dsekowska 15.09.06, 09:46 Ile kosztuje pobyt i poród w prywatnej klinice i gzie sie znajdują.Czy polecacie?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roymiro1 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 15.09.06, 11:12 Wpisz w wyszukiwarce np. centrum damiana z tego co pamiętam poród kosztuje 7 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 15.09.06, 11:28 w Damianie poród sn kosztuje ok.5,5 tys. a cc 7 tys. w Latrosie cc tyle co sn w Damianie wiec sn pewnie taniej (koło 4 tys przypuszczam). jest jeszcze jedna klinika prywatna w W-wie gdzie mozna urodzic ale niestety nie pamiętam nazwy - gdzieś na Pradze chyba. ja osobiście polecam bardzo. ale najlepiej sama poczytaj na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
1magnolia Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 15.09.06, 13:02 klinika nazywa sie iatros przez "i" na poczatku a nie latros przez "l" Odpowiedz Link Zgłoś
tzka Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 15.09.06, 14:36 justakoko napisała: > jest jeszcze jedna klinika prywatna w W-wie gdzie mozna urodzic ale niestety > nie pamiętam nazwy - gdzieś na Pradze chyba. Jest jeszcze Dom Narodzin - www.domnarodzin.pl/ Ale to nie jest klinika. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna47 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 16.09.06, 16:10 A nie lepiej rodzić w państwowym szpitalu (przeciez też można sobie wykupić pokój czy dodtakową opiekę położnej). Zupełnie nie mam przekonania do opieki w prywatnych placówkach...na pewno nie mają takiego sprzetu jaki jest w państwówkach... gdyby coś np.poszło nie pomyśli. Mo0ją ciążę prowadził lekarz właśnie z CD i mam bardzo złe doświadczenia... niestety...Jak zaczęło się poronienie zostałam pozostawiona sama sobie.Dobrze że otzrymałam profesjonalną pomoc w szpitalu na Starynkiewicza. Tamtejszym lekarzom i położnom jestem wdzięczna za wszystko co dla mnie zrobili.. chociaż mojego aniołka nie udało się uratować. pozdrawiam zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 16.09.06, 17:22 I jeszcze w CM LIM przyjmuja porody, ale tylko naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 18.09.06, 16:36 zuzanna47 napisała: > A nie lepiej rodzić w państwowym szpitalu (przeciez też można sobie wykupić > pokój czy dodtakową opiekę położnej). Zupełnie nie mam przekonania do opieki w > > prywatnych placówkach...na pewno nie mają takiego sprzetu jaki jest w > państwówkach... gdyby coś np.poszło nie pomyśli. na pewno mają taki sprzęt jak np na Żelaznej, jak nie wiesz to po co piszesz. a dlaczego nie masz przekonania do opieki w szpitalach prywatnych??? ja wlasnie nie mam przekonania do popieki w panstwowych - a sala pojedyncza po porodzie to nie wszystko co oferuje np CD przykro mi ze zawiodlas sie na lekarzu z CD ale na lekarz w panstwowym szpitalu tez sie mozna zawiezc, uwierz mi, i to czesciej niz w CD. ja na szczescie nie muszę rodzic w panstwowym szpitalu i jestem za to bardzo wdzieczna mojemu mezowi szczegolnie po przeczytaniu niektorych postow na tym forum. nie zastanawia cie czemu takie horrory jak czasem w panstwowym szpitalu jakos nie zdazają się w CD???? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna47 Re: do justakoko 20.09.06, 10:19 Po co ta agresja. Po to jest to forum aby każdy mógł podzielić się swoimi doświadzceniami. Nie musisz atakowac by przekonywac do swoich racji. Bez sensu. Ja mam taką opinię odnosnie CD i jej nie zmienię... Ja właśnie przeszłam horror przez opiekę oferowaną w CD. Jesteś żałosna.Panuj nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna47 Re: do justakoko 20.09.06, 10:23 i jeszcze jedno czytaj uwaznie wypowiedzi innych osób. Wyrywasz jakiś fragment z kontekstu i atakujesz. Podkreślam, że wiem jaka jest prywatna opieka oferowana w CD , przynajmniej przez lekarza, który prowadził moją ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
justakoko Re: do justakoko 21.09.06, 09:12 przepraszam za atak, ale wkurzają mnie wypowiedzi osob ktore nie znają standarów sprzętowych na porodówce w CD.zaszłyszane opinie są najczesciej mylące i odbiegają od prawdy. to,ze zawiodłas sie na lekarzu z CD to bardzo przykre,ale rodzac w panstwowym szpitalu nie masz niestety pojecia jak to wygląda w CD. mam nadzieje ze nie zawiodę sie na swoim lekarzu - prowadzi juz drugą moją ciężę i jak na razie jest super. pozdrowienia dla wszystkich i zyczę szczesliwych porodow niezaleznie gdzie sie odbędą. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna47 Re: do justakoko 21.09.06, 15:02 Ja tylko napisałam swoją opinię na temat opieki, którą otrzymałam w CD.Każdy człowiek może być róznie potraktowany i może mieć różne odczucia dlatego głównym chyba celem tego forum jest to, aby każdy mógł wymienić się swoimi spostrzeżeniami, czy przezyciami. Absolutnie nie gniewam się na Ciebie.Życzę Tobie szcześliwego porodu oraz cudownego maleństwa. pozdrawiam zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 18.09.06, 21:15 Ja rodziłam w Iatrosie i polecam bardzo gorąco. Zwłaszcze po 2 tygodniach na patologii w państwowym szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 19.09.06, 23:27 W Damianie cena może zależeć też od tego z którym z lekarzy się rodzi. Uważam, że warto, urodziłam tam dwoje dzieci więc to wrażenie jak najbardziej bezpośrednie a nie relacje od znajomych. Mając jakikolwiek wybór na pewno nie poszłabym do szpitala państwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pryderi Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 20.09.06, 08:52 po moich osobistych przejściach z lekarzami z Damiana w życiu nie urodziłabym tam swojego dziecka... lekarz przez pierwsze 18 tygodni ciąży nie widział jej i cały czas aplikował mi zastrzyki na wywołanie miesiączki... dopiero jak mu powiedziałam ze czuję ruchy dziecka to stwierdził ze to ciąża urojona. zmieniłam lekarza i okazało się ze połowę ciąży przechodziłam nieświadomie dodatkowo faszerowana jakimiś hormonami. być może szpitale państwowe nie są tak fantastycznie wyposażone jak prywatne kliniki ale za to jestem w stanie państwowym lekarzom bardziej zaufać niż tym napuszonym dupkom, z prywatnych klinik. nastawieni bardzo roszczeniowo do świata, bo to oni przecież poświęcili tyle lat nauki i teraz marnie zarabiają w szpitalach to pozatrudniali się w prywatnych klinikach gdzie nie pacjent jest najważniejszy, ale kasa jaką za niego dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 20.09.06, 09:59 Każdy ma inne doświadczenia. Generalnie poziom polskich lekarzy mnie w zachwyt nie wprawia i to dotyczy też tych praktykujących jak najbardziek prywatnie (choć oni sami są swą kompetencją najwyraźniej zachwyceni), ale z państwowymi szpitalami mam takie doświadczenia,które każą mi je omijać duużym łukiem jak się tylko da. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek02 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 20.09.06, 10:02 Tak naprawdę - to trzeba sobie odpowiedzieć, czy prywatne kliniki maja sprzęt do reanimacji. Wiem, że nie każdy poród musi byc z komplikacjami - ale co wtedy jesli jest, a sprzętu brak. Nie wiem czy CD i podobne placówki taki sprzet mają - jeśli nie to czeka karetka i w efekcie państwowa służba zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 20.09.06, 17:01 Prywatne szpitale też mają sprzęt do np. podania noworodkowi tlenu czy naświetlań w przypadku żółtaczki. Jeśli chodzi o reanimację i OIOM dla noworodków to nie ma go w większości szpitali państwowych. Jeśli się popytacie, to przyjmują one również tylko porody po 36 tyg. Jeśli coś jest nie tak, to tak jak w przypadku prywatnych klinik dziecko czeka przewiezienie do odpowiedniego szpitala np. na Karową czy do IMiD to w W-wie. Czyli większość kobiet chcąc nie chcąc i tak rodzi w szpitalach z marnym wyposażeniem jeśli chodzi o reanimację i super specjalistyczną opiekę nad noworodkiem tyle, że są to szpitale państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 20.09.06, 18:39 OIOM noworodkowy ma w sumie sporo szpitali w Warszawie (conajmniej 5), jednak nie wszystkie są przystosowane do długotrwałego leczenia (kilkatygodni) dlatego z części przewozi się dzieci do szpitali specjalistycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 21.09.06, 08:30 przy planpowanym cc ryzyko że "coś się stanie" (czego nie sposób przewidzieć) co wymagać będzie OIOMu noworodkowego jest raczej minimalne, więc lepiej mieć na względzie by cc robił dobry lekarz niż kwestię OIOMu. Zresztą większość szpitali państwowych go nie ma ( w Warszawia są 2 - karowa i CZMD). Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 21.09.06, 12:25 Powinnaś napisać który to lekarz żeby ostrzec inne kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka1116 Re: poród w prywtnej klinice w Warszawie 21.09.06, 12:50 prywatne sa fajne sa mile sa szybkie-wszystko jest od razu robia o co poprosisz ale jesli nie zplacisz to nawet nia pamietaja ze bylas.. zdenerwowala mnie zlezna: prowadzilam ciąze, wizyta taka drogaaaa, nie przyszlam raz, drugi raz: zero zainteresowania no more money, no more time! Odpowiedz Link Zgłoś