Dodaj do ulubionych

Pomozcie!!!

30.08.06, 13:30
jestem dopiero w 6 tygodniu wiec nie powinnam jeszcze wpadac w panike ale
naprawde mam problem. czy jesli moja ciaze bedzie prowadzil lekarz z
przychodni przyszpitalnej to czy on rowniez bedzie odbieral moj porod w tym
szpitalu czy jakas polozna? czy moze lekarz odbiera tylko skomplikowane
przypadki porodow? i czy takie wazne jest zeby miec swoja polozna ktorej
trezba zaplacic na madalinskiego bagatela 900 zl!! wolalabym te pieniadze dac
lekarzowi szczerze mowiac.
Obserwuj wątek
    • imoan8 Re: Pomozcie!!! 30.08.06, 13:58
      Jeśli lekarz jest położnikiem z przychodni przyszpitalnej to masz dużą szansę,
      że będzie przy porodzie(miły lekarz może i nawet przyjechać, gdy nie ma dyżuru),
      ale nie ma żadnej gwarancji!!! W każdym razie lekarz jakiś w szpitalu będzie. Co
      do położnych, to wszystko zależy od szpitala i od ludzi. Dobra położna to ważna
      sprawa (przy nieskomplikowanym porodzie jej rola jest chyba najwazniejsza, a
      poza tym to z położną można dogadać się, co do przebiegu porodu - czy ma być
      aktywny, jakie zabiegi nieobowiązkowe chcesz żeby ci wykonali, a jakich byś
      wolała uniknąć itd.). Dlatego, jeśli w szpitalu, w którym zdecydujesz się
      rodzić, z położnymi jest różnie, to lepiej pewnie zapłacić. O Madalińskiego nie
      słyszałam najlepszych opini (delikatnie mówiąc). Dobre położne są, z tego co
      wiem, na Starynkiewicza i staraja się (w większości)nawet gdy im nie zapłacisz.
      Dobrze jest też w Orłowskim, ale tam raczej lepiej "umówić" się wcześniej.Pozdrawiam
    • elcynka Re: Pomozcie!!! 30.08.06, 14:03
      ja tez mam rodzic na madalińskiego, i nie zamawiam zadnej poloznej. Jaka
      mi 'sie trafi' taka musi byc, bo zwyczajnie mnie nie stac na jej opłacenie, a
      pozatym słyszałam, że pewna dziewczyna zapłaciła położnej a gdy sięzaczeło, to
      ta powiedziała, że na dziś ma dość i nie przyjechała.
      Tak sobie myślę, że dobra położna jest ażna, ale chyba wszystkie mają
      doświadczenie w tym większe niż ja. Będe musiała zaufać tej, która będzie miała
      dyżur...
      • bitasanchez Re: Pomozcie!!! 30.08.06, 14:26
        dzieki. chyba skorzystam z rady i nie bede poloznej oplacac. ja nieiwle
        korzystalalm z uslug lekarzy ale teraz jak musze to przeraza mnie ta jawna
        korupcja. i ciekawe na co moje skladki ZUSowskie idą??? chyba tylko na to zeby
        pojsc do internisty raz na pare lat z grypa bo za reszte trzeba placic.
        skandal!smile
        • elcynka Re: Pomozcie!!! 30.08.06, 14:49
          tylko potem juz po porodzie na mnie nie krzycz, ze przezemnie nie wzielas a
          moglassmile
    • patysiak Re: Pomozcie!!! 02.09.06, 21:48
      to nie lekarz odbiera porod ale polozna. lekarz jest od podejmowania trudnych
      decyzji a cala roota nalezy do poloznej wiec chyba lepiej zrobisz jesli te
      pieniadze zainwestujesz w polozna. choc najlepiej rodzic w szpitalu gdzie
      niezaleznie od finansow, kazda polozna wykona swoja robote najlepiej jak
      potrafi. ja nie placiclam nic za porod a bylo super.jesli mozna tak napisac o
      porodzie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka