które tam rodziły albo słyszały coś na temat miejsca, warunków,
położnych, lekarzy???
Bardzo prosze o pomoc... to moja pierwsza ciąża i jestem już bardzo
zestresowana.... Pozdrawiam smile))
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: Ujastek-Kraków???? 03.08.06, 14:57
      Najlepiej będzie jak wpiszesz sobie w wyszukiwarce Ujastek to zobaczysz
      wszystkie wątki na ten temat. Ja jestem w 32tc i właśnie skończyłam tam zajęcia
      ze szkoły rodzenia. Szpital jest ładny, wykładowcy ze SR (położne i lekarze)
      bardzo mili, a jednak zrezygnowałam z rodzenia tam. Nasłuchałam się jaką to
      teraz masówkę mają, większość kobiet z Krakowa i okolic (oczywiście mówię o
      tych które nie miały patologii) chce rodzić własnie tam. Dziewczyny w SR mówiły
      też, że jeśli nie ma się opłaconej położnej to jest się dużo gorzej traktowanym
      niż te, które ja sobie opłaciły. Nie wiem ile w tym jest prawdy i nie wierze w
      ślepo w to co słyszę lub przeczytam w internecie, ale coś mnie odzrzuciło od
      tego szpitala. A na kiedy masz termin?
      • adad05 Re: Ujastek-Kraków???? 03.08.06, 15:03
        Witam, ja w maju tego roku rodziłam własnie w tym szpitalu i jestem bardzo
        zadowolona. Co prawda miałam opłaconą położną i swoja lekarkę ,która prowadziła
        mnie przez całą ciążę, ale mogę powioedzieć ,że jest sie przez wszystkich
        traktowanym dobrze. Warunki jak dla mnie dobre, w każdym pokoju łazienka i co
        ważne pokoje 2 osobowe. Opieka dobra, lekarze i położne mili.Dla dzieciaczków
        opieka tez bardzo dobra. W razie pytań chętnie odpowiem .Pozdrawiam
        • ola07 Re: Ujastek-Kraków???? 03.08.06, 15:16
          Ja własnie jestem swieżą mamą,rodziłam na Ujastku 5 dni temu i jestem bardzo
          zadowolona.Wprawdzie miałam swoja polożną,ale leżałam z dziewczyna która była
          prosto z ulicy i nie widziałam różnicy w trakyowaniu.Pokoje
          ładne ,czyste,opieka po porodzie bardzo dobra,położne noworodkowe bardzo
          pomocne interesują sie zaglądają nawet w nocy.Jak ktoś ma jakieś pytania
          chętnie odpowiem.
    • erii001 Re: Ujastek-Kraków???? 03.08.06, 16:50
      Dziewczyny spadłyście mi z nieba smile))) mam mase pytań... która położna
      na "ujastku" najlepsza??? bo ja też chce sobie opłacić... możecie mi podać
      jakieś namiary??? i jak mam to załatwić?? zadzwonić do niej i umówić się na
      spotkanie?? moje pytania mogą wydawać się naiwne ale naprawde nie mam pojęcia
      jak to załatwić??? jeśli nie chcecie pisać nazwisk położnych na forum to podaje
      swojego maila- erii001@interia.pl....jeśli możecie mi napisać to jestem ciekawa
      ile to kosztuje... słyszałam,że około 500-1000pln?
      Chciałam się jeszcze zapytać jak wygląda tam sytuacja z lewatywą i goleniem??
      No i chyba najważniejsze bo boje się tego jak diabeł święconej wody.... czy
      położna ochroniła wam krocze? i czy mogłyście wybrać sobie pozycje do
      rodzenia?? tzn. czy przypadkiem nie kazali leżeć bo tak jest im wygodniej???
      Będe bardzo wdzięczna z każdą nawet najmniejszą informacje???
      Aha.... zapomniałam... pomagali dziecko przystawić do piersi?
      Pozdrawiam...
      To moja pierwsza ciąża.... termin mam na 28.sierpnia....
      • ola07 Re: Do erii001 04.08.06, 15:15
        Ja rodziłam z położną Lidią Kuśnierz,jeśli chcesz to jej telefon podam ci na
        maila,rewelacyjna kobieta,i co najważniejsze chroni krocze,ja nie zostałam
        nacięta,ale to moja druga ciąża,więc nie wiem jak przy pierwszej,ale u pani
        Lidii,nacięcie to ostateczność,jak coś idzie nie tak.Taka usługa kosztuje
        500zł,trzeba po prostu zadzwonić i powiedzieć ,że chciałabyć,umówić się do
        porodu,potem umawiacie się na spotkanie,a resztę to już na bieżąco się od niej
        dowiesz.Na Ujastku nie golą,ani nie wymagają,żebyś była ogolona,a lewatywę
        robią tylko na twoje życzenie.Pozycje do porodu możesz przybrać dowolną.Dziecko
        przystawiają do piersi zaraz po porodzie.
      • olka_krakow Re: Ujastek-Kraków???? 04.08.06, 17:12
        Ja rodzilam z Jola Laszczyk, polecam. Namiary moge podac na priva.

Lewatywe mi zrobili na moje zyczenie, golenie - na wszelki wypadek podgolili
        mnie jak by bylo konieczne naciecie. Polozna chronila krocze, tylko ze ja nie
        moglam w pewnym momencie powstrzymac sie od parcia, zeby glowka nie wyszla za
        szybko, no i trzeba bylo naciac, ale to na 1 cm, po tygodniu juz nic nie bolalo.

Warunki w szpitalu sa bardzo dobre, pokoje 2-osobowe z lazienka i
        telewizorem\.Opieka wg mnie rewelacyjna. Opieka nad dzieckiem rowniez. Jezeli
        masz jakies pytania pisz na adres gazetowy, chetnie odpowiem

• connie1 Re: Ujastek-Kraków???? 04.08.06, 18:41
          Bardzo prosze o oba telefony na priv. Dziekuję serdecznie i pozdrawiam
          Conka
          • adad05 Re: do erri001 05.08.06, 16:37
            Informacje na temat szpitala Ujastek i odpowiedzi na twoje pytania przesłałam
            Ci na maila. Pozdrawiam Ada
      • zu2ka Re: Ujastek-Kraków???? 08.08.06, 15:42
        Rodziłam maju nie polecam - masówka, nie miałam opłaconej położnej, pozycja
        jest jedna - półsiedziąca, jak trzeba naciąć to nacinają, nie uczą przystawiać
        do piersi, ani przewijać. Lewatywa na życzenie - polecam!!! Jak chcesz mieć zzo
        to zrób badania. Komfort - łazienka w pokoju, pokoje dwuosobowe - tragedia
        jeśli zwali się rodzina sąsiadki ( b. małe pokoiki). I nie wiem czy ja
        trafiałam na takie zmiany - położne niemiłe, zabiegane. Ale decyzja należy do
        Ciebie. Pozdrawiam
    • erii001 Re: Ujastek-Kraków???? 08.08.06, 13:28
      Hej!!!
      Jeśli moge prosić o telefony do położnych.... podaje adres- erii001@interia.pl
      Dziękuje za wszystkie informacje.... czym więcej wiem i to od mama które mają
      doświadczenie tym jestem spokojniejsza smile))
      Czekam na maila bo chciałabym mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik....
      Pozdrawiam was i wasze dzieciaczki!!!
      • ola07 Re: Do erii001 08.08.06, 13:40
        Wysłałam,ci tel.do Lidii Kuśnierz.
    • erii001 Re: Ujastek-Kraków???? 08.08.06, 20:31
      dziękuję za wszystkie telefony... pozdrawiam
      • asiun Re: Ujastek-Kraków???? 08.08.06, 23:53

Ja polecam jeszcze P. Malgosie Janicka. Bardzo sympatyczna i przede wszystkim
        fachowa polozna

• anitka771 Re: Ujastek-Kraków???? 09.08.06, 12:20
          Cześć dziewczyny smile
          Bardzo pilnie potrzebuję namiary na dobre położne na ujastku (np. J.Łaszczyk,
          L.Kuśnierz itd.). W połowie ciąży padła decyzja ,że rodzę cesarką (łożysko
          przodujące). A tu niespodzianka wczoraj na wizycie okazało się ,że się
          podniosło i mogę rodzić normalnie. Oficjalny termin mam za 3 tygodnie ale
          lekarz twierdzi ,że to kwestia 10 dni. Proszę wyślijcie mi na meila gazetowego
          telefony polecanych przez Was położnych. Wiem , że to już póżno troszkę na
          załatwianie ale może się jakoś uda. Pozdrawiam cieplutko smile i proszę o szybki
          kontakt.
          • anitka771 Re: Ujastek-Kraków???? 09.08.06, 17:00
            Kobitki!
            Jeszcze raz proszę o pomoc smile
            • adad05 Re: Ujastek-Kraków???? 09.08.06, 17:04

• anitka771 Re: Ujastek-Kraków???? 09.08.06, 20:57
                Wielkie dzięki adad05 smile
                pozdrawiam cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka