Dodaj do ulubionych

termin pażdz/listopad na Karowej

IP: *.* 24.09.01, 13:56
Szukam mamusiek które mają mniej więcej ten termin i będą rodzic na Karowej. Może ktoś napisze bo może sie spotkamy?? Ja mam termin na poczatek listopada - wg usg bo dzidzia duża ale z tymi terminami to róznie jest i może być od połowy pażdziernika do połowy listopada. :)czekam na odzew :hello:pozdrawiam serdecznie!!!Tylko nie mówcie ze nikt tam nie będzie rodził w tym czasie bo nie uwierzę!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 24.09.01, 15:55
      Niestety jeszcze nie. Czy masz jakiegos lekarza ktorego moglabys polecic - ktory pracuje w tym szpitalu ?Chodzi mi o prywatny gabinet - chce zmienic lekarza.Pozdrawiam i gratuluje
      • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 08:15
        Cześć dziewczyny!Ja też będę rodzić na Karowej,termin mam między 10 a 20 listopada, więc niewiem Kamo czy sie spotkamy, chociaż bardzo bym chciała. Może chodzisz tam do szkoły rodzenia, bo ja chodzę, i uważam, że jest to świetna sprawa, nawet mój mąż, który wprawdzie chciałbyć od początku przy porodzie, ale już chodzenie do szkoły rodzenia uważał za mój wymysł, stratę pieniędzy itp. Po zajęciach jednak diametralnie zmienił zdanie, stwierdził że dowiedział się wielu rzeczy o których nie mial pojęcia, a do szkoły nie chciał chodzić bo myślał, że to rodzaj aerobiku dla ciężarnych.Jeśli chodzi o lekarza, to moim jest dr.Ewa Romejko, która pracuje oczywiście na Karowej (oddział patologii ciąży), ja chodzę do jej prywatnego gabinetu na ul.Łucką,i muszę przyznać, że cieszy się ona ogromną popularnością, sądząc po ilości pacjętek.Wprawdzie napisałam już strasznie dużo, ale chciałabym poruszyć jeszcze jeden temat.Otóż czytałam wiele negatywnych wypowiedzi na temat Karowej. Trochę mnie to dziwi, po pierwsze dlatego, że jak się dowiedziałam blok porodowy ma ciągle komplet pacjętek, i w cale nie łatwo jest tam urodzić, po drugie opieka nad noworodkiem i matką jest po Ksprzaku najlepsza w Warszawie, ciekawe czy miłośnicy Żelaznej wiedzą, że wrazie komplikacji rodząca lub samo maleństwo, przewiozą właśnie na Karową. Po trzecie sam blok porodowy wygląda super, świetnie wyposażone sale porodowe, widziałam osobiście, każda ma łazięnkę, nowoczesne łóżko porodowe, obok kącik noworodka. W jednym z postów czytałam, że rzekomo na Karowej w pierwszej fazie porodu jest się na 6 czy 8 osobowej sali, i że trzeba leżeć plackiem, ciekawi mnie skąd ludzie mają takie informacje, bo ja widziałam tam największą salę 3 osobową, na pierwszą fazę porodu, a można być odrazu na jedynce, bo sam poród zawsze jest w sali jednoosobowej, w żadnej fazie nie trzeba leżeć, można chodzić, w pokoju jest drabinka , piłka, łazienka w której można brać prysznic na siedzęcy. Wszystkie sale są skomputeryzowane, więc położne wiedzą co się dzieje nawet nie będąc w naszej sali. Ach, nikt nie robi tu lewatywy, w użyci są jeśli ktoś chce czopki glicerynowe. Myślę, że odczucia każdej pacjętki są sprawa indywidualną, i często zależą od przebiegu porodu, wiem jednak, że wiele opini krążącyh na temat tego, czy innego szpitala jest nie prawdziwa lub mocno przesadzona, o czym się zresztą powoli sama przekonuję.Przepraszam za moją wypowiedź, która zrobiła się chyba już opowiadaniem.Pozdrawiam wszystkich !
        • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 09:30
          Hej, :hello:fajnie by było jakbysmy sie spotakały. Szkołe rodzenia "zaliczylam" w fundacji "rodzic po ludzku" i uwazam ze byla swietna ale słyszalam że na Karowej tez jest fajnie. mam do Ciebie prosbe Magdo, nie rób takiej reklamy temu szpitalowi!!! Niech sobie wszyscy rodzą na Żelaznej to na Karowej bedzie mniejszy tłok!!! :crazy:W kazdym razie wiem ze i tak tłok jest i zdarza sie ze odsyłaja pacjentki w razie natłoku. Mój lekarz mówi że mu sie to trzy razy zdarzyło na dyżurze. Dlatego moze niektórzy maja złe wspomnienia lub złą opinię bo jak jest taki natłok to trudno byc potraktowanym "wyjatkowo". Ale poza tym tez uważam że w porzadku. Mój mąż tez uważa że szkoła rodzenia duzo mu dała, naprawdę, ale tez mial lekkie opory jak Twój. Czy wybrałas połozną, czy bedziesz rodzic z lekarzem???Jest szansa ze sie potkamy bo ja mam termin tak 3-18 listopada no i do tego plus/minus dwa tygodnie, ale wolę później bo musze zdążyć sie przeprowadzić a to nie bedzie łatwe! Serdecznie pozdrawiam, napisz jak chcesz na priva cosik, jak tam brzuszek itd?:bic:
          • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 13:15
            Cześć to znowu ja!Pisząc o szpitalu też pomyślałam, że chyba za bardzo go reklamuję, ale czasem człowiek ma chęć się wygadać, szczególnie, gdy z każdej strony tylko ochy i achy w stronę Żelaznej, więc pomyślałam, że warto powiedzieć ludziom, w innych szpitalach też panują ludzkie warunki, że niewarto sugerować się tylko opiniami innych, czesem warto po prostu iść obejżeć szpital i zapytać o panujące tam zwyczaje, a wtedy napewno unikniemy wielu rozczarowań.Mój termin porodu wg.usg to 10 listopad, a wg. mojego lekarza to 20 listopad, ja wolałabym urodzić wcześniej, bo po pierwsze nie mogę się już doczekać, po drugie przez całą dobę mam zdrętwiałe ręce i nie wiem jak długo to wytrzymam, liczę więc jednak na dziesiątego.Na priva, ani zresztą na żadne strony dyskusyjne nie wchodziłam, więc jak możesz to napiszjak tam sie wchodzi.Pozdrawiam!Czy Kama to twoje imię,czy może zdrobnienie, bo jak nie to niewiem jak cię rozpoznam, w razie czego to moje jest prawdziwe! Znowu się rozpisałam, chyba drzemią we mnie ukryte talenty pisarskie.
            • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 20:47
              Hej, to jest moje prawdziwe, to znaczy mam na imie kamilla ale tak jest krócej, mniej pisania, zawsze tak na mnie w domu mówili chociaz juz dawno nikt tak do mnie nie mówi, mąż wymyslił sobie coś innego. Myślałam żebys napisała do mnie na priva to znaczy na mojego mejla, bo Ty nie podałas swojego. Wystarczy kliknac u góry na "kama" i Ci się wyswietli mój mejl. Możemy sobie pogadać o naszych brzuszkach juz poza forum. Ja na poród umawiam się z położną bo po prostu wolę komus zapłacić w państwowym szpitalu i mam pewność że na pewno zajmie sie mna dobrze. Pewnie nie koniecznie lepiej niż normalnie na dyżurze bo tam sa dobrzy lekarze i połozne ale zawsze ta swiadomość że jest ona w szpitalu tylko dla mnie, i ma czas tylko dla mnie i moge jej awracac głowe ile chce to chyba jest dla mnie ważne. Jakoś te koszty przeboleję. Czy to dretwienie rąk to z powodu ciazy??? Słyszałam o nogach a o rekach nie. A w ogóle to pracujesz czy już siedzisz w domciu i czekasz na dzidzię. A wiesz czy chłopczyk czy dziewczynka?Czekam na odpowiedź, pozdrawiam serdecznie, :benetton:
              • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 20:48
                Nie ma juz nikogo innego na ten termin???? No oprócz Kasi z którą juz sobie dawno mejlujemy...A tam w szkole rodzenia to ponoc przepełnienie....:hello:
        • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 26.09.01, 08:27
          Kamo!Podałam swój adres, przynajmniej ja jak klikam na moje imie to się wyświetla.
      • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 08:30
        A na kiedy masz termin???Z tego szpitala znam jednego i jest on wspaniały tylko przyjmuje daleko poza Warszawą. Z kolei moja koleżanka chodzi do innego z tego szpitala i mówi że jest bardzo dobry i do tego sympatyczny i przymuje w Warszawie. Którego wolisz? Napisz na priva jak chcesz cos wiecej.Pozdrawiam :bounce:
      • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 14:24
        Dziewczyny czy moglybyscie podac kilka nazwisk lekarzy ktorzy pracuja na Karowej ?bede wdzieczna
        • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 14:50
          Cześć ! To znowu ja , Kamo zapomnialam napisać, że nie będę rodzić z lekarzem, uważam że jest to za droga usługa, oczywiście dla mnie, co do polożnej to wiem, że jest bardzo przydatna, ale juz dawno zdecydowałam,że albo poród z mężem albo z polożną.Anitko, w poprzednim poście wymieniłam mojego lekarza.Pa !
          • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 19:44
            Przykro mi ale zrazilam sie do kobiety ginekologa. Zdecydowanie wole faceta lakarza.Pozdrawiam
            • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 25.09.01, 20:39
              hej, juz Ci napisałam ale napisz na mojego mejla do domu, jakoś tak nie lubie podawac nazwisk na forum - jakaś choroba czy co?Pozdrwoionka :bic:
        • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 26.09.01, 15:39
          Przepraszam nie podalam maila nitkakitka@poczta.onet.pl
    • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 27.09.01, 02:23
      Hej Mamuski!Tez bede rodzic na Karowej. Termin na 19. listopada. Mam zamiar rodzic z wybrana polozna. Slyszlam natomiast, ze lekarze nie swiadcza tam "takich uslug"?Ciekawa jestem, czy macie juz wybrane polozne?Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 27.09.01, 13:11
        hej, o lekarzach to nic nie wiem też zresztą i tak bym nie wybrała bo to ponoc drożej kosztuje. A poza tym jak ciaza bez komplikacji to połozna wystarczy. ja juz mam wybrana , a Ty? A może sie spotkamy, bo masz termin tak jak ja wg miesiączki, ale wg usg to aż trzy tyg wczesniej, juz sama nie wiem. A do szkoły to chodzisz tam???buziaki, :hello:
      • Gość: guest Re: termin pażdz/listopad na Karowej IP: *.* 05.10.01, 11:08
        Dziwczyny, czy mogłybyście się podzielić informacjami na temat dobryh położnych z Karowej? Z jakim wyprzedzeniem trzeba się umówić?Mój termin to przełom grudnia i stycznia, więc mam jeszcze trochę czasu.Pozdrawiam,Magdzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka