Dodaj do ulubionych

Szpital Brodnowski

12.03.07, 14:27
Dziewczyny mam zamiar tam rodzic i dlatego prosze was o opinie o tym szpitalu.
Jak porod i opieka po oraz jakie ceny zzo i porodu rodzinnego.
Czy sa problemy zeby sie tam dostac??
A moze chodzilyscie tam do Szkoly Rodzenia??
Obserwuj wątek
    • edzia.79 Re: Szpital Brodnowski 12.03.07, 19:29
      Prosze niech ktos odpisze!!!
      • akka13 Re: Szpital Brodnowski 12.03.07, 20:28
        Przed kilkoma dniami, załozyłam podobny wątek, ale tez nie miałam odzewu. Moze
        nikt tam nie rodził???
        Bedzie dobrze,
        akka
    • alcarin Re: Szpital Brodnowski 12.03.07, 21:50
      Wpisz w wyszukiwarke "Brodnowski" lub "Bródnowski", "Bródnowskim" itp., a
      wyskoczy mnostwo tematow (nie zapomnij o ustawieniu roku, z ktorego pochodzic
      maja posty - najlepiej 2006 i 2005, bo z 2007r. jest ich pewnie niewiele lub
      wcale).
      Ja tez mialam rodzic w Brodnowskim, ale zmienilam zdanie po 2 wizytach na usg i
      jednej na izbie przyjec - typowy PRl i w wygladzie szpitala (dla mnie tam bylo
      poprostu brudno i zapyziale) i w podejsciu do pacjentki. Prowadzilam ciaze w
      poradni K tego szpitala (moze "prowadzilam", to za duzo powiedziane - chodzilam
      tam do ginki, zeby miec za darmo badania, a dodatkowo chodzilam prywatnie -
      totalne olewactwo pacjentow "panstwowych" nawet tych z polecenia). Ogladalismy
      tam sale do porodu rodzinnego - platna jedynke. Bardzo fajnie wygladala,
      przytulnie, czysto, komfortowo, z lazienka, a nawet skorzanym naroznikiem dla
      meza i wieza HiFi. Plus kolo porodowe, podobno ewenement na skale warszawska -
      do pozycji wertyklanych). To chyba najtanszy szpital w W-wie: w 2006r. jedynka
      kosztowala chyba 400zl, polozna 350zl, a znieczulenie tez 350zl (to na 100%
      najtaniej w stolicy). Nie wiem jednak jak jest w trakcie porodu i po, bo nie
      sprawdzilam. Czytalam tutaj glownie pochlebne opinie o samym przebiegu porodu
      (choc czesto sa studenci, no i bezplatne boxy do porodu nie sa zbyt intymne),
      ale juz po porodzie jest ponoc znacznie gorzej, glownie z powodu pielegniarek ,
      no i oczywiscie warunkow (jedna lazienka na 2 sale, nieszczelne okna,
      flejowato). Podobne wrazenie miala kuzynka mojej znajomej - generalnie cieszyla
      sie, ze wychodzi, bo nie mogla zniesc bardzo zlych warunkow sanitarnych. Dla
      mnie to, czy jest czysto i wygodnie (glownie lazienka w sali) to bardzo wazna
      sprawa - dlatego wybralam Bielanski. Coz, mnie akurat trafil sie tam slaby
      doktor podczas porodu, ale przynajmniej kiedy lezalam tydzien (bo corka
      dostawala antybiotyk, to w dwuosobowej sali z lazienka i wc, czysciutkiej,
      nowoczesnej, gdzie rodzina mogla byc od rana do wieczora (ponoc w Brodnowskim
      sztywno trzymaja sie godzin odwiedzin) - to tez bylo wazne, bo bylam po cc, a
      rooming in w polskim wydaniu jest taki sam we wszystkich szpitalach, czyli do
      bani: łap dzieciaka i sie martw wink
      Poszukaj w wyszukiwarce - napewno cos znajdziesz.
    • milka_milka Re: Szpital Brodnowski 14.03.07, 15:34
      Ja polecam.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=55694085&v=2&s=0
      • heca7 Re: Szpital Brodnowski 14.03.07, 23:25
        Urodziłam tam 10 dni temu. Lekarz do porodu tym razem trafił mi się kiepski(3x
        tam rodziłam).Opieka pediatryczna super Wiktor miał zapalenie płuc od razu więc
        byliśmy tam aż 8dni. Łazienki z prysznicem są przy każdym pokoju.Ruch w
        interesie był taki,ze prawie nie mieli gdzie kłaść pacjentek. Bezpłatne sale
        porodowe sa fajne - mają ściany do sufitu a nie jak w toalecie publicznej.
        Tylko wejściowa jest zastąpiona rozsuwanymi dzrzwiami ale zamknięte dają pełne
        uczucie intymności.Jedzenie kiepskie.
        Leżałam na septycznym a pielęgniarki wielokrotnie przychodziły z pytaniem czy
        sobie radzimy. Kiedy dostałam dziecko z powrotem to jednocześnie na I noc
        została z nami pielęgniarka, która przez noc zaglądała do dzieci( leżałam z 1
        dziewczyną,w tej samej sytuacji)nawet jak my spałyśmy. Wogóle cała pediatria
        sympatyczna nieolewająca kompetentna.
    • lhea001 Re: Szpital Brodnowski 16.03.07, 00:04
      Ja również rodziłam w Bródnowskim i serdecznie polecam. Następny poród również
      tam...
      • edzia.79 Re: thea001 16.03.07, 08:20
        A jak myslisz czy Brodnowski mozna porownac z Praskim bo w tym drugim nie chcialabym rodzic a tez jest chwalony.
        Poprzednio rodzilam na Karowej
        • heca7 Re: thea001 16.03.07, 16:03
          Moja bratowa rodziła w praskim ale dawno, grunt że nie była zadowolona, teraz
          zamierza rodzić w Bródnowskim. Sale poporodowe ciasne i wogóle mało
          sympatycznie.
          • kkolasinska Re: thea001 17.03.07, 12:31
            Ja polecam ten szpital i zaden inny. Za nic nie płaciłam , nie miałam swojej
            położnej a opieka najlepsza jak tylko mogła byc .
            • pati.kowalska1 Re: thea001 21.03.07, 13:33
              porodówka : baaardzo ok, połozne i lekarze super (podziękowania dla dr. Jolanty
              Mazurek-Kantor)
              pediatrzy : super
              cała reszta ( czyli pielęgniarki na połoznictwie, jedzenie, warunki sanitarne)
              do dupy.
              ale gdybym miała jeszcze raz rodzić to na pewno tylko tam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka