Dodaj do ulubionych

Szkoła rodzenia

IP: *.* 19.05.01, 21:43
Jakie są Wasze doświadczenia wyniesione ze szkoły rodzenia. Czy warto się zapisać? Czy jest to starta czasu i pieniędzy?Pozdrawiam wszystkie Mamy. Joanna
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 19.05.01, 22:33
      Cześć Asiu. Chodziłam wraz zmężem do szkoły rodzenia i gorąco polecam. Uważam, że było to dodatkowe, po książkach, przygotowanie do porodu. Poza tym spotkaliśmy się z rodzicami, którzy mieli takie same jak my problemy i pytania .Mogliśmy wymieniać między sobą swoje spostrzeżenia i radzić się obecnych tam specjalistów. Serdecznie pozdrawiam. Basia
    • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 19.05.01, 23:49
      Joanno zalezy od ciebie. Ja osobiscie mniej boje sie nieznanego- wiec chodzilam, polecam. Mozna pogadac z polozna, zadac pytania lekarzom, pogimnastykowac sie, poznac mamy....Moja kolezanka, nie dosc, ze nie chodzila, to jeszcze nic nie czytala, bo porod ja paralizowal.
    • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 20.05.01, 08:49
      Ja chodziłam i wprawdzie na porodzie "zapomniałam" o oddychaniu prawidłowym, ale uważam, że mi to pomogło. Szkoła była za darmo, poznałam szspital w którym rodziłam, poznałam kilka przyszłych mam moglyśmy pogadać. Ja jestem straszny panikarz iból mnie przeraża, lae dzięki szkole wiedziałąm co mnie czeka i jak to sobie troszkę złagodzić, zresztą pomogało mi się to odprężyć i trochę poćwiczyć. Polecam ale trzeba znaleść dobrą szkolę.
    • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 20.05.01, 13:15
      Czy polecacie jakżś dobrą szkołe rodzenia w Warszawie?Pozdrawiam,Ania
      • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 20.05.01, 16:41
        Nie umiem doradzić Ci nic na temat Warszawy, bo jestem skądinąd, ale myslę, że jeśli juz wybrałaś swój szpital, to najlepsza byłby właśnie szkoła rodzenia przy tym szpitalu. Poznasz miejsce, twarze, może jakieś specyficzne wymagania czy zwyczaje - poczujesz się pewniej. A to jest ważne, bo mniej się stresujesz w trakcie porodu.
        • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 20.05.01, 20:46
          Po raz kolejny polecam gorąco szkołę rodzenia przy Fundacji " Rodzić po Ludzku" (w-wa.)
    • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 21.05.01, 07:38
      My osobiście nie chodziliśmy do szkoły rodzenia, i chociaż wspólny poród przeżyliśmy profesjonalnie ( oddychanie i te sprawy) to jednak później byliśmy strasznie zdezorientowani. Poród trwa ileś tam godzin, ale potem zostaje się z dzidziusiem i trzeba karmoć kąpać, przewijać - a ja nie wiedziałam co robić! Chociażby po to przydaje się szkoła rodzenia, może gdybym o pewnych sprawach wiedziała wcześniej, to uniknęłabym pogryzionych piersi i zastojów w pierwszym tygodniu? Tak więc, chociaż sama nie chodziłam, polecam!
    • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 21.05.01, 07:46
      W moim przypadku szkoła rodzenia przydała się przede wszystkim mojemu mężowi, którego ciężko mi było skłonić do przeczytania w całości chociaż jednej książki na ten temat. W szkole rodzenia dowiedział się tego, co ja już wcześniej wyczytałam, bardzo się przejmował wskazówkami położnej i z zapałem uczył się pielęgnacji niemowlęcia. Cenny był też kontakt z innymi rodzicami, bo we własnym otoczeniu niełatwo znaleźć ciężarne akurat w tym samym czasie. Polecam szkołę rodzenia, choć nasza akurat nie należała do najlepszych (b. mało ćwiczeń i nawaliło paru specjalistów, którzy mieli przyjść). Tej szkoły nie polecam - szkoła dr.Kucharskiego przy ul. E.Plater w Warszawie
      • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 21.05.01, 10:36
        Jeszcz co fajne - to spotkanie po porodach i pokazywanie dzieci, które wcześniej były w brzuszkach. To jest fantastyczne i w tej szkole co ją polecam.pozdrowienia
    • Gość: guest Re: Szkoła rodzenia IP: *.* 22.05.01, 13:18
      Witajcie ! Mam tylko jedno pytanie - czy szkoly rodzenia (przynajmniej te w W-wie) o ktorych mowicie sa platne czy tez refundowane przez Kasy Chorych ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka