elli3 15.12.06, 20:41 Mój synek ma być operowany na przepuklinę na Niekłańskiej. Czy może ktoś z Was był z dzieckiem w tym szpitalu i może mi o tym opowiedzieć Czy rodzice moga zostać z dzieckiem na czas pobytu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicja0 Re: Niekłańska 16.12.06, 00:24 Czesc, ja byłam na Niekłańskiej ponad rok temu (córka miała wówczas 8 miesięcy, a dziś ma 2 lata - operacja przepukliny pachwinowej). Rodzic może być z dzieckiem cały czas, nocuje na podłodze na własnym "sprzęcie" (karimata, materac itp.). W salach jest po 2 - 3 dzieci. Można wykupić pojedyńczą salę z łózkiem dla rodzica, ale jest do niej kolejka Mycie w WC przy umywalce, niestety. Coś do jedzenia można kupić w sklepiku na parterze, również ciepły posiłek. W szpitalu jest się bodajże 2-3 doby, już nie pamiętam. Chyba było tak, że jednego dnia przyjęcie, badania, drugiego dnia zabieg i można w sumie było wieczorem wyjść ze szpitala, jeśli dziecko wybudziło się, najadło (odpowiednia przerwa po wybudzeniu) i nie było sensacji. My niestety wyszliśmy w nastepnej dobie, bo córka spała i spała i już było za późno, aby wyjść wieczorem ze szpitala. Zabieg oczywiście pod pełną narkozą, ale córka ma bardzo ładną bliznę, której w sumie nie widać, bo kryje się w fałdkach ciała. Niekłańska ma dobrą chirurgię, więc wszystko będzie OK, powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś