Dodaj do ulubionych

jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy?

29.08.06, 13:36
Witam,
Pozwalam sobie jeszcze raz poruszyć temat Lux medu w Warszawie. Doszło tam
wielu nowych lekarzy, może polecicie kogoś. Jest kilka lekarek, które są
oblegane, np. Antepowiecz, Celińska..., ale prowadzić ciążę u lekarza, do
którego nie można się dostać, nie mam sensu. Proszę może podzielimy się
informacjami, Dziękuję Nuska
Obserwuj wątek
    • alex359 Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 29.08.06, 17:57
      Antepowicz jest super i nie ma z nią problemu (jeśli masz problem i ona wyrazi
      zgodę przyjmie Cię bez zapisu). Niestety nie wiadomo czy będzie od października,
      ma pewne plany i we wrześniu na pewno będzie a co później? Ja się martwię bo
      mnie właśnie prowadzi a dopiero w połowie jestem sad
      • nuska1973 do alex359 29.08.06, 20:43
        Ojej, jak to nie wiadomo czy będzie od października????? Chodzę no Niej, jestem
        nawet zapisana na listopad, zleciłam mi badania, jestem w trakcie robienia. Czy
        to znaczy, że w lux medzie może już nie pracować?
        • alex359 Re: do alex359 29.08.06, 21:48
          Powiedziała mi o swoich planach, ale ja nie jestem upoważniona żeby pisać o
          nich. Jest moim lekarzem od paru lat, a teraz prowadzi moją ciążę może dlatego
          wiem troszeczkę więcej. Nie będzie przyjmować też prywatnie. Nie wiadomo
          dokładnie do kiedy będzie więc póki co rób te badania i idz na konsultacje. Ja
          się trochę boję co to będzie jak jej nie będzie bo zaufać lekarzowi to nie
          prosta sprawa.
      • 0306a Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 29.08.06, 20:58
        Witam,
        Dzwoniłam przed chwilką do lux medu i grafik do dr. Antepowicz jest tylko do 19
        października, co dalej nie wiadomo?
    • anet.76 Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 30.08.06, 16:09
      Ja chodze do dr Kużawczyka. Trochę starszy pan, b. kulturalny, zleca wszystkie
      standardowe badania, usg miałam już 3 razy (jestem w 23 tyg.) i uważam że jest
      całkiem ok.
      • 0306a do anet76 30.08.06, 16:25
        Witaj,
        Wiesz może w jakim szpitalu pracuje dr. Kużawczyk?
        • anet.76 Re: do anet76 01.09.06, 13:02
          Tego niestety nie wiemsad Wiem tylko że przyjmuje m.in. w klinice LuxMed na
          Chmielnej. Na wizyty do LuxMedu chodzę bo sponsoruje mi firma, sam poród i
          szpital to będzie osobna bajka...uncertain
    • efidorek Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 30.08.06, 20:57
      Ja polecam dr Barbarę Marek (przyjmuje na al. Jerozolimskich) - chodzę do niej
      od początku ciąży i jestem bardzo zadowolona - po pierwsze dzięki niej
      dowiedziałam się, że mam nadczynność tarczycy i zaczęłam się leczyć (gdybym się
      nie leczyła, być może straciłabym malutką albo mała byłaby chora), po drugie
      jest bardzo ostrożna w wyrażaniu swoich opinii, tzn. najpierw zleca mi jakieś
      badanie (jeśli coś podejrzewa), a dopiero potem mówi, co i jak (teraz już wiem,
      że dzięki temu uniknęłam wielu niepotrzebnych stresów), jeśli czegoś nie wie,
      to przyznaje uczciwie, że nie jest specjalistką w tej dziedzinie i odsyła do
      lekarza danej specjalności zamiast się wymądrzać i udawać "alfa i omegę"
      (niektórzy lekarze niestety uważają się za nieomylnych i ich pacjentki źle na
      tym wychodzą). Nie należy do osób wylewnych, jest raczej "służbowo" miła, ale
      mi to nie przeszkadza, bo bardziej zależy mi na tym, żeby lekarz był fachowcem
      i nie potrzebuję "głaskania po głowie" podczas wizyty.
      • dorota_sg Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 01.09.06, 15:53
        ja też chodziłam do B. Marek - jest oki, ale niestety nie praktukuje w żadnych
        szpitalu, jest stonowana, nie lubi chyba dawać zwolnień, raz jak poszłam i się
        źle czułam to sama musiałam poprosić aby mnie łaskawie zbadała (na krzesełku
        ginekologicznymsmile i sama musiałam poprosić o zwolnienie na kilka dni aby odpocząć.

natomiast polecam panią Ilonę Guzińską,jest też lekarzem w Instytucie Matki i
        Dziecka, więc jak się coś dzieje niedobrego to kieruje na badania od razu tam a
        nawet do szpitala, jest dosyć zapobiegliwa, ostatnio mało co nie wylądowałam w
        szpitalu bo miałam lekkie skurcze macicy, zareagowała natychmiastowo dała
        skierowanie na ktg i usg w IMiD - wsio okazało się w pariadkie.

Bardzo szczegółowo pyta o wszystko (najpierw prowadziła mnie Marek a potem
        zmieniłam ją na Guzińską) - więc jak poszłam do niej poprosić o prowadzenie
        ciąży do końca to chyba siedziałam z 1,5h zanim zaznajomiła się z wszystkimi
        wynikami badań od początku, całą mnie przebadała, zważyła, "żciśnieniowała", i
        co najważniejsze zbadała piersi - Marek na pierwszej wizycie tego wszystkiego
        nie robiła, stwierdziła tylko że chyba jestem w ciąży i zleciła badania krwi,
        moczu i usg.

Tak więc polecam Guzińską, acha kazała mi założyć sobie segregatorek z tymi
        wszystkimi badaniami i jak do niej idę to mam zawsze mieć przy sobie, przyjmuje
        na Al. Jerozolimskich i na Chmielnej, nie mialam jesio problemu z umówiniem do
        niej wizyty.

Nie wiem niestety jak się sprawdzi w chwili rozwiązania - to moja pierwsza
        ciąża, a to chyba najważniejsze nie smilesmilesmile
        • sagula Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 01.09.06, 17:23
          Ja rowniez chodzilam do B. Marek i niby wszystko w porzadku, duzo zlecanych
          badan i ogolnie ok ale jakos zawsze czulam sie u niej na wizycie jakbym szukala
          dziury w calym. No i w koncu zdecydowalam sie na zmiane po moim pobycie na
          patologii ze zdiagnozowanym zagrozeniem porodem w 23tc. Pani Marek po tym
          kazala mi wracac do pracy a moje twardnienie brzucha uznala za normalne.
          Wolalam nie ryzykowac i zmienilam lekarza.
          Niestety na jeszcze gorszego takze z Lux Medu na Jerozolimskich dr.
          Łuszczewskiego. Tego Pana stanowczo wszystkim odradzam. Potraktowal mnie jak
          paniusie, ktora nie dostala zwolnienia od B. Marek i przyszla do niego.
          Podobnie zlekcewazyl moje skurcze macicy, kazal wracac do pracy a na moje
          stwierdzenie, ze zle sie czuje odpowiedzial ze on rowniez czasem sie zle czuje.
          No i gdybym tak posluchala szanownego pana doktora to dzis bylabym juz mama
          wczesniaka urodzonego przed 30 tc. Takze trzymajcie sie z dala od niego.
        • nuska1973 Re:do dorota_sg 01.09.06, 21:55
          Wielkie dzięki za informacje. Mam jeszcze kilka pytań w jakim wieku jest dr
          Guzińska, dobrze, że pracuje w szpitalu, IMID na Kasprzaka to dobry szpital,
          czy z ewentualnym zwolnieniem nie robi problemów, pozdrawiam cieplutko Nuska
        • ewa_warszawa Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 19.09.06, 20:43
          tak mi tez polecila zalozyc segregatorek ze zdrowiem. mozna na niej polegac.
    • 1magnolia Re: jeszcze raz Lux med- nowi ginekolodzy? 20.09.06, 18:03
      Polecam dr Medarda Lecha (Medard to imie smile) Przyjmuje w Alejach Jerozol.
      (budynek Compensy). Prowadze u niego ciaze, w ktora pomogl nam zajsc wink) Rodze
      za tydzien i jestem bardzo zadowolona. Lekarz starej daty, odnoszacy sie z
      szacunkiem do pacjentek, odpowiada na wszystkie pytania, zleca badania i do
      tego swiatowej klasy fachowiec bez zadecia - skromny ale bardzo rzeczowy -
      polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka