Dodaj do ulubionych

dr Juszczyk- Kraków

08.12.06, 11:12
Cześć Dziewczyny! Mam pytanko: czy wie może któraś z Was jakie dr Juszczyk zleca badania przed planowanym zajściem w ciąże? Pytam, ponieważ zrobiłabym sobie badanka i szła z gotowymi na wizytę. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • mik04 Re: dr Juszczyk- Kraków 09.12.06, 13:22
      Nie wiem jak Juszczyk zleca ale przeciez większość kobiet nie robi badań przed
      zajściem w ciążę wink
      • xena20 Re: dr Juszczyk- Kraków 11.12.06, 10:46
        mik04 dzięki,że odpowiedziałaś na moje pytanko! Jednak ja jestem zdania, że poiwnnam zrobić sobie jakieś badania, by upewnić się, że jestem całkowicie zdrowa i że mojemu dziecku nic nie będzie potem zagrażać z mojej strony!
        Czy nie ma tu żadnch pacjentek dr Juszczyka? Jeśli są to proszę o pomoc jeszcze raz!!!
        • mik04 Re: dr Juszczyk- Kraków 12.12.06, 12:19
          Jak koniecznie chcesz robić badania to sobie zróbcie z partnerem grupę krwi bo
          to ważne i sama sobie zrób na toksoplazmozę i różyczkę. To tyle mi na rzie
          przychodzi do głowy.
          • xena20 Re: dr Juszczyk- Kraków 12.12.06, 21:21
            Dziękuję Ci mik04 za wszystkie wskazówki! Grupy krwi z mężem mamy zrobione, na różyczkę byłam szczepiona, zostaje jedynie toksoplazmoza!Myślę o tym by zrobić sobie badanie na cytomegalię, OB, APTT i nie wiem co jeszce! Mik04 czy TY jesteś pacjentką dr Juszcyka? Pozdrawiam!!!
            • katarzynabobak Re: dr Juszczyk- Kraków 12.12.06, 23:38
              Ja bym zrobiła:morfologię z ob, cukier na czczo,hormony tarczycy(nie pamiętam
              jak się zwą), cytomegalię, toksoplazmozę w obu klasach. Ale te badania można
              mnożyć w nieskończoność, np. przeciwciała kardiolipidowe( ale to głównie po
              poronieniu).
              Natomiast to co podałam daje Ci spokojną głowę na pierwsze tygodnie ciąży, że
              nie ma cukrzycy, niedoczynności czy nadczynności tarczycy, infekcji itp.
              Zyczę powodzenia
            • mik04 Re: dr Juszczyk- Kraków 13.12.06, 20:31
              Stałą pacjentka nie jestem ale znam go.
              Po porodzie miałam z nim styczność kilka razy.
              A wszystkie potrzebne badania lekarz na pewno zleci jak juz będziesz w ciąży wink
              • smutna55 Re: dr Juszczyk- Kraków 17.01.07, 14:59
                Dziewczyny co Wy piszecie!Czy zdajecie sobie sprawe jakie moga byc komplikacje
                w ciązy chyba nie. Ja przezyłam ciąze pozamaciczna i oprócz standardowych badan
                przed ciążą :na toksoplazmoze i różyczke, morfologie i mocz radze zbadać czy
                nie macie np. bakterii chlamydii.O tym mało się mówi, a bywa to przyczyną
                poronień, niepłodność i c.pozamacicznych. Nie odważyłabym sie dzis zachodzić w
                ciąże bez badan, dodam, że kuzynka miała toksoplazmozę w ciąży i skutki też są
                nieciekawe u dzieciątka. Cześc schorzeń trzeba wyeliminować/wyleczyć przed
                ciąża. a jak to zrobic bez badań!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka