Dodaj do ulubionych

szpital Inflancka

28.02.07, 16:41
Witam!! Mam termin porodu na maj i chciałam rodzic w szpitalu na
Inflanckiej,co sądzicie na temat tego szpitala??czekam na opinie.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • trisiestry Re: szpital Inflancka 28.02.07, 19:25
      tez myslałam o tym szpitalu, ale wszyscy mi odradzają, mówiąc, że Inflancka ma
      bardzo złe opinie. sama nie wiem co mysleć
      • stolarskaa Re: szpital Inflancka 28.02.07, 21:59
        Moja kolezanka rodziła tam dwoje dzieci,drugie trzy lata temu i była bardzo
        zadowolona,a w zeszłym roku inna znajoma też tam rodziła i również była
        zadowolona. Chciałam uzyskać jeszcze opini innych osób na temat tego
        szpitala,no i teraz już sama nie wiem. Mój lekarz jest z tego szpitala wiec
        raczej zaryzykuję i jednak zdecyduję sie na ten szpital.
        • magducha78 Re: szpital Inflancka 28.02.07, 22:31
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=55045765&a=55045765
          wystarczy poszukac...
    • e-millie Re: szpital Inflancka 01.03.07, 13:32
      witam,

ja rodziłam na inflanckiej w październiku 2004, a w lipcu planujemy kolejny
      poród w tym szpitalu. byłam bardzo zadowolona, a decyzja o wyborze szpitala
      wiązała się właśnie z lekarzem, który prowadził moją ciążę i który był z nami
      przy porodzie. jeśli macie jakieś pytania, to piszcie na forum lub na priva.
      pozdrawiam serdecznie,
      e-millie
    • mamamifi007 Re: szpital Inflancka 02.03.07, 00:23
      Rodziłam na Inflanckiej w 2005-po odesłaniu z Wołoskiej i Karowejcrying
      Opłaciłam poród rodzinny(500zl)i znieczulenie-kolejne 500, trafiłam na super położną, i super lekarza, więc poród wspominam naprawde pozytywnie.
      Gorzej potem...Prycze, nie łóżka, dość obojętny personel, generalnie rób co chcesz, i radź sobie sama...
    • brandy2 Re: szpital Inflancka 07.03.07, 19:41
      Rodziłam na Inflanckiej we wrześniu 2006 i nie miałam lekarza z tego szpitala.
      Sam poród....hmmmm: znieczulenie super sprawa smile niestety Maja nie mogła
      się "wygramolić" (była za duża-ponad 5 kg) i CC. W trakcie mojego porodu dyżur
      rozpoczęła dr Jędrzejowska (super lekarz), najpierw próbowała pomóc mi urodzić
      SN, a gdy to nie wyszło od razu zaproponowała CC (bałam się próżnociągu itp.).
      Opieka po porodzie ? Myślę, że wystarczająca...w końcu kiedy mamy nauczyć się
      opieki nad dzieckiem ? Gdyby w szpitalu robiono za nas wszystko przy dzieciach-
      to co działoby się w domu ? Nie żałuję, że wybrałam Inflancką.... a
      zastanawiałam się baaaaaardzo długo. Ale Żelazna i Karowa przerażały mnie
      ogromnym "przerobem" - fabryka rodzenia....tłumy kobiet....SZOK - a na
      Inflanckiej spokojnie, cicho........
      • mama_frania Re: szpital Inflancka 07.03.07, 21:22
        Miałam podobne odczucia kiedy przyjechałam rodzić rok temu. Nie było żadnej
        rodzącej- potem się dopiero "posypało" (rodziłam 20 godzin). Też rodziłam z dr
        Jędrzejowską i tez chwalę profesjonalizm. Razem z nią była też jakaś młoda
        lekarka chyba dr Falkowska ale nie jestem pewna nazwiska. To ona mnie szyła i
        zrobiła to tak, że następnego dnia normalnie siedziałam.
        Co do opieki po porodzie dla mnie tez była wystarczająca. Niektóre pielęgniarki
        same z siebie zaglądały i pytały czy w czymś pomóc. Inne udzielały pomocy po tym
        jak się zgłosiło jakiś problem. Leżałam 8 dni. Przez ten czas trafiłam na jedną
        nieprzyjemną zmianę pielęgniarek i jedną okropną pediatrę, która nie raczyła
        odpowiadać na moje pytania ("co to pani da jak pani powiem"). Poza tym wszyscy
        byli w porządku.
        Kolejnym plusem Inflanckiej jest to, ze nie wypisują na siłę. My byliśmy dłużej
        bo mały miał infekcję i na początku jakieś nieprawidłowości oddechowe. Wykonano
        mu odpowiednie badania.
        Ze wszystkich kobiet jakie leżały ze mną na sali (czteroosobowa- ja polecam było
        wesoło) wszystkie były zadowolone z porodu. Jedna nawet zachwycała się jakimś
        lekarzem, który poród przyjmował. Nie wszystkie rodziły na porodach rodzinnych.
        Widac na ogólnej porodówce też opieka jest w porządku. Pozdrawiam
    • aga162 Re: szpital Inflancka 22.03.07, 16:08
      rodziłam tam rok temu, w marcu. Kolejną dzidzię na pewno też tam urodzę! Od początku byłam zdecydowana na poród rodzinny - położna super: kompetenta, konkretna i miła. Do lekarzy też nie mam zastrzeżeń. Jedyne co mi się nie podobało to stare łózka na sali poporodowej. Skrzypienie przy każdym ruchu i obawa, ze za chwilę sie zarwie. Podobno w grudniu był tam remont i łózka są już wymienione. Poza ty ja bardzo sobie chwale jedzenie - nie ma to co prawda większego znaczenia - ale jednak to miło jak w szitalu podadza zjadliwe rzeczysmile

Jesli potrzebujesz więcej informacji pisz na privsmile
      • g.tarnowski Re: szpital Inflancka 23.03.07, 21:43
        urodziłam tam dwa dni temu czyli w I dzień wiosny smile ukochanego synka Jasia:-
        )))
        poród był wywoływany oxytocyną z powodu braku skurczy, wody płodowe częsciowo
        już odeszły więc jak na 38 tydzien uważam że to była bardzo słuszna decyzja
        lakarzy aby wywoływać poród, Jasia urodziłam o 4:40 nad ranem. dziś już
        jestem w domu i chciałabym bardzo bardzo podziękować fantastycznej położnej
        Beacie Szol która pomogła mi urodzić naszego synka. Wielkie uznanie dla tej
        kobiety i więcej tak kompetetnych lekarzy w szpitalach położniczych.
        Dziękuje Pani Beato...

Agata z synem Jasiemsmile)

• muffina Re: szpital Inflancka 27.03.07, 11:37
      Rodziłam na Inflanckiej pod koniec listopada 2006. Polecam. Fatalne są
      łązienki, fatalna jest patologia ciąży. Ale sam poród, opieka nad matką i
      dzieckiem - rewelacja. Pielęgniarki nie krzyczały o pieniądze jak któras
      potrzebowała dodatkowej opieki dla dziecka. Leżałam w tym szpitalu tydzień więc
      zdążyłam wyrobic sobie solidną opinię. Jeśli nie wymaga się pałacu a myśli sie
      bardziej o opiece nadz dzieckiem i samą sobą to Inflancka jest świetnym wyborem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka